huurauto curacao problemen

Huurauto op Curacao: meest gemaakte fouten

Curacao is een heerlijk eiland om te strandhoppen, de natuur buiten de stad te ontdekken of gewoon eens naar de andere kant van Willemstad rijden voor een nieuw restaurantje. Met je eigen huurauto er op uit! Helaas gaat er wel eens wat fout bij huurauto’s op Curacao. Wat zijn de meest gemaakte fouten die je zelf makkelijk kunt vermijden?

Te goedkope huurauto

Huurauto’s zijn er ook op Curacao in alle soorten en maten. Maar ongeacht het type auto dat je huurt, wil je wel een auto die gewoon goed rijdt, technisch betrouwbaar is en met minimaal WA-verzekering. Helaas zijn er meerdere aanbieders van huurauto’s op Curacao die er alleen op mikken om de goedkoopste te zijn en daarvoor concessies doen aan de kwaliteit van wat ze verhuren. De huurauto is b.v. slecht verzekerd (of zelfs helemaal niet), of de auto heeft al een tijdje geen onderhoud meer gehad. Zeker als je via via ‘een adresje’ krijgt om je auto te huren, let hier dan op. Ga voor een compact model (bv. een Hyundai i10 of Kia Picanto) uit van een minimaal tarief van € 30 à € 35 per dag all-in, dat zijn de tarieven die gangbaar zijn bij de betrouwbare car rentals op Curacao. Er zijn ook nog wel kleinere modellen te huur voor € 25 of minder, maar dan heb je een klein en/of oud autootje. Betaal je nog minder of heb je voor dit tarief een grotere auto, check dan heel goed wat je huurt en neem de huurvoorwaarden goed door voordat je ergens voor tekent of betaalt.

Onnodig betalen voor navigatiesysteem

Als je niet heel bekend bent op Curacao kan navigatie in de auto wel handig zijn. Laat je niet verleiden door de car rental om voor ‘slechts een klein bedrag’ een navigatiesysteem te huren, dat is niet nodig! Sowieso zul je al heel snel de weg weten te vinden, zo spannend is het niet op Curacao. Maar beter kun je gewoon gratis de navigatie op je smartphone gebruiken. Hiervoor zijn verschillende apps die je offline (dus zonder verbruik van mobiele data) kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Waze (voor Android en iPhone) of Sygic (Android en iPhone) zijn prima apps met een duidelijke kaart van Curacao. Maar uiteraard kun je ook gewoon de offline-versie van Google Maps gebruiken.  Werkt prima en helemaal gratis. Het enige waar je bij deze apps aan moet denken, is dat je de offline kaarten uiteraard eerst op je telefoon moet downloaden. Regel dat bv. thuis al voor je op vakantie gaat of op de wifi van je accommodatie. Gratis downloaden en rijden maar!

Curacao huurauto gratis navigatie
Gratis navigatie op je telefoon in je huurauto op Curacao

Huren bij dure internationale car rentals

Op elk vliegveld zie je vaak de ene balie na de andere: de grote internationale car rentals die je graag willen helpen met een huurauto. Iedereen kent ze wel, van Alamo tot Europcar, van Avis tot Hertz. Ons advies: regel op Curacao je huurauto niet bij een internationale car rental. Reden hiervoor is dat je doorgaans meer betaald dan bij lokale car rentals. Sowieso al voor de huurauto zelf, maar ook voor elke optie extra wordt fors gerekend. Er zijn genoeg lokale car rentals op Curacao die vergelijkbare auto’s aanbieden. Net zo mooi, net zo nieuw en net zo schoon. Voor een veel betere prijs, met enkele opties standaard gratis erbij, met veel leukere en meer persoonlijke klantenservice en je steunt de lokale economie want het geld blijft op Curacao.
Zo wordt je door lokale car rentals gratis opgehaald bij je accommodatie (en na afloop van de huurtermijn weer gratis thuis gebracht). Is gratis een tweede chauffeur meeverzekerd. Zijn de autostoeltjes gratis bij de lokale car rental op Curacao. En natuurlijk krijg je nog allerlei leuke tips van mooie plekjes op Curacao om met de huurauto naar toe te rijden tijdens je vakantie.
Eerlijk is eerlijk: er is één situatie waarbij een internationale car rental wél een goede partij is. De meeste lokale car rentals op Curacao hanteren een minimale huurtermijn van 4 dagen. Wil je een auto huren voor 1 of 2 dagen, kijk dan eens bij Sunny Cars. Sunny Cars heeft standaard alle verzekeringen inbegrepen en nog een voordeel is o.a. dat ze ruim 10 ophaallocaties op Curacao hebben, dus vrijwel altijd wel bij jouw accommodatie in de buurt (mogelijk zelfs in-house als je in één van de grotere beach resorts verblijft).

Waardevolle spullen in de huurauto achterlaten

Met de vele toeristen op Curacao is er (bijna vanzelfsprekend…) ook ‘gespuis’ op het eiland dat daar misbruik van wil maken. De huurauto’s zijn soms wat makkelijker te herkennen (schoon gewassen, geen schade zichtbaar, etc.) of de criminelen staan gewoon verscholen in de bosjes bij parkeerplaatsen op de uitkijk. Hoe dan ook, huurauto’s zijn erg populair bij auto-inbraken. Vanuit de gedachte dat de gemiddelde toerist zich op vakantie vrijer voelt zal die sneller wat spullen in de auto laten liggen. Al is het maar even 5 minuutjes bij de supermarkt. Doe dat niet: laat nooit waardevolle spullen in de auto liggen, ook niet verstopt onder de stoel of in de kofferbak! Je zult niet de eerste zijn bij wie de autoruitjes worden ingeslagen, alleen al omdat er een opgerolde strandlaken op de achterbank ligt.
=> Uit de auto, neem alles mee!

tas in huurauto curacao
Laat niets achter in je auto, ook niet voor eventjes!

Betrouwbare huurauto? Vraag een offerte aan!

Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare huurauto op Curacao, vraag dan hier een geheel vrijblijvende offerte aan. We hebben onze lokale car rental-partner geselecteerd op verschillende eigenschappen, maar sowieso zullen de op deze pagina vermelde aspecten goed verzorgd zijn.

4 reviews op “Huurauto op Curacao: meest gemaakte fouten”

  1. Zijn er meer toeristen waarbij de huurauto op de avond voor inlevering gestolen of geript is op een bewaakte en afgesloten compound?

  2. Let op, dat het maximum verzekerd bedrag voor de lokale wa dekking is : 150.000 naf, dus ongeveer 75000 euro.

    Verplicht minimum verzekerd bedrag binnen Europa is: 5.000.000,00 euro

  3. Maps.me is een top navigatie. Gratis, wereldwijd en offline. Er zijn genoeg betrouwbare verhuurmaatschappijen op het eiland, meestal wel de Nederlandse eigenaren. Verwoerd en Danny’s verhuur bijvoorbeeld

  4. Die hoge kosten voor navigatie heb ik ook ervaren, maar dan in Amerika. De eerste viel nog mee: 15 euro per dag. Al vind ik dat al best fors. Maar bij de tweede huurauto betaalden we zelfs 30 euro per dag. Dat was meer dan de auto. Wij hebben een deel van de reis met offline kaarten van Google Maps gereden en dat ging net zo goed. Dus inderdaad, lekker laten zitten die navigatie. Of koop er eentje op het eiland voor een klein bedrag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *