voordelig curacao

Voordelig naar Curacao

Voordelig naar Curacao willen we allemaal wel. Een heerlijke vakantie op een zonnig tropisch eiland is voor velen de ideale vakantie. Dat kan duur uitpakken, maar dat hoeft niet! We geven je wat voorbeelden en tips om voordelig naar Curacao te kunnen gaan.

Voordelig naar Curacao: alleen tickets

Als je alleen een vliegticket naar Curacao wilt, dan kan een beetje goed opletten je al snel honderden euro’s besparen. Doorgaans kost een los vliegticket naar Curacao je tussen de € 600 en € 700. Tijdens actie-periodes kun je vaak tickets krijgen voor tussen de € 550 en € 599, en heel soms zelfs nog voordeliger. Maar wil je midden in het hoogseizoen vliegen, dan kan de prijs van een vliegticket naar Curacao zo oplopen tot € 1.000.

Wanneer vertrekken voor voordelige tickets?

Wat is er te zeggen over de periodes dat je voordelig naar Curacao kunt vliegen? Hier een opsomming van wanneer de tickets wel of niet voordelig zijn. Let op: de vermelde periodes zijn de vertrekdata, niet de momenten om te boeken!

Duurdere vliegtickets

Schoolvakanties in Nederland

Half dec. tot half jan. (kerst)

Midden feb. tot midden mrt. (carnaval)

Gemiddelde vliegtickets

Midden sept. tot midden okt.

Midden jan. tot midden feb.

Midden mrt. tot midden apr.

Goedkope vliegtickets

Begin nov. tot begin dec.

Midden apr. tot begin juni

Bovenstaande indeling is indicatief en houdt geen rekening met kortingsacties van vliegtuigmaatschappijen.

Wanneer boeken voor voordelige tickets?

Curacao is een zeer populaire bestemming waardoor de vliegtuigen vanuit Amsterdam (dagelijks) eigenlijk altijd wel vol zitten. Als je dan ook echt alleen maar naar Curacao wilt, is het advies om niet te wachten op een mooie Last Minute-aanbieding. Uitzonderingen bevestigen de regel, maar doorgaans zul je voor de losse vliegtickets naar Curacao geen superscherpe Last Minute-aanbieding vinden.

Actieweken KLM en TUI

In Nederland heb je twee luchtvaartmaatschappijen die op Curacao vliegen: KLM en TUI. En allebei hebben ze twee keer per jaar een actieperiode. KLM heeft de KLM Werelddeal Weken midden januari en midden september. Gelijktijdig houdt TUI de TUI Ticketsale.
Daarnaast hebben zowel KLM als TUI ook in de loop van het jaar nog wel enkele kortingsacties, soms maar voor enkele dagen. Wil je op de hoogte blijven over deze acties, volg ons dan op Facebook!

Voordelig naar Curacao: pakketreizen

Zoek je een voordelig vliegticket naar Curacao met een accommodatie erbij, dan is er volop keuze. Er zijn diverse tour-operators die mooie vakanties aanbieden, met elk wel een uniek kenmerk.
De twee grootste aanbieders van een pakketreis naar Curacao zijn TUI en Corendon. Beiden hebben een mooi aanbod waarbij de tarieven vaak al beginnen bij € 599 (of nog lager!!) voor vliegticket + accommodatie + transfer.

TUI naar Curacao

TUI voor vakantie naar Curaçao

Grootste keuze accommodaties

Boeken met Omruilgarantie

Vliegen met moderne TUI Dreamliner

Time to Smile-concept mogelijk

Best gewaardeerd: Papagayo Resort

Voordeligste accommodatie: Academy Hotel

Corendon naar Curacao

Corendon Curaçao voordelig

Populaire accommodaties

Ook Fly & Go (boeken incl. huurauto)

Vliegen met KLM

Bingo-reis mogelijk

Meest geboekt: Corendon Mangrove Beach Resort

Voordeligste accommodatie: Curinjo Resort

Tips om goedkoop naar Curacao te gaan

Het kan veel schelen wat je betaalt voor je vakantie naar Curacao. Hier enkele tips:

  1. Abonneer je op de nieuwsbrief van NaarCuracao. Rechtsboven op deze pagina kun je je aanmelden, en we houden je op de hoogte van alleen de allerbeste aanbiedingen naar Curacao.
  2. Er is veel prijsverschil tussen hoogseizoen en laagseizoen. Ben je niet gebonden aan schoolvakanties, of de kerst- of carnavalsperiode, dan is er vaak wel een mooie aanbieding naar Curacao te vinden.
  3. Heb je de ruimte om één of enkele dagen eerder of later te vertrekken, speel daar dan mee. Soms kan één dag eerder of later vliegen ruim € 100 p.p. schelen aan alleen al de vliegtickets naar Curacao.
  4. In het hoogseizoen zitten de vluchten vrijwel altijd helemaal vol en hoef je dus niet te gokken op een last minute aanbieding naar Curacao. Boek zo vroeg mogelijk voor het hoogseizoen, de tickets zullen alleen maar duurder worden als je langer wacht.
  5. In het laagseizoen is er regelmatig een mooie last minute te boeken. Ga je buiten de drukke periodes (zie puntje 1 in deze lijst), wacht dan gerust tot een paar dagen voor vertrek op een mooie last minute naar Curacao.