strand curacao jan thiel

De 5 leukste stranden op Curacao voor gezinnen

Met meer dan 30 stranden op Curacao heb je volop keuze voor een heerlijke stranddag. Maar het ene strand is het andere niet. Hieronder de 5 leukste stranden voor het gezin.

Tugboat Beach

Leuk klein strandje aan de oostkant van Curacao. Om er te komen moet je het laatste stukje over een zandpad vol met kuilen, maar dat is zeker de moeite waard! Tugboat kun je met gemak het meest sfeervolle strandje van Curacao noemen. De beheerders hebben het met allerlei ¨kunst, accessoires & prullaria¨ gezellig gemaakt. Je vindt hier dan ook mooie kunstwerken van lokale kunstenaars.
Bij dit strandje is het nooit enorm druk en je kunt altijd overzicht houden over de kinderen. De naam Tugboat verwijst naar het gezonken sleepbootje, waar je vanaf het strand naar toe kunt zwemmen. De tugboat ligt op zo’n 7 mtr. diep en vol met koraal en heel veel mooie vissen. Dit is -zeker voor kinderen- een superleuke snorkelplek. Extra fun: neem ook wat brood mee het water in (bv. in een leeg waterflesje) om de vele vissen hier te voeren. Mocht je geen snorkelspullen bij je hebben, dan kun je die huren bij de bar op het strandje.
Ook leuk voor de kinderen: er is een speciale voerplek waar leguanen te eten krijgen!
Tip: Er liggen wel wat steentjes op het strand en in de branding, dus neem waterschoentjes mee voor de kinderen (en eventueel ook voor jezelf).

Faciliteiten Tugboat beach

 • Beach bar voor drankjes & snacks (geen volwaardige lunch of diner)
 • strandbedje te huur voor NAF 10
 • snorkel, flippers en zwemvest te huur
 • toegang en parkeren gratis
 • 10 minuten rijden vanaf Jan Thiel
curacao snorkelen tugboat 960x540 1

Wat kun je er doen?

Bij Tugboat Beach hoef je je niet te vervelen. Zoals al gemeld vind je hier één van de leukste snorkellocaties van Curacao. Een klein stukje zwemmen, maar voor kinderen vanaf 6 à 7 jaar is dit goed te doen. De boot ligt op 7 mtr. onder water, maar zodra je met je hoofd onder water gaat kun je alles al prima zien.
Heb je even geen zin om in de zon of zee te liggen, dan kun je in de beach bar je eigen drijfhout beschilderen. Leuk als souvenir je eigen (naam)bordje maken!
Wil je het wat stoerder doen, doe dan de Tugbob-tour met een stoere Seabob (vooraf reserveren)! En wil je echt er helemaal een topdag van maken, ga dan mee met de 3-in-1 Snorkeltour per catamaran. Dan is één van de stops ook hier bij Tugboat, maar heb je ook een meet & greet met 2 dolfijnen op open zee.
Tugboat Beach in Google Maps

Familiestrand Curacao

Playa Lagun

Het strand van Lagun is schitterend gelegen en misschien wel onze échte favoriete strand van heel Curacao. Links en rechts een klif omhoog en daartussen het strand. Dit is een heerlijke plek om met kinderen heen te gaan. Door de rotsen aan twee kanten kunnen ze eigenlijk niet ongezien weglopen en het strand loopt heel geleidelijk af in zee. Je hebt weinig golfslag in de branding en het is een zacht zandstrand dus geen waterschoentjes nodig.
Als je hier een dag wilt vertoeven moet je wel op tijd zijn: het is niet ingesteld op heel veel mensen maar het is wel populair, ook onder de lokale bevolking. Niet dat het hier echt druk wordt; zodra het een beetje vol begint te lopen wordt parkeren al een uitdaging en zullen de meeste mensen die aankomen er voor kiezen om naar een strandje verderop te gaan. Handig: Je kunt direct aan het strand parkeren dus je hoeft niet ver te lopen met je spullen. En zit je een beetje aan de zijkant, schrik dan niet van de leguanen die hier rondscharrelen.
Lagun is een hele leuke snorkellocatie. Langs de rotsen aan beide zijkanten is veel te zien. Met een beetje geluk kom je ook nog een schildpad tegen!

Faciliteiten Playa Lagun

 • toegang en parkeren gratis
 • strandbedje en parasol te huur
 • massage
 • klim naar boven voor een drankje op terras met uitzicht!
 • Ongeveer 40 minuten rijden vanaf Willemstad
lagun strand curacao vissers

Wat kun je er doen?

Bij Playa Lagun moet je echt gaan snorkelen. Omdat het in een baai ligt heb je vrijwel geen stroming/golfslag en is het dus ook een prima snorkelplek voor kinderen. Ga vooral langs de zijkanten bij de rotsen kijken, daar zie je volop zeeleven. En met een klein beetje geluk kom je ook nog een mooie grote schildpad tegen! Voor een lekkere lunch of een drankje loop je aan de zijkant de trap op naar boven (ook toiletten). Er zijn achter de parkeerplaats wat shopjes, o.a. ook een diveshop. En vind je het hier echt superleuk, dan kun je ook je accommodatie regelen bij appartement 2Lagun of Bahia Apartments.
Tip: kom je vroeg in de ochtend dan kun je de vissers aan land zien komen met hun vangst. Die wordt dan ter plekke klaar gemaakt voor de verkoop.
Playa Lagun in Google Maps

Familiestrand Curacao

Playa Piskado

Playa Piskado, ook wel Playa Grandi genoemd, ligt helemaal bij Westpunt. Het strand zelf is niet heel speciaal (op zich prima maar niets bijzonders), maar toch is dit één van de drukst bezochte stranden van Curacao. Waarom? Hier kun je -met bijna 100% zekerheid- zwemmen & snorkelen tussen grote zeeschildpadden. Superleuk om te doen en daarom ook de reden dat het hier zo druk is. De schildpadden komen hier graag omdat de vissers op de pier hun vangst schoonmaken en dat slachtafval in zee gooien: smullen voor de schildpadden!
Als je hier naar toe gaat, dan moet je dus zeker je eigen snorkelspullen meenemen. En denk ook aan waterschoentjes want het is een strand met de nodige steentjes en keien in de branding.

Faciliteiten Playa Piskado

 • toegang gratis
 • parkeren gratis, maar lastig (geen parkeerterrein)
 • strandbedje, parasol en/of snorkelspullen te huur
 • souvenir-kraampjes langs de weg
 • beperkt horeca aanwezig, ook toiletten (betaald)
 • 45 tot 60 minuten rijden vanaf Willemstad
Playa Piskado Grandi Curacao schildpadden

Wat kun je er doen?

Playa Piskado is eigenlijk niet bedoeld als toeristisch strand, maar door de aanwezigheid van de schildpadden is het ondertussen wel heel toeristisch geworden. Ons advies is dan ook om hier niet voor een hele dag naar toe te gaan. Maar als je (met de kinderen) wilt snorkelen met schilpadden, dan is dit toch wel de plek waar je naartoe kunt. Let op: Geef de schildpadden wel voldoende ruimte en raak ze niet aan! Er komen hier ook -letterlijk- busladingen toeristen om even met de schildpadden te snorkelen. Mochten die er net zijn als jij ook het water in wilt, wacht dan even tien minuten tot ze weer vertrokken zijn.
Wil je hier heen maar heb je geen zin om er speciaal heen te rijden, je kunt ook met enkele boottours hier naartoe. Ga b.v. mee met de Powerboat op hun Beach Hopping & Blue Room tour.
Playa Piskado in Google Maps

Familiestrand Curacao

Mambo Beach

Mambo Beach ligt mooi centraal in de stad en is eigenlijk van alle kanten met ongeveer een kwartier rijden wel te bereiken. Het is het grootste strand op Curacao, met mooi fijn zand. Afgeschermd met rotsen als golfbrekers, dus er is geen golfslag. Ideaal voor kleine kids! Niet direct interessant voor toeristen maar wel leuk: hier wordt gewoon zwemles in zee gegeven, zo rustig is het water hier. Er zijn volop strandbedden beschikbaar (betaald) en met Mambo Beach Boulevard heb je direct volop keuze in horeca en leuke shops. Wellicht voor sommigen iets té toeristisch, maar op zich gewoon een heerlijk strand om een dag door te brengen zonder je te vervelen.
Formeel is Mambo een strand waar je toegang moet betalen van een paar Gulden p.p., maar in de praktijk wordt dit lang niet altijd berekend. Ga je hier een hele dag liggen dan zal er wel iemand langs je strandbedje komen, maar wil je een even een uurtje of 2 hier vertoeven, dan heb je redelijke kans dat je geen toegang hoeft te betalen.

Faciliteiten Mambo Beach

 • langste strand van Curacao
 • parkeren gratis op groot parkeerterrein
 • strandbedje te huur
 • volop shops en horeca, ook bediening op strandbedje
 • toiletten (gratis)
 • Gemiddeld 15 minuten rijden vanaf elke plek in Willemstad
Mambo Beach Curacao 960x540 1

Wat kun je er doen?

Mambo Beach is een strand voor het hele gezin. Terwijl de kinderen in de branding spelen kunnen de ouders heerlijk relaxed op de ligbedden. Er is ook een beachvolley veld en een voetbalveldje (achter Wet & Wild). Je kunt hier uitgebreid lunchen in één van de restaurants van Mambo Beach Boulevard, of haal een patatje en frikandel speciaal bij de Hollandse snackbar Bonita. Leuk om te doen is om met de kinderen naar de golfbrekers te zwemmen, er op te klimmen en dan de krabbetjes proberen te vangen die er volop rondscharrelen. Iets wat hier niet kan, is duiken. Omdat het een aangelegd strand is met de golfbrekers is het geen leuke plek om te duiken, dus er is geen duikshop bij Mambo. Je kunt wel terecht bij de duikschool Ocean Encounters (aan het einde van Mambo Beach, naast LionsDive Beach Resort), maar voor een duik ga je dan altijd met de boot er op uit. Kom je hier op vrijdagmiddag, dan kun je gezellig een Happy Hour meepakken met Wet & Wild of Bonita, terwijl de kinderen nog in de branding spelen.
Direct naast Mambo Beach ligt de Dolphin Academy waar je met dolfijnen kunt zwemmen (reserveer van tevoren, op de dag zelf is het altijd al vol!). De populaire catamaran BlueFinn heeft hier op vrijdag (bij beachclub MOOD) het vertrek van de 3-in-1 Snorkeltour en de Sunset Cruise, en op zondag de Westcoast Cruise.
Mambo Beach in Google Maps

Familiestrand Curacao

Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is een heerlijk strand dat enorm populair is bij de lokale bevolking. Het kan dan ook in het weekend best wel druk zijn met families en groepen vrienden die hier gezellig bij elkaar komen. Maar doordeweeks is het hier doorgaans ¨gezellig rustig¨: volop plek maar zeker niet te stil. Het parkeerterrein ligt direct aan het strand dus je hoeft niet ver te lopen met je spullen. Er staan enkele palapa´s (parasols van palmbladeren) en je kunt een strandbedje huren (NAF 10, waarvan NAF 5 borg). Er is een snackbarretje waar je o.a. patat met frikandel kunt halen; beheerder Kees is geliefd bij en geroemd door velen voor zijn beheer van het strandje. Zo kun je bij Kees ook even gebruik maken van gratis wifi!
Nog een voordeel: Daaibooi is één van de eerste strandjes die je tegen komt als je op Banda Abou rijdt. Ga naar St. Willibrordus en dan bij de kerk links.
Hier en daar kunnen wel wat steentjes liggen, dus waterschoentjes voor de kids is ook hier wel aan te raden.

Faciliteiten Daaibooi Beach

 • toegang gratis
 • parkeren gratis op groot parkeerterrein
 • strandbedje te huur
 • (snack)bar voor een drankje of een (Hollandse) snacks
 • toiletten en douche (betaald)
 • Gemiddeld 30 minuten rijden vanaf de stad
Daaibooi beach curacao

Wat kun je er doen?

Daaibooi is een heerlijk strand waar je met gemak een hele dag kunt doorbrengen. Sowieso is dit ook een mooie snorkelplek waar je veel vis kunt zien. Neem dus je snorkelset mee! De palapa´s staan een beetje achterop het strand, waardoor er bij de waterlijn voldoende ruimte is voor sport & spel. Bouw een zandkasteel, daag je reisgenoot uit voor een potje beachtennis of een doe mee met beachvolley!Wil je een dagje Daaibooi als een local, dan neem je een BBQ mee naar Daaibooi. Zeker in het weekend als er relatief veel lokale bevolking naar Daaibooi gaat, zul je vanaf einde van de ochtend tot einde van de middag regelmatig heerlijke geuren van de BBQ ruiken. Wil je een duikles doen, dan kan dat hier ook: aan het strand zit Divers Republic, een prima duikschool.
Daaibooi Beach in Google Maps

Familiestrand Curacao

En nog meer strandjes!

Dat we hier maar 5 stranden noemen betekent niet dat er maar 5 stranden op Curacao geschikt zijn voor gezinnen. Er zijn zeker nog wel meer stranden op Curacao waar je met je familie voor jong & oud een prima dag kunt hebben. Jan Thiel, Grote Knip, Porto Marie met de varkentjes, noem maar op. Heb je zelf nog tips? Laat hieronder jouw tip achter!

5 reviews op “De 5 leukste stranden op Curacao voor gezinnen”

 1. Ik mis bluebay, elke vrijdag happy hour met springkussen. Er zijn altijd heel veel kinderen aanwezig. Er is ook net een grote nieuwe speeltuin geopend

 2. Onbeperkt genieten op ons Dushi Kòrsou.
  Ik mis nog mijn geliefde K☀️komo strand bij Julianadorp met bewaakte parkeerplaats, lekkere frozen cappuccino en je kunt er een heerlijke massage krijgen met uitzicht op die prachtige blauwe zee.

  Wij Nederlanders hebben de klok en zij op dat Dushi eilandje hebben de tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *