Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
huurauto curacao: 5 meest gemaakte fouten

Huurauto op Curacao: meest gemaakte fouten

Huurauto op Curacao

Voorkom de meest gemaakte fouten

Tijdens je vakantie op Curacao ontkom je er eigenlijk niet aan om een auto te huren. Curacao is een heerlijk eiland om te strand-hoppen, de natuur buiten de stad te ontdekken of gewoon eens naar de andere kant van Willemstad rijden voor een nieuw restaurantje. Er zijn dan ook redelijk veel autoverhuurbedrijven op Curacao, van de grote internationale car rentals tot aan de eenmanszaakjes die 1 of 2 auto’s verhuren. Helaas gaat er nog wel eens wat fout bij huurauto’s op Curacao. Wat zijn de meest gemaakte fouten die je zelf makkelijk kunt vermijden?

1- Te goedkope huurauto

Huurauto’s zijn er ook op Curacao in alle soorten en maten. Maar ongeacht het type auto dat je huurt, wil je wel een auto die gewoon goed rijdt, technisch betrouwbaar is en met minimaal WA-verzekering. Helaas zijn er meerdere aanbieders van huurauto’s op Curacao die er alleen op mikken om de goedkoopste te zijn en daarvoor concessies doen aan de kwaliteit van wat ze verhuren. De huurauto is b.v. slecht verzekerd (of zelfs helemaal niet), of de auto heeft al jaren geen onderhoud meer gehad. Zeker als je via via ‘een adresje’ doorkrijgt om je auto te huren, let hier dan op. Ga voor een compact model (bv. een Hyundai i10 of Kia Picanto) uit van een minimaal tarief van € 30 à € 35 per dag all-in, dat zijn de tarieven die gangbaar zijn bij de betrouwbare car rentals op Curacao. Er zijn ook nog wel kleinere modellen (bv. Hyundai Eon) te huur voor € 25 à € 30, maar dan heb je echt een klein autootje. Betaal je nog minder of heb je voor dit tarief een grotere auto, check dan heel goed wat je huurt en neem de huurvoorwaarden goed door voordat je ergens voor tekent of betaalt.

slechte huurauto
"Special price, only for you my friend!"

2- Betalen voor navigatiesysteem

Als je niet heel bekend bent op Curacao kan navigatie in de auto wel handig zijn. Laat je niet verleiden door de car rental om voor ‘slechts een klein bedrag’ een navigatiesysteem te huren, dat is niet nodig! Sowieso zul je al heel snel de weg weten te vinden, zo spannend is het niet op Curacao. Maar beter kun je gewoon gratis de navigatie op je smartphone gebruiken. Hiervoor zijn verschillende apps die je offline (dus zonder verbruik van 4G-data) kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Waze (voor Android en iPhone) of Sygic (Android en iPhone) zijn prima apps met een duidelijke kaart van Curacao. Maar uiteraard kun je ook gewoon de offline-versie van Google Maps gebruiken. Echt ideaal en helemaal gratis.
Het enige waar je bij deze apps aan moet denken, is dat je de offline kaarten uiteraard eerst op je telefoon moet downloaden. Regel dat bv. thuis al voor je op vakantie gaat, op de wifi van je accommodatie. Gratis downloaden en rijden maar!
N.b.: als je tóch een navigatiesysteem huurt, check dan zeker even puntje 4 in deze lijst!

Offline navigatie Android Offline navigatie iOS

Reisgids met actuele wegenkaart

Heb je op vakantie even geen zin in je smartphone, dan kun je op Curacao ook echt heel goed de weg vinden met de ‘good old’ papieren wegenkaart. Zo groot is Curacao niet, de doorgaande wegen heb je snel in de gaten en de toeristische locaties (bv. strandjes) staan prima aangegeven met bordjes langs de weg. Dus met een papieren kaart om even snel te kijken welke kant je ongeveer op moet is al gauw voldoende.
We kunnen je dan de reisgids “Dit is Curacao!” aanbevelen. Deze reisgids krijgt elk jaar een update en is te krijgen met routekaart.

3- Huren bij grote internationale car rentals

Op elk vliegveld zie je volop de ene balie na de andere: de grote internationale car rentals die je graag willen helpen met een huurauto. Iedereen kent ze wel, van Alamo tot Europcar, van Avis tot Hertz. Ons advies: regel op Curaçao je huurauto niet bij een internationale car rental. Reden hiervoor is dat je flink meer betaald dan bij lokale car rentals. Sowieso al voor de huurauto zelf, maar ook voor elke optie extra wordt fors gerekend. Er zijn genoeg lokale car rentals op Curacao die vergelijkbare auto’s aanbieden. Net zo mooi, net zo nieuw en net zo schoon. Voor een veel betere prijs, met enkele opties standaard gratis erbij, en sowieso met veel leukere en persoonlijkere klantenservice. Zo wordt je door lokale car rentals gratis opgehaald bij je accommodatie om de huurauto op te halen (en na afloop van de huurtermijn weer gratis thuis gebracht). Is gratis een tweede chauffeur meeverzekerd. Zijn de autostoeltjes gratis bij de lokale car rental op Curacao. En natuurlijk krijg je nog allerlei leuke tips van mooie plekjes op Curacao om met de huurauto naar toe te rijden tijdens je vakantie.

Vrijblijvende offerte huurauto

4- Waardevolle spullen in de huurauto achterlaten

Met de vele toeristen op Curacao is er (bijna vanzelfsprekend…) ook ‘gespuis’ op het eiland dat daar misbruik van wil maken. De huurauto’s zijn soms wat makkelijker te herkennen (schoon gewassen, geen schade zichtbaar, etc.) of de criminelen staan gewoon verscholen in de bosjes bij parkeerplaatsen op de uitkijk. Hoe dan ook, huurauto’s zijn erg populair bij auto-inbraken. Vanuit de gedachte dat de gemiddelde toerist zich op vakantie vrijer voelt zal die sneller wat spullen in de auto laten liggen. Al is het maar even 5 minuutjes bij de supermarkt. Doe dat niet: laat nooit waardevolle spullen in de auto liggen, ook niet verstopt onder de stoel of in de kofferbak! Je zult niet de eerste zijn bij wie de autoruitjes worden ingeslagen, alleen al omdat er een opgerolde strandlaken op de achterbank ligt. => Uit de auto, neem alles mee!

5- Geen borg of Eigen Risico

huurauto zonder borg op curacao

Als je niet al te ruim in je spaargeld zit en geen creditcard hebt, dan heeft de borg bij een huurauto vaak een redelijke impact op je portemonnee. Is het dan niet heerlijk als je ergens een auto kunt huren zonder borg? Nee, niet doen!! Als er ook maar iets met de auto gebeurt zit je dan vaak fors in de (financiële) problemen. Met een borg/eigen risico is voor jou de financiële impact bij schade aan de auto altijd beperkt tot het bedrag dat je aan borg of eigen risico vooraf al betaald hebt. Maar heb je dat niet, dan zal het volledige bedrag van de schade op jou verhaald worden! Stel dat de huurauto bij jou voor de deur gestolen wordt? Dat iemand tegen je auto aanknalt en doorrijdt zonder gegevens achter te laten? Zo zijn er nog wel een aantal scenario’s denkbaar waarbij je achteraf flink de pineut bent als je geen borg betaald hebt. Doe het niet: Huur geen auto zonder borgstelling / eigen risico!

Betrouwbare huurauto? Vraag een offerte aan!

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare huurauto op Curacao, vraag dan bij ons een geheel vrijblijvende offerte aan. We hebben onze lokale car rental-partner geselecteerd op verschillende eigenschappen, maar sowieso zullen de op deze pagina vermelde aspecten goed verzorgd zijn.

Vrijblijvende offerte huurauto

Comments:

  • Robert
    28 september 2021 at 16:15

    Die hoge kosten voor navigatie heb ik ook ervaren, maar dan in Amerika. De eerste viel nog mee: 15 euro per dag. Al vind ik dat al best fors. Maar bij de tweede huurauto betaalden we zelfs 30 euro per dag. Dat was meer dan de auto. Wij hebben een deel van de reis met offline kaarten van Google Maps gereden en dat ging net zo goed. Dus inderdaad, lekker laten zitten die navigatie. Of koop er eentje op het eiland voor een klein bedrag.

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.