Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Curaçao op tv

Curaçao op tv in Nederland

Ik Vertrek Curacao
Regelmatig is Curaçao het onderwerp van een tv-programma in Nederland. Hier enkele uitzendingen waarin Curaçao centraal staat en waarbij je een aardig beeld krijgt van hoe de verschillende Nederlanders op Curaçao leven.

Oproepje!

Voor een nieuw tv-programma zijn we op zoek naar een stel dat op Curaçao een culinaire droom wil gaan waarmaken door een horecazaak te beginnen. Jullie zullen gevolgd worden vanaf het moment dat je de sleutel van het pand krijgt, en vooral de (bedrijfs)keuzes die gemaakt worden staan centraal. Hoe ga je om met lokale gerechten? Waar vind je de lokale leveranciers? De opnamen op Curaçao zouden in 2019 (of eind 2018) moeten plaatsvinden.
Ben jij (of ken jij) wie we zoeken en wil je wel jouw nieuwe horecazaak promoten via dit tv-programma? Stuur dan een mail naar info@naarcuracao.com met een toelichting van je plannen + een recente foto van jullie beiden.

Holland Doc

20 okt. 2011, 60 minuten
Documentaire die het collectief verzwegen verleden toont van de Nederlandse oud-kolonie en op een pijnlijke manier laat zien hoe dit de hedendaagse Curaçaose samenleving beïnvloedt.
> Bekijk op npo.nl

Ik Vertrek: naar Curaçao

Het populaire programma Ik Vertrek heeft ondertussen al twee keer een uitzending gehad waarin een Nederlands stel naar Curaçao emigreert. Het toont goed aan dat het niet allemaal soepeltjes hoeft te lopen in het paradijs.

Curaçao op tv: Ik Vertrek – Paul en Hélène

3 mrt. 2012, 55 minuten
Maakt geld gelukkig? Paul van den Boogaard (54) heeft het in overvloed, maar tevreden is hij niet. Na jarenlang keihard te hebben gewerkt in het familiebedrijf krijgt hij een burn-out. Hij besluit het roer drastisch om te gooien en op Curaçao opnieuw te beginnen. Zijn ouders en broers begrijpen niets van deze plotselinge ommezwaai, maar Paul zet door. Op Curaçao wil hij samen met zijn vrouw Hélène (46) het eerste resort op het eiland bouwen, gericht op nudisten. Dat zal uitsluitend op het eigen terrein mogen, want naakt recreëren is verboden op Curaçao. Hun jongste zoon Max (15) gaat met tegenzin mee, terwijl hun oudste zoon Sam (17) in Nederland blijft om zijn studie af te ronden. Hoe reageren de eilandbewoners op de plannen van Paul en Hélène en vindt het gezin het geluk op Curaçao?
> Bekijk op npo.nl

Curaçao op tv: Ik Vertrek – Dianne en Frenk

17 jan. 2015, 45 minuten
Dianne (51) en Frenk (52) komen vijf jaar geleden voor het eerst op Curaçao en zijn op slag verliefd op het eiland. Bij thuiskomst zetten ze hun huis te koop, omdat ze vastberaden zijn samen met hun twee zoons en dochter naar Curaçao te emigreren. Helaas lukt het ze maar niet om hun huis te verkopen en meer dan overwinteren op het Antilliaanse eiland is voor hen niet mogelijk. Hun dochter is inmiddels aangestoken door het Curaçao-virus en heeft er al een baan gevonden als dolfijnentrainster. Na vijf jaar wordt dan eindelijk het huis verkocht en nog geen maand later hebben ze een huis op Curaçao gevonden waar ze in vier kamers gasten gaan ontvangen. In Nederland hebben ze een week de tijd om hun huis leeg te maken en op te leveren en in Curaçao hebben ze een maand om het huis klaar te maken voor de gasten. Hun twee zoons blijven in Nederland achter. Grote aanpassingen kunnen ze helaas niet doen, want al het geld zit in de aankoop van het huis. Het is belangrijk dat er snel gasten komen, zodat er snel geld in het laadje komt. Hun droom komt na vijf jaar eindelijk uit, maar is het hebben van een Bed & Breakfast wel waar ze al die tijd van gedroomd hebben?
> Bekijk op npo.nl
Wil je een update van Dianne en Frenk, enkele maanden na de opnames van Ik Vertrek: Lees het hier!

Onder Elkaar: Curaçao – Hollandse Maatjes

30 mrt. 2013, 25 minuten
‘De neger komt wel uit het oerwoud maar het oerwoud komt nooit uit de neger.’ Het is één van de uitspraken waar de Nederlandse happy few op Curaçao de hand niet voor omdraaien. De Antilliaan heeft vaak een hekel aan de grote groep die tot de Nederlandse elite behoort. Hun arrogantie, hun eigen gewoontes die zij hebben zonder het te beseffen, het is voor de Antilliaan vaak een doorn in het oog. De Nederlanders, ook wel Makamba’s genoemd, zouden de regels aan hun laars lappen en geen respect voor hen hebben. Dit terwijl sommige Nederlanders juist vinden dat zij worden gediscrimineerd door de Antillianen.
> Bekijk op npo.nl

Droomhuis Gezocht: Curaçao – Jannie en Caroline

22 feb. 2016, 42 minuten
Jannie is geboren op Curaçao en woonde er tot ze op 12-jarige leeftijd naar Nederland vertrok. Ze heeft sinds die tijd altijd een groot verlangen naar het eiland gehad. Samen met haar dochter Caroline gaat Jannie terug naar haar ‘roots’. Ze zoeken een veilig huis dichtbij de zee. Verder gaan we op bezoek bij Len Spigt. Samen met haar man en kinderen emigreerde zij in 1995 naar Curaçao. Ze vonden op het eiland een landgoed met een vervallen landhuis en gingen de uitdaging aan.
> Bekijk op npo.nl

Zembla: Stikken in het paradijs

27 juni 2013, 50 minuten
In 2013 bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar. Curaçao is één van de parels aan de kroon, een geliefd eiland bij veel Nederlandse toeristen. Wat de vakantiegangers vaak niet weten, is dat in dit paradijs een van de grootste milieuschandalen van het Koninkrijk plaatsvindt. De Isla-olieraffinaderij stoot jaarlijks miljoenen kilo’s zwaveldioxide in de lucht. Dat is meer dan alle Nederlandse raffinaderijen bij elkaar. Omwonenden worden doodziek, scholen moeten dicht door stank en rook. Politiek Den Haag en de regering van Curaçao zijn op de hoogte. Waarom grijpen ze niet in? Wie is verantwoordelijk voor deze ziekmakende fabriek en waarom worden er geen maatregelen getroffen?
> Bekijk op npo.nl

Hollandse Wereldwonderen: Willemstad Curaçao

26 okt. 2011, 35 minuten
De historische binnenstad van Willemstad is op de Lijst van Werelderfgoed van Unesco geplaatst als getuigenis van het Nederlands koloniaal verleden. Gedurende 350 jaar heeft hier een interactie op sociaal, economisch, cultureel en bestuurlijk gebied plaatsgevonden, die men nog steeds ervaart in de architectuur van de stad. De oorspronkelijke nederzetting, gelegen aan de St. Annabaai, werd omstreeks 1680 ‘Willemstad’ genoemd. De binnenstad bestaat uit vier wijken, waarvan tientallen monumentale huizen met diverse bouwstijlen behoren tot het Werelderfgoed: Punda, Otrabanda, Scharloo en Pietermaai. Vooral beroemd is de kleurrijke Handelskade, waar toeristen genieten van het zonnige klimaat en de prachtige monumenten.
> Bekijk op npo.nl

Zelf ook emigreren: Vraag een verhuis-offerte aan!

Overweeg je te emigreren naar Curaçao en wil je ongeveer weten wat het kost om (een deel van) je inboedel te verhuizen naar Curaçao, vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor enkele kubieke meters tot aan een volle 20″of 40″-container.
> Vrijblijvende verhuis-offerte aanvragen