Shete Boka National Park Boka PIstol

Voordelige uitstapjes op Curacao

Op Curacao is veel leuks te doen. Boottochtjes, privé-trips met terreinwagen, zwemmen met dolfijnen, etc. Maar er zijn ook echt wel een aantal leuke dingen te doen ‘voor weinig’. We geven je tips voor uitstapjes voor max. € 20 p.p.

Excursies op Curacao

Wanneer je als toerist op Curacao wat leuke dingen wilt doen, dan heb je volop keuze. Voor velen een ‘must do’ is toch wel een boottrip naar Klein Curacao, maar jetski-tour of Aquafari zijn ook populaire activiteiten. Maar als je dat allemaal wilt gaan doen, dan lopen de kosten best wel op. Zeker als je met een gezin op Curacao bent, en enkele keer 4 of 5 tickets moet kopen. Maar ook zonder dikke portemonnee kun je jezelf prima vermaken op Curacao. Kijk hier maar eens!

Grotten van Hato

Elke dag mogelijk | tour van 45 minuten | NAF 17,50 p.p. (kinderen 4-12 jr. NAF 14)
De grotten van Hato zijn prachtig om te bezichtigen. Deze grotten, meer dan 300.000 jaar oud, zijn de grootste en meest bekende grotten van Curacao.
Onder leiding van een gids kun je elk hele uur aanhaken bij een tour door de grotten, waarbij de gids o.a. in het Nederlands en Engels zal vertellen over de historie van de grotten. De tour kost NAF 17,50 p.p. (kinderen 4-12 jr. NAF 14) en begint elk hele uur. De laatste tour vertrekt om 15:00. Graag 10 minuten van tevoren aanwezig zijn zodat de tour keurig op tijd kan beginnen.

Indianen trail

Na de tour door de grotten kun je op eigen gelegenheid nog een Indianen Trail lopen. Een wandeling van een minuut of 20 waarbij je allerlei mooie vegetatie van Curacao zult tegenkomen en rotstekeningen van ruim 1.500 jaar oud. Deze trail is trouwens gewoon betegeld en ook rolstoelvriendelijk.
De grotten van Hato bevinden zich aan de noordkant van het vliegveld, niet ver van het vliegveld.

Voordelige uitstapjes

Puppies Knuffelen

Vrijdag, zaterdag, zondag | van 10:00 tot 12:00 | gratis
Als je met je huurauto er op uit gaat, dan zul je ze ongetwijfeld wel langs de kant van de weg heb zien scharrelen: de zwerfhonden van Curacao. Helaas is dit een groot probleem waar de Curacaose overheid weinig aan doet, maar gelukkig zijn er enkele stichtingen die zich hiervoor inzetten. Eén van de grootste daarvan is Rescue Paws Curacao, die o.a. ook bemiddelt om de zwerfhonden geadopteerd te krijgen (ook in Nederland).

Gratis, maar …

Wil je een kijkje nemen bij zo’n opvang center, dan kun je elke vrijdag, zaterdag en zondag terecht bij Rescue Paws Curacao, in de ochtend van 10:00 tot 12:00. Toegang hiervoor is geheel gratis, maar uiteraard kan zo’n stichting alleen maar functioneren o.b.v. donaties, dus een bijdrage in de vorm van hondenvoer, een financiële donatie of wat dan ook wordt zeker gewaardeerd.

Opvang

Bij Rescue Paws Curacao hebben ze zo’n meestal rond de 50 honden die op het center opgevangen worden, plus nog tientallen honden die bij tijdelijk “pleegouders” wonen. Er lopen ook altijd gezellig wat honden los op het terrein, en er zijn ook altijd puppies aanwezig. Naast dat het interessant is om hier eens een ‘kijkje in de keuken’ te nemen, is het natuurlijk ook mogelijk om lekker met de puppies (en grotere honden) te knuffelen.

Voordelige uitstapjes

Blue Curacao fabriek

Elke dag mogelijk | 6x per dag | € 15 p.p. (kinderen t/m 12 jr. gratis)
Bezoek Landhuis Chobolobo voor een hele leuke tour door de originele Blue Curacao distilleerderij. Je kunt kiezen uit de Standaard Tour en de Deluxe Tour, of doe de Cocktail Workshop (ook incl. tour).
Wist je dat Blue Curacao gemaakt wordt van de schillen van Lahara sinaasappels? Dit en meer krijg je te horen bij de leuke en interactieve tour door de fabriek. Er wordt verteld over de geschiedenis van Landhuis Chobolobo, hoe Blue Curacao is ontstaan en de overige likeurs die door deze ruim 115 jaar oude distilleerderij worden gemaakt. Zoals het hoort op kleurrijk Curacao zijn er likeurs in allerlei verschillende kleuren. Naast de wereldberoemde Blue Curacao kun je ook likeur krijgen in de kleur groen, rood, oranje, of de oorspronkelijke heldere likeur.

Shake like a pro

Rondkijken met een tour is al leuk, maar zelf cocktails maken is natuurlijk nóg leuker. Bij de Cocktail Workshop doe je eerst een tour door de fabriek en aansluitend ben je ongeveer een uur bezig met leren hoe je de lekkerste en mooiste cocktails maakt. Uiteraard zelf ook een beetje proeven, dat hoort erbij. 😉

Voordelige uitstapjes

Christoffelberg beklimmen

Elke dag mogelijk | starten tussen 06:00 en 10:00 | NAF 27 p.p. (kinderen 6-12 jr. NAF 9 p.p.)
Zoek je een mooie uitdaging, ga dan de Christoffelberg beklimmen! Dit is de hoogste berg van Curacao met de top op 375 mtr.
De beklimming gaat over een rotspad. Onderaan eerst nog door het bos, maar bovenaan echt even klimmen en klauteren om over de rotsen te komen. Afhankelijk van je wandeltempo zul je met 60 tot 90 minuten boven zijn. De uitdaging zit hem vooral in het feit dat het geen geleidelijk pad naar boven is. Je stap van steen op steen, waarbij je soms ook even je handen moet gebruiken om op een steen te klimmen. Als je die top bereikt, heb je een schitterend uitzicht over het eiland en kun je letterlijk van de noord- tot de zuidkust kijken. De weg terug kan ook vermoeiend zijn, omdat je dan weer van al die rots blokken af moet springen met kleine sprongetjes. Bekijk ook deze video met o.a. enkele veiligheidsinstructies:

Pittig

Misschien denk je dat dit een makkie is, een ‘heuveltje van maar 375 hoog’. Maar vergis je niet. Mede door het klimaat is het toch echt wel pittig. Ons advies is om dit niet te doen met kinderen jonger dan 6 jr., en als het medisch mogelijk een risico is dat je een uur flink conditioneel bezig bent kun je het beter ook maar niet doen. Plan de rest van de dag niet teveel, ga na de beklimming lekker relaxen op het strand of bij het zwembad.
Het Christoffel Park bevind zich in het noordwesten van het eiland, op een 30 tot 45 minuten rijden vanaf de stad.

Voordelige uitstapjes

Dagje Sea Aquarium

Dinsdag t/m zaterdag | 08:00 tot 17:00 | € 16 p.p. (kinderen 5-12 jr. € 8 p.p.)
Eén van de bekendere excursies op Curacao is zwemmen met dolfijnen. Superleuk, maar ook wel prijzig. Maar je kunt ook veel voordeliger genieten van de dolfijnen en het andere zeeleven op het Sea Aquarium Park. Al voor € 16 p.p kun je heel de dag (van 08:00 tot 17:00) hier rondlopen. Heel de dag door zijn er allerlei activiteiten om te bekijken of aan mee te doen. Wat dacht je van het voeren van de kreeften of flamingo’s?
Ook kun je 3x per dag de Dolfijnen Trainingsdemonstratie bekijken. Maar er is nog zoveel meer dat je kunt doen. Bekijk hier het dagprogramma van Sea Aquarium Park.

Voordelige uitstapjes

BBQ op het strand

Elke dag mogelijk | BBQ huren: v.a. € 6 | Koelbox huren v.a. € 6

Een van de mooiste dingen die je kunt doen op Curacao is een BBQ op het strand bij zonsondergang. Heerlijk met een groep familie of vrienden halverwege de middag naar het strand. Nog lekker genieten van de zon en zwemmen in zee. Beetje bij beetje ga je de BBQ klaar maken voor een gezellig etentje op het strand. En ondertussen zakt de zon langzaam weg voor een mooie zonsondergang in zee. Dit is waar je het voor doet, dit is één van de hoogtepunten van je vakantie!
Je mag op Curacao niet zo maar op elk strand de BBQ aansteken. Waar het o.a. wel mag is bij Caracasbaai. Hier staan ook picknicktafels die je kunt gebruiken.

BBQ bij strand Caracasbaai
BBQ bij Caracasbaai

BBQ en koelbox huren

Op Curacao kun je heel handig een BBQ huren. Tip: regel gelijk ook een coolbox erbij om je drankjes lekker koud te houden. Bij de lokale supermarkt haal je zelf je eten & drinken en je kunt gaan genieten van het relaxte Curaçaose leven.

Voordelige uitstapjes

Nationaal Park Shete Boka

Elke dag mogelijk | 09:00 – 16:30 | NAF 17,50 p.p. (kinderen 6-12 jr. NAF 2,- p.p.)

Waar de zuidkust van Curacao bekend is om de mooie stranden, is de noordkust het tegenovergestelde: ruige natuur, rotspartijen en geen strandje te bekennen. Het is dan ook onmogelijk om aan de noordkant van Curacao in zee te gaan. Sowieso al geen mogelijkheid om relaxed in zee te komen, maar de zee is hier ook zo wild dat het letterlijk levensgevaarlijk is. De zee klapt hier met enorme kracht tegen de rotsen die een verhoogde kustlijn vormen. En dat kun je heel mooi bekijken in Nationaal Park Shete Boka.

Boka Pistol in Shete Boka National Park

Boka Pistol

In het park moet je met de auto er op uit, maar let er op dat je met je huurautootje goed om de kuilen en rotsen heen rijdt. Je kunt enkele Boka’s bewonderen, locaties waar de zee op een mooie manier bij het eiland stopt. Zo kun je Boka Pistol bekijken, waar de golven met knalhard (vandaar de naam ‘Pistol’) op de rotsen klapt. Ook kun je een kijkje nemen bij Boka Kalki, Boka Wandomi of Boka Tabla. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezichtigen.

Het park ligt vlakbij Westpunt, vanaf Willemstad is het een uurtje rijden. Vanaf 09:00 kun je het park in, tot 16:00. Uiterlijk 16:30 moet je het park verlaten hebben. Neem zeker ook wat te drinken mee, er is vrijwel geen beschutting voor de zon en het winkeltje is beperkt open.

Voordelige uitstapjes

Cathedral of Thorns

Maandag t/m zaterdag | 09:00 – 14:00 | NAF 18 p.p.

Cathedral of Thorns (Kathedraal van Doornen) is een uniek groots kunstwerk van kunstenaar Herman van Bergen. Een groot doolhof gemaakt van doornen, en wandelend door de gangen maak je een artistieke reis van de de soms moeilijke historie van Curaçao naar een stralende toekomst; een reis waar de mooie maar stekelige doornen symbool voor staan.
Cathedral of Thorns vind je op het terrein van Landhuis Bloemhof.

Tours & By Night

Op mandag t/m zaterdag kun je op eigen gelegenheid door de Cathedral of Thorns lopen. Maar je kunt ook mee met één van de tours. Elke dinsdag 09:30 start de “Art – History – Nature Tour” en elke woensdag 09:30 kun je mee met de “Curaçao Contemporary Art Tour”. Bij beide tours geldt een tarief van NAF 36 p.p.
Wil je echt een speciale ervaring van maken, dan kun je elke eerste vrijdag van de maand mee met de “Cathedral of Thorns by Night tour“. Voor NAF 35 p.p. kun je een prachtige tour maken in de avond waarbij de kathedraal schitterend is uitgelicht.

Voordelige uitstapjes

Stadswandeling met Jacqueline

5 dagen per week | 1,5 tot 2 uur | € 20 p.p.
Om de mooie historie en cultuur van Willemstad te ontdekken, is een stadswandeling met Jacqueline een hele leuke en voordelige excursie. Ga mee met Jacqueline door de wijk Otrobanda of Scharloo, waarbij je kunt genieten van de mooie street art, de historische panden en de vele interessante en soms grappige verhalen die Jacqueline je zal vertellen.

Gecertificeerde gids

Jacqueline is één van de weinige gecertificeerde gidsen van Willemstad. Ze kan je dan ook verhalen vertellen die je nergens anders zult horen. Superleuk! Met haar bekende schaterlach en mooie traditionele outfits is Jacqueline ook zeer welkom bij de bewoners van de wijken waar je doorheen loopt. Jacqueline is the best!

Voordelige uitstapjes

Ook leuk om te doen

Heb je ook wel budget om wat andere excursies te doen, dan zijn dit leuke tips: