happy op strand sunset 1600x900 1

Top excursies Curacao

Er zijn zoveel leuke dingen te doen op Curacao! Maar wat zijn nou de echte top-excursies? Welke tours zijn het meest populair en moet je écht op tijd reserveren?

Top 10 excursies

Op een vakantie-eiland als Curacao kun je uiteraard verwachten dat er veel leuke excursies te doen zijn. Klein nadeel daarbij: je bent doorgaans niet de enige die die leuke excursies wilt doen. De meest populaire excursies zijn eigenlijk elke dag wel vol geboekt en als je niet al een dag of 3 à 4 van tevoren geboekt hebt, dan ben je vrijwel zeker te laat en kun je er niet meer bij. Dat geldt zeker voor onderstaande 10 Mees Populaire Excursies:

1. Klein Curacao

Klein Curacao Mermaid beachhouse

Met afstand de meest populaire excursie van Curaçao: een all-inclusive boottrip naar Klein Curacao. Er zijn dagelijks meerdere boten die deze tour aanbieden. Vrijwel alle boten doen dit als een volledige dagtocht. Tussen 07:00 en 08:30 vertrekken ze allemaal, en tussen 16:30 en 17:30 komen ze terug. De trips worden allemaal aangeboden incl. non-alcoholische drankjes en bbq-lunch. De één biedt er dan ook nog een ontbijt bij aan, de ander heeft de trip ook inclusief alcoholische drankjes. Wil je meer weten over de mogelijkheden, bekijk dan de pagina met alle boten. Bij NaarCuracao.com betaal je sowieso de laagste prijs en de enige website waar je echt alle grote boten kunt vergelijken en reserveren!

2. Dolphin Swim

Dolphin Swim Curacao

Uniek op Curacao is de Dolphin Academy, waar je op een diervriendelijke manier in verschillende vormen interactie met dolfijnen kunt hebben. De Dolphin Encounter is leuk met kinderen, een Dolphin Snorkel is helemaal top, maar de meest populaire dolfijn-excursie is toch wel de Dolphin Swim. In een groep van max. 6 personen ben je een half uur in het water met 2 dolfijnen. Om de beurt kun je een stukje met ze zwemmen of kun je één van de trucjes met ze doen (bv. dansen, zingen of een kusje geven). Omdat men -terecht- de dolfijnen niet teveel wilt vermoeien, is het aantal Dolphin Swims per dag beperkt. Zorg er dus voor dat je op tijd reserveert want als je ‘vandaag’ wilt reserveren voor ‘morgen’, dan ben je eigenlijk altijd al te laat.

3. Jetski-tour

watersport curacao

Wil je Curaçao vanaf het water ontdekken, dan kan dat met één van de mooie boottripjes. Maar je kunt het ook net even wat stoerder aanpakken, met een mooie Jetski-tour. De tour is over het Spaanse Water en in kleine groepjes ga je er met een gids op uit. Vergis je niet, denk niet dat het saai is omdat je achter een gids aan moet. Je krijgt volop gelegenheid om met 50 tot 60 km/u te racen, om volledige cirkels van 360 gr. te draaien en om over wat golven te springen. En wil je dat niet, dan is dat uiteraard ook goed.
Je huurt de jetski voor 1 persoon, maar er kunnen 2 personen op dus je mag gratis een passagier meenemen. Halverwege is er gelegenheid om te wisselen van bestuurder als je dat zou willen.

4. ‘Catamaran & Snorkelen’

3-in-1 snorkel saba tugboat curacao

Dit is de allerleukste boottrip van heel Curacao, echt waar! Lekker is al dat de trip niet zo enorm vroeg begint, dus je kunt relaxed wakker worden en ontbijten. Dan stap je op de grote catamaran en ga je de zee op. En al binnen nog geen 10 minuten ben je bij de eerste stop, en wat voor één het scheepswrak Saba. Vervolgens is het weer maar een paar minuten varen naar de 2e stop: Tugboat, de nr.1 snorkelplek van Curaçao met veel vis en koraal. De 3e stop is bij Caracasbaai waar je een heerlijke lunch krijgt en kunt relaxen.
Ten slotte nog een rondje varen over het Spaanse Water en met het zeil gehesen terug naar Mambo. Topdag!

5. Privéstrand & Picknick

privestrand & picknick Curacao

Curacao heeft ruim 40 mooie stranden om heerlijk te genieten van jouw welverdiende zonvakantie. Maar zou het niet nóg lekkerder zijn als je kunt genieten zonder dat er andere mensen op het strand zijn? Dat kan! Je kunt een echt privéstrand regelen, incl. lekkere picknick. Je bent een halve dag helemaal alleen met wie jij mee neemt. Alleen met je partner, je gezin, je familie of een gezellig groepje vrienden. Het strandje ligt op een privé landgoed, dus je hoeft ook echt niet bang te zijn voor pottekijkers: het is echt even helemaal jouw privéstrand.
Je kunt kiezen tussen een ochtend- of een middagsessie, maar sowieso zit er een heerlijke picknick bij om de ochtend mee te eindigen, resp. de middag mee te beginnen.

6. Aquafari

aquafari curacao onderwater scooters

De Aquafari-tour is een hele leuke tour met onderwater-scooter, vooral omdat het zeer toegankelijk is. Je kunt zonder cursus opstappen, afzakken naar zo’n 7 meter diepte en de mooie onderwater-wereld van Curaçao ontdekken. Geen gedoe met waterdruk, geen pak aan of apparaten in je mond om te ademen. Heerlijk relaxed zitten en vooruit tuffen op je onderwater-scooter.
Uiteraard wordt alles goed uitgelegd door de crew en zijn er constant 2 of 3 duikers in je directe omgeving om te helpen waar nodig. De onderwater-scooters zijn heel eenvoudig te bedienen en als je op 7 meter diepte bent zul je je verbazen over hoe relaxed het allemaal gaat. Maar…. dit is echt een populaire tour dus boek het ruim op tijd!

7. Beaches, BBQ & Blue Room – Boat & Bus

catamaran: Beach BBQ & Blue Room

Dit is een superleuke dagtocht naar Westpunt: heen met catamaran, terug met de bus! Deze unieke combinatie van boot & bus geeft meerdere voordelen:
1- Je komt met de catamaran langs alle mooie strandjes van Curaçao. Van Jan Thiel t/m Westpunt, je ziet ze allemaal! Geen enkele andere boottrip komt langs zoveel strandjes.
2- De catamaran stopt onderweg op de mooiste plekken, o.a. ook bij Blue Room, een grot die alleen via zee toegankelijk is en waar door speling der natuur een mooie blauwe gloed schijnt.
4- Omdat je met de bus terug gaat, voorkom je dat je met de boot terug moet. Dat is altijd tegen de stroming in waardoor je kans zou hebben op zeeziekte. Dat heb je nu dus niet: geheel zeeziek-vrij!

8. Stadswandeling Otrobanda

stadswandeling Dundu Curacao Otrobanda

Wil je tijdens je zonvakantie ook nog wel iets meer zien dan alleen maar strand, zee & zon, dan kun je deze hele leuke stadswandeling doen. Onder leiding van professionele gids Jacqueline wandel je door het mooie Otrobanda en vertelt Jacqueline je over de rijke historie van deze bekende wijk in het centrum van Curacao. Het mooie is dat deze stadswandeling een combinatie is van de cultuur, de geschiedenis en mooie moderne street art van Curacao. Sowieso een must om foto’s te maken, je zult de nodige locaties tegenkomen die je ongetwijfeld al eens gezien zult hebben op mooie foto’s van social media, reisgidsen of travel magazines. Daarbij is Jacqueline een zeer welkome verschijning in de wijk, waardoor alle bewoners je warm & trots zullen verwelkomen.

9. Dolphin Encounter

dolphin encounter curacao kiss

Dit is de leukste dolfijn-excursie voor kinderen (die nog geen Dolphin Swim kunnen doen). Je staat langs de kant van de natuurlijke lagune, tot ongeveer heuphoogte in het water. Met een groepje van max. 6 personen ga je mee met de dolfijntrainer en die vertelt je allerlei leuke feitjes over de dolfijnen. Terwijl jij met je groepje langs de kant in het water staat, komt er een dolfijn naar jullie toe. Die kun je aaien, daar kun je mee spelen en die kun je mooie trucjes laten doen. Het leuke hiervan is dat dit echt voor letterlijk alle leeftijden mogelijk is. Baby’s mogen met vader of moeder mee en opa’s & oma’ s vinden het schitterend om dit met hun kleinkinderen te doen. Maar uiteraard ook als jij gewoon geen zin hebt om een half uur te zwemmen bij een Dolphin Swim of Dolphin Snorkel, dan is dit de ideale dolfijn-excursie voor jou.

10. Sunset Sail

sunset cruise catamaran irie tours

De Sunset Sail met de grote catamaran is echt een romantisch toppertje. Heerlijk relaxed stap je aan het einde van de middag op de boot en vertrek je voor een mooie boottocht van zo’n 2,5 uur, waarbij je vanaf zee langzaam maar zeker de zon onder zult zien gaan. Uiteraard wordt deze tour aangeboden inclusief Open Bar en lekkere hapjes, dus na afloop hoef je ook geen restaurant meer op te zoeken voor een diner. De te varen koers wordt mede bepaald door de wind, maar met een beetje geluk vaar je ook nog even de St. Annabaai in om de Pontjesbrug van dichtij vanaf het water te bekijken.

…. of boek één van die andere leuke tours!

Zoals al gezegd is er zoveel leuks te doen. Bekijk het ruime aanbod van alle excursies en maak er een top-vakantie van!