Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
huurauto curacao: 5 meest gemaakte fouten

Huurauto op Curacao: meest gemaakte fouten

Huurauto op Curacao

Voorkom de meest gemaakte fouten

Tijdens je vakantie op Curacao ontkom je er eigenlijk niet aan om een auto te huren. Curacao is een heerlijk eiland om te strand-hoppen, de natuur buiten de stad te ontdekken of gewoon eens naar de andere kant van Willemstad rijden voor een nieuw restaurantje. Er zijn dan ook redelijk veel autoverhuurbedrijven op Curacao, van de grote internationale car rentals tot aan de eenmanszaakjes die 1 of 2 auto’s verhuren. Helaas gaat er nog wel eens wat fout bij huurauto’s op Curacao. Wat zijn de meest gemaakte fouten die je zelf makkelijk kunt vermijden?

1- Te goedkope huurauto

Huurauto’s zijn er ook op Curacao in alle soorten en maten. Maar ongeacht het type auto dat je huurt, wil je wel een auto die gewoon goed rijdt, technisch betrouwbaar is en met minimaal WA-verzekering. Helaas zijn er meerdere aanbieders van huurauto’s op Curacao die er alleen op mikken om de goedkoopste te zijn en daarvoor concessies doen aan de kwaliteit van wat ze verhuren. De huurauto is b.v. slecht verzekerd (of zelfs helemaal niet), of de auto heeft al jaren geen onderhoud meer gehad. Zeker als je via via ‘een adresje’ doorkrijgt om je auto te huren, let hier dan op. Ga voor een compact model (bv. een Hyundai i10 of Kia Picanto) uit van een minimaal tarief van € 30 à € 35 per dag all-in, dat zijn de tarieven die gangbaar zijn bij de betrouwbare car rentals op Curacao. Er zijn ook nog wel kleinere modellen (bv. Hyundai Eon) te huur voor € 25 à € 30, maar dan heb je echt een klein autootje. Betaal je nog minder of heb je voor dit tarief een grotere auto, check dan heel goed wat je huurt en neem de huurvoorwaarden goed door voordat je ergens voor tekent of betaalt.

slechte huurauto
"Special price, only for you my friend!"

2- Betalen voor navigatiesysteem

Als je niet heel bekend bent op Curacao kan navigatie in de auto wel handig zijn. Laat je niet verleiden door de car rental om voor ‘slechts een klein bedrag’ een navigatiesysteem te huren, dat is niet nodig! Sowieso zul je al heel snel de weg weten te vinden, zo spannend is het niet op Curacao. Maar beter kun je gewoon gratis de navigatie op je smartphone gebruiken. Hiervoor zijn verschillende apps die je offline (dus zonder verbruik van 4G-data) kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Waze (voor Android en iPhone) of Sygic (Android en iPhone) zijn prima apps met een duidelijke kaart van Curacao. Maar uiteraard kun je ook gewoon de offline-versie van Google Maps gebruiken. Echt ideaal en helemaal gratis.
Het enige waar je bij deze apps aan moet denken, is dat je de offline kaarten uiteraard eerst op je telefoon moet downloaden. Regel dat bv. thuis al voor je op vakantie gaat, op de wifi van je accommodatie. Gratis downloaden en rijden maar!
N.b.: als je tóch een navigatiesysteem huurt, check dan zeker even puntje 4 in deze lijst!

Offline navigatie Android Offline navigatie iOS

Reisgids met actuele wegenkaart

Heb je op vakantie even geen zin in je smartphone, dan kun je op Curacao ook echt heel goed de weg vinden met de ‘good old’ papieren wegenkaart. Zo groot is Curacao niet, de doorgaande wegen heb je snel in de gaten en de toeristische locaties (bv. strandjes) staan prima aangegeven met bordjes langs de weg. Dus met een papieren kaart om even snel te kijken welke kant je ongeveer op moet is al gauw voldoende.
We kunnen je dan de reisgids “Dit is Curacao!” aanbevelen. Deze reisgids krijgt elk jaar een update en is te krijgen met routekaart.

3- Extra betalen voor opties

Bij de meeste car rentals kun je de autohuur nog wat uitbreiden met enkele opties. Denk bijvoorbeeld aan autostoeltjes voor de kinderen of een tweede chauffeur meeverzekeren. Niet doen! Vrijwel alle goede lokale car rentals op Curacao bieden dergelijke opties gratis aan. Bijbetalen doe je eigenlijk alleen voor een betere verzekering of een transfer vanaf/naar het vliegveld.
Deze valkuil heb je vooral bij de grotere internationale car rentals, vaak met kantoor op het vliegveld. Het vanaf-tarief lijkt vaak concurrerend met de prijs die de lokale car rentals hanteren, maar je betaalt al snel minimaal € 15 per dag extra voor 2 of 3 aanvullende opties die je bij de lokale autoverhuurbedrijven zonder extra kosten erbij kunt krijgen.

Vrijblijvende offerte huurauto

4- Waardevolle spullen in de huurauto achterlaten

Met de vele toeristen op Curacao is er (bijna vanzelfsprekend…) ook ‘gespuis’ op het eiland dat daar misbruik van wil maken. De huurauto’s zijn soms wat makkelijker te herkennen (schoon gewassen, geen schade zichtbaar, etc.) of de criminelen staan gewoon verscholen in de bosjes bij parkeerplaatsen op de uitkijk. Hoe dan ook, huurauto’s zijn erg populair bij auto-inbraken. Vanuit de gedachte dat de gemiddelde toerist zich op vakantie vrijer voelt zal die sneller wat spullen in de auto laten liggen. Al is het maar even 5 minuutjes bij de supermarkt. Doe dat niet: laat nooit waardevolle spullen in de auto liggen, ook niet verstopt onder de stoel of in de kofferbak! Je zult niet de eerste zijn bij wie de autoruitjes worden ingeslagen, alleen al omdat er een opgerolde strandlaken op de achterbank ligt. => Uit de auto, neem alles mee!

5- Geen goede airco

autohuur curacao - airco is belangrijk

Omdat het op Curacao altijd zo lekker warm is, wordt de air-conditioning in de auto over het algemeen vaak gebruikt en is dit ook één van de dingen die het eerste kapot gaan. Daardoor kan het dus gebeuren dat je een huurauto krijgt aangeboden zonder goed werkende airco. Dit lijkt misschien niet zo erg, want dan draai je lekker de ramen open toch? Nou… omdat de warme buitenlucht op Curacao soms wel erg warm is, kan juist een heerlijk goed werkende airco (met de ramen dicht!) erg prettig zijn. Zeker als je na een lange warme stranddag terug rijdt naar je accommodatie, dan is het erg lekker als je niet plakkerig warm in de auto zit. Huur dus altijd een auto met airco, die het goed doet. Kom je er pas achter dat de airco kapot is nadat je al met de huurauto op pad bent, bel even de car rental op en bij de betere lokale car rental kun je dan de auto omruilen voor eentje met goed werkende airco.

Betrouwbare huurauto? Vraag een offerte aan!

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare huurauto op Curacao, vraag dan bij ons een geheel vrijblijvende offerte aan. We hebben onze lokale car rental-partner geselecteerd op verschillende eigenschappen, maar sowieso zullen de op deze pagina vermelde aspecten goed verzorgd zijn.

Vrijblijvende offerte huurauto

En jij?

Heb jij nog een goede tip voor een huurauto op Curacao? Vermeld hem hieronder bij de reacties!

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Kan ik je helpen?