Regenradar Curacao

Regenradar Curacao

Als je denkt aan Curacao, dan zal ‘regen’ niet het eerste zijn waar je aan denkt. Toch kan het flink tekeer gaan op Curacao, zeker in de regentijd. Maar ook daarbuiten kan het gebeuren dat ergens op Curacao een regenbui valt, en een paar kilometer verderop is het stralend mooi weer zonder enig teken van regen. Daarvoor zou een Regenradar toch wel handig zijn. En die is er nu!

Regenseizoen op Curacao

Het weer op Curacao is een groot deel van het jaar stralend zonnig en dat bij heerlijke temperaturen rond 30 graden. Maar gedurende zo’n 4 maanden in het jaar, vanaf ongeveer midden september tot januari, is het merkbaar wisselvalliger. Er trekken van tijd tot tijd buien over, wat echt van die tropische buien zijn. Meestal duurt het niet lang en is de regen met een kwartiertje al weer voorbij gewaaid. Maar in dat kwartiertje kan het wel even flink tekeer gaan. Met b.v. gemiddeld 100 millimeter regen die valt in de maand november is dit toch wel iets om rekening mee te houden.
Meer over het regenseizoen op Curacao

Regen op Curacao

Buiten het regenseizoen zijn de hoeveelheden regen vaak wel klein en de regen valt doorgaans ’s nachts of in de vroege ochtend. Overdag heb je er dus niet zo’n last van. Maar het komt dus wel voor, dat er opeens een bui valt op Curacao. Sterker nog, het is vaak zo dat als het ergens regent op Curacao, dat het een paar kilometer verderop kurkdroog met stralend zonnetje is en dat ze je voor gek verklaren als je zegt dat je even verderop regen hebt.

Gevolgen regen op Curacao

Ook al zul je zelf dus niet zo snel nat worden van die incidentele regenbui op Curacao, toch kun je er maar beter rekening mee houden wanneer het geregend heeft. Het stelsel van putten, buizen, goten en uitgegraven slootjes wordt niet heel goed onderhouden. In de droge tijd komt er allerlei afval, zand, e.d. in die de boel verstopt zodra het gaat regenen. Hierdoor kan het gebeuren dat bepaalde straten (zeker in de lager gelegen wijken) snel onder water komen te staan na een paar flinke buien.

Regenradar Curacao, eindelijk!

Om geen nat pak te krijgen, kijkt in Nederland iedereen naar een Regenradar. Voor Curacao was dat tot voor kort niet goed mogelijk. Er waren alleen wat karige plaatjes op internet, zonder beweging of andere functies. Weerplaza heeft daarom speciaal voor Curacao (en ook voor Aruba en Bonaire) een regenradar ontwikkeld om alle buien goed in beeld te brengen.

Weet wanneer en waar de regen valt

De beelden tonen natuurlijk de buien van dit moment, maar ook waar de regen in de komende 2 uur naar toe trekt. Zo zie je dus ook regen die nu nog boven zee zit, op tijd aankomen. Handig als je nog even snel ergens naar toe wilt!

Pushbericht bij regen

Je hoeft niet zelf naar de Regenradar te kijken om tijdig te weten dat het gaat regenen. In de Weerplaza app (voor Android en iPhone) krijgt je namelijk automatisch een pushbericht als er regen of onweer dreigt. Ook dat is echt nieuw voor het Caribisch gebied.

Actuele weerbericht Curacao

Hier zie je een actueel beeld van het weer op Curacao. Zowel de regenradar als ook de weersverwachting voor de komende dagen.