Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Hulp bij Verklaring van Rechtswege (VRW)

Verklaring van Rechtswege Curaçao - hulp
Het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege (VRW) kan ingewikkeld zijn als je niet precies weet hoe het moet. En voor je het weet gaat het verkeerd en moet je weer helemaal overnieuw beginnen en -nog vervelender- opnieuw betalen.

NaarCuracao.com biedt de VRW-Hulp. We verzorgen heel het traject van A tot Z voor je.

Emigratie: druk, druk, druk…

Als je van Nederland naar Curacao gaat emigreren heb je echt wel van alles te regelen. Los van de ‘administratieve’ zaken, zoals het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege, komen er ook veel praktische zaken op je af. Het regelen van de verhuizing, het netjes afronden en overdragen van je werk, je woning te koop zetten, afscheid nemen van alle sociale activiteiten (sport e.d.), wil je nog nieuwe spullen in Nederland kopen om mee te nemen (bv. kleding of meubels), beginnen met de instapcursus Papiaments, etc. Kortom, volop drukte.
En dan moet je ‘ergens tussendoor’ ook nog even een Verklaring van Rechtswege regelen, voor jezelf en eventueel iedereen uit je huishouden die mee gaat naar Curacao.

VRW aanvragen

Het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege (VRW) is op zich niet moeilijk, maar het kan wel lastig zijn. Je hebt verschillende documenten nodig, je mag geen fouten maken en alles moet als bijlage in één email worden toegevoegd zonder dat daarmee de email te groot wordt om te versturen. En dan wil je uiteraard de aanvraag van de VRW ook een beetje opvolgen zodat je zo snel mogelijk de toekenning krijgt. Lastig, zeker als je toch al redelijk druk bent om alles te regelen rond de emigratie.

Kosten bij een VRW

Helaas heb je sowieso de nodige kosten bij het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege, ook als je heel het proces zelf doet. Leges en administratiekosten die per persoon betaald moeten worden, ook voor meerdere personen binnen één aanvraag en inwonende kinderen. Wat zijn die kosten:

  • Leges bij Toelatingsorganisatie voor verschaffing van VRW: NAF 615,- p.p.
  • Leges voor Verklaring Omtrent Gedrag: varieert tussen € 34,- en € 41,- p.p.
  • Leges voor Geboorteakte: kosten verschillen per gemeente, ga uit van ongeveer € 15,- p.p.

=> Los van eventuele bemiddelingskosten ben je dus sowieso altijd zo’n € 350,- kwijt per persoon om een Verklaring van Rechtswege te krijgen.

Opnieuw aanvragen is opnieuw betalen

Als er iets niet goed gaat met de aanvraag van je VRW, dan moet de hele aanvraag overnieuw gedaan worden. En dan moet je ook opnieuw betalen. Dan kost dan dus weer ruim € 300,- p.p.!
Vandaar ons advies -zeker voor gezinnen- om de VRW-Hulp in te schakelen. Als het fout gaat dan lopen de onnodig extra kosten heel hard op en een emigratie naar Curaçao is toch al niet goedkoop.

Wat biedt de VRW-Hulp

Met de VRW-Hulp regelen we de volgende zaken voor je:

  • Aanvraagproces Verklaring van Rechtswege
  • Aanvragen VOG bij je gemeente in NL (nodig om VRW aan te vragen)
  • Duidelijke instructies voor ophalen Verklaring van Rechtswege op Curaçao

Emigreren vanuit Suriname

Er komt steeds meer belangstelling vanuit Suriname om naar Curaçao te emigreren. Aangezien wij ons richten op de emigratie vanuit Nederland naar Suriname, kunnen we u NIET helpen met onze VRW-hulp als u vanuit Suriname naar Curaçao wilt emigreren. Hiervoor adviseren wij om contact op te nemen met gespecialiseerde bedrijven op Curaçao als I For All of Dos Mundos.

Wat kost de VRW-Hulp

Omdat het hele traject voor het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege per geval enorm kan verschillen bij wat er geregeld moet worden, is het lastig om één bedrag te noemen over de kosten. Op basis van de informatie uit het formulier wordt een offerte op maat samengesteld. Ter indicatie kun je er van uit gaan dat een gemiddeld VRW-Hulp aanvraag ongeveer € 400 kost voor één persoon. Echter bij meerdere personen zullen bepaalde handelingen gecombineerd kunnen worden, waarmee het tarief per persoon voordeliger wordt. Het is dus zeker niet zo dat dit tarief altijd geldt voor elke persoon.
N.b.: Deze kosten zijn alleen voor de bemiddeling, hier komen de hierboven vermelde leges nog bovenop.

Meer info opvragen

Wil je meer weten over de Verklaring van Rechtswege? Vraag de vrijblijvende offerte voor VRW-Hulp aan:

VRW-hulp

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
× Kan ik je helpen?