onderzeeer curacao substation submarine

Onderzeeër Tour

€ 419
Dit is echt uniek, nergens ter wereld kun je dit doen: met een echte onderzeeër ga je een tour maken tot 200 meter. Bekijk scheepswrakken en schitterende biodiversiteit; je ontdekt vissen die je nog nooit gezien hebt.

Onderzeeër op Curacao

Tijdens deze tour met een onderzeeër ga je dingen zien die maar weinig mensen hebben gezien. De onderzeeër brengt je naar een diepte van 137 meter met de Wreck Dive en tot 200 meter met de Explorers Dive. Bewonder de mooie scheepswrakken en het zeeleven met een van onze gecertificeerde piloten. Een mooie ervaring die je nog lang zult herinneren!

Maandag t/m vrijdag, 2x per dag mogelijk

Tot max. 200 meter diepte
Vanaf 8 jaar oud mag je mee
60 tot 90 minuten onder water

Handig om te weten: We raden deze tour niet aan voor mensen die claustrofobie hebben of andere ernstige medische aandoeningen. Mocht je twijfelen dan kun je contact met ons opnemen.

 • Ontdek het zeeleven tot max. 200 meter
 • Geen luchtdrukverschil in de sub
 • Bekijk een scheepswrak
 • Wereldwijd uniek!

Wreck Dive

€ 419

 • Max. diepte 135 mtr. (450 ft.)
 • 1 uur onder water
 • Max. 2 personen (3 of 4 pers. in overleg)
 • Bekijk 1 scheepswrak (Stella Maris, 93 mtr. lang)

Explorer Dive

€ 604

 • Max. diepte 200 mtr. (650 ft.)
 • 1,5 uur onder water
 • Max. 2 personen (3 of 4 pers. in overleg)
 • Bekijk scheepswrakken en nieuwe vissoorten op diepte

Nóg dieper?

Wil je het nog specialer? Je kunt een dive tot 300 mtr.(1.000 ft.) diep maken! Neem contact met ons op via Whatsapp of email op voor de mogelijkheden voor een duik zoals jij het wilt.

Hoe ziet een Dive eruit

Een kwartiertje van tevoren meld je je bij het kantoortje van de onderzeeër bij de Sea Aquarium Park (net voor de kassa’s rechts aanhouden en tot het eind het pad volgen).
Je begint deze tour met een briefing over de veiligheidsprocedures en een stukje geschiedenis over Substation Curacao. Na de briefing gaat het echt beginnen: je gaat de onderzeeër (ook wel CuraSub genoemd) in! Er kunnen maximaal 4 gasten mee, plus uiteraard een piloot/gids die je van alles kan vertellen over wat je onderweg allemaal te zien krijgt. Je kunt via de glazen bol goed om je heen kijken, terwijl je relaxed op de matras ligt. Onderweg zie allerlei biodiversiteit en schitterende vissen. Vissen die je anders niet te zien krijgt, mogelijk een haai of rog; je kijkt je ogen uit. Na de trip kun je gewoon op het gemak uit de CuraSub stappen en krijg je nog een officiële debriefing en een drankje.

Geen drukverschil

Prettig bij deze tour is dat je vrijwel geen drukverschil zult ervaren. In de onderzeeër zal je lichaam er niets van merken dat je meer dan 100 mtr. diep in zee bent. Het wordt niet oncomfortabel voor je oren en na de trip kun je zo uitstappen zonder verplichte decompressie. Het is dan ook geen enkel probleem om direct na deze tour in het vliegtuig te stappen, wat bv. bij scuba diving niet is toegestaan om medische redenen.

Iedereen kan het

De CuraSub onderzeeër is in principe toegankelijk voor iedereen van 8 jaar en ouder, zolang je maar op eigen gelegenheid de CuraSub in kunt stappen. Heb je neiging tot claustrofobie dan is het niet aan te raden, maar in overleg met de crew kan alsnog bekeken worden of een trip mogelijk is. Verder is er geen enkele training nodig, want je hoeft onder water helemaal niets anders te doen dan te genieten van wat je allemaal ziet. Ook zal je lichamelijk geen ongemakken ervaren. Geen drukverschil, je blijft droog, etc.

Deze tour wordt uitgevoerd door Substation Curacao. Boek je deze tour, dan ga je de overeenkomst aan met Substation Curacao, dat is de verantwoordelijke partij voor de uitvoering en kwaliteit van de tour.

Waarom via NaarCuracao.com?

4,8 sterren op Trustpilot

Beste prijs; beste service

Bij reservering alleen aanbetaling

Onderzee trip Curacao