cruise curacao

Curacao per cruise

Wekelijk komen er meerdere cruiseschepen aan in de haven van Curacao. Het blijft een mooi gezicht om die gigantische schepen aan te zien meren, maar het is natuurlijk nog mooier als je zelf vanaf zo’n mooie cruise Curacao kunt bewonderen.

Cruise naar Curacao

Leuk feitje: wist je dat er jaarlijks meer toeristen op Curacao komen met een cruiseboot dan met een vliegtuig? In 2023 zijn er bijna 1,4 miljoen toeristen op Curacao geweest, waarvan ruim 800.000 met een cruiseschip. In totaal bijna 300 keer werd in 2023 door een cruiseschip aangelegd op Curacao, en de verwachting is dat dat aantal in 2024 nog hoger zal worden.

Uniek van Curacao als aanleghaven voor een cruise is dat de schepen echt midden in het centrum aanleggen. De enorme schepen leggen aan bij de St. Annabaai, wat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Als je de cruise terminal uitkomt dan sta je bijna al midden in het Riffort en loop je in enkele minuten naar de wereldberoemde Pontjesbrug (Koningin Emmabrug) met zicht op de bekende gekleurde panden van de Handelskade. En dat het toeristische centrum op loopafstand ligt is soms ook wel te merken: Als er een cruise in Curacao is aangekomen is er gezellige drukte in de stad, hoor je veel verschillende talen om je heen en begrijp je ook direct waarom veel winkels en restaurants in Punda en Otrobanda hun prijzen ook in US Dollars vermelden.
De meeste cruiseschepen zijn ongeveer één dag in Curacao: ’s ochtends aankomen, en in de avond weer verder naar de volgende bestemming.

cruiseschip bij Willemstad Curacao

Van alle boekingen voor een cruisevakantie is gemiddeld 30% een gezin met kinderen

Een Cruisevakantie? Ik??

Veel mensen denken al snel “Nee, een cruise is niets voor mij“, vanuit de achterhaalde gedachte dat je op een cruise alleen hoogbejaarde passagiers hebt of dat een cruise heel duur zou zijn. Die gedachten zijn tegenwoordig echt niet meer terecht. Wist je bijvoorbeeld dat van alle boekingen voor een cruisevakantie gemiddeld 30% gezinnen met kinderen zijn? En dat een cruise vaak voordeliger is dan een vakantie in een beach resort?

Voordelen cruisevakantie

Een cruisevakantie heeft meer voordelen dan je denkt:

Verrassend betaalbaar

Tegenwoordig is een vakantie per cruise echt niet meer alleen voor de ‘happy few’. Cruisevakanties heb je in alle soorten en maten en daarmee ook veel keuze uit cruisevakanties die verrassend betaalbaar zijn. Zo heb je al een 8 daagse-cruise door de Caribbean vanaf zo’n € 699 p.p. Als je dat gaat vergelijken met een beach resort en de kosten die daar bij komen van eten en drinken, dan is een cruise vaak voordeliger.

Eén keer uitpakken, meerdere bestemmingen

Hét leuke van een cruise is natuurlijk dat je in één vakantie meerdere bestemmingen aandoet. Maar dan wel relaxed: je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken en de trip van de ene naar de andere bestemming gaat vrijwel ongemerkt want dat is ’s nachts als je lekker in je hut ligt te slapen. Elke dag weer verrassend wakker worden!

Voor ieder wat wils

Een cruisevakantie is de ideale oplossing voor gezinnen/groepen waarbij niet iedereen dezelfde vakantie voor ogen heeft. De ouders willen elke dag de nieuwe bestemming ontdekken, terwijl de dochter met vriendinnen op het schip lekker bij het zwembad in het zonnetje gaat liggen of een dagje naar de spa. En de zoon vermaakt zich heel de dag op het schip met o.a. de glijbanen, het klimpark, het voetbalveldje of de gamehal. In de avond na het diner op de boot heb je ook nog volop keuze uit verschillend vermaak: de grote show in het theater, een bezoekje aan het casino, sportwedstrijden kijken in de sportsbar of een dansje doen in de disco. Want voor vermaak je ook zoekt, het is aanwezig op een cruiseschip.

Elke dag is anders

Nog los van de verschillende bestemmingen die je elke dag aandoet met een cruise, kun je ook op het cruiseschip zelf elke dag weer anders invullen. Er is zoveel te doen! Fitness, een heerlijke massage in de spa, winkeltjes om leuk te kunnen shoppen, gezellige klasjes voor bv. dans- of kookles, doe mee met een wedstrijdje voetbal of basketbal op het sportveldje of bekijk een film in de bioscoop. En ook voor het eten heb je zoveel keuze dat je elke dag wel weer een nieuw restaurantje kunt ontdekken op de boot. Sushi, steak, heerlijke pasta of pizza, etc. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn.

De hieronder vermelde tarieven gelden als vanaf-prijs, ‘cruise only’ dus zonder vliegticket naar vertreklocatie.

rating 4 sterren curacao 4 stars

Vol pension, vanaf € 706 p.p.

  • Cruiseschip Norwegian Sky
  • Max. 2.004 passagiers
  • Vertrek vanuit La Romana (Dom. Rep.)
  • Schip opnieuw ingericht in 2019
  • Reisduur 10 dagen (9 nachten)

Route: La Romana – Oranjestad – Willemstad – Kralendijk – Castries – Basseterre – Tortola – La Romana.

Een mooie cruise geheel door het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Met begin- en eindpunt in Dominicaanse Republiek en o.a. een stop op de ABC-eilanden is dit een heerlijke cruise om eens kennis te maken met een cruise-vakantie.

rating 4 sterren curacao 4 stars

Vol pension, vanaf € 664 p.p.

  • Cruiseschip Carnival Magic
  • Max. 3.690 passagiers
  • Vertrek vanuit Miami (V.S.)
  • Uitbundig entertainment
  • Reisduur 9 dagen (8 nachten)

Route: Miami – Aruba – Curaçao – Dominicaanse Republiek – Miami.

Een schitterende cruise waarbij je heel de Caribbean bevaart. Opstappen in Miami en dan helemaal naar Curaçao en Aruba in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Tip: maak er een leuke combi van met een stedentrip Miami voor of na de cruise!