onderzeeer Curacao C-Explorer

Onderzeeër Tour

€ 350
Dit is echt uniek, nergens ter wereld kun je dit doen: met een echte onderzeeër ga je een tour maken tot 137 of zelfs 200 mtr. diep. Bekijk scheepswrakken en schitterende biodiversiteit. Je ontdekt vissen die je nog nooit gezien hebt.

Onderzeeër op Curacao

Tijdens deze tour met onderzee-boot ga je dieper dan diepst, je gaat dingen zien die maar weinig mensen hebben gezien. De onderzeeër brengt je naar een diepte van 137 meter met de Adrenaline Dive en zelfs tot 200 mtr. diepte met de Explorers Dive. Ontdek de mooie scheepswrakken en het prachtige zeeleven op een diepte waar vrijwel nooit iemand komt. Een hele mooie ervaring die je nog lang zult herinneren!

Dinsdag t/m zaterdag, 3x per dag mogelijk

Je gaat tot 200 meter diepte
Vanaf 8 jaar oud mag je mee
Minimaal 1 uur onder water

Handig om te weten: We raden deze tour niet aan voor mensen die claustrofobie hebben of andere ernstige medische aandoeningen hebben. Mocht je twijfelen dan kun je altijd langskomen.

 • Geen speciale training nodig
 • Ontdek het zeeleven tot 200 mtr. diepte
 • Geen luchtdrukverschil in de sub
 • Bekijk een scheepswrak
 • Wereldwijd uniek!

Adrenaline Dive

 • Max. diepte 137 mtr. (450 ft.)
 • 1 uur onder water
 • Max. 4 personen
 • Bekijk 1 scheepswrak (Stella Maris, 100 mtr. lang)

€ 350 p.p.

Explorers Dive

 • Max. diepte 200 mtr. (655 ft.)
 • 1,5 uur onder water
 • Max. 4 personen
 • Bekijk scheepswrakken en nieuwe vissoorten op diepte

€ 500 p.p.

Hoe ziet een Dive eruit

Een kwartiertje van tevoren meld je je bij het kantoortje van de onderzeeër bij de Dolphin Academy (net voor de kassa´s rechts aanhouden en tot het eind het pad volgen).
Je begint deze tour met een briefing over de veiligheidsprocedures en een stukje geschiedenis over Substation Curacao. Na de briefing gaat het echt beginnen: je gaat de onderzeeër (ook wel C-Explorer 5 genoemd) in! Er kunnen maximaal 4 gasten mee, plus uiteraard een piloot/gids die je van alles kan vertellen over wat je onderweg allemaal te zien krijgt. Je kunt via de glazen bol goed om je heen kijken, je hebt bijna 360 graden zicht. Onderweg zie allerlei biodiversiteit en schitterende vissen. Vissen die je anders niet te zien krijgt, mogelijk een haai of rog; je kijkt je ogen uit. Na de trip kun je gewoon op het gemak uit de C-Explorer stappen en krijg je nog een officiële debriefing en een drankje.

Geen drukverschil

Prettig bij deze tour is dat je geen enkel drukverschil zult ervaren. In de onderzeeër zal je lichaam er niets van merken dat je meer dan 100 mtr. diep in zee bent. Het wordt niet oncomfortabel voor je oren en na de trip kun je zo uitstappen zonder verplichte decompressie. Het is dan ook geen enkel probleem om direct na deze tour in het vliegtuig te stappen, wat bv. bij scuba diving niet is toegestaan om medische redenen.

Iedereen kan het

De C-Explorer onderzeeër is in principe toegankelijk voor iedereen van 8 jaar en ouder, zolang je maar op eigen gelegenheid de C-Explorer in kunt stappen. Heb je neiging tot claustrofobie dan is het niet aan te raden, maar in overleg met de crew kan alsnog bekeken worden of een trip mogelijk is. Verder is er geen enkele training nodig, want je hoeft onder water helemaal niets anders te doen dan te genieten van wat je allemaal ziet. Ook zal je lichamelijk geen ongemakken ervaren. Geen drukverschil, je blijft droog, etc.

Tarief

Je kunt mee met de Adrenaline Dive voor € 350 p.p., met een aanbetaling van € 30 p.p. Wil je de Explorers Dive doen, dan kan dat voor € 500 p.p. met een aanbetaling van € 45 p.p.

Waarom via NaarCuracao.com?

4,8 sterren op Trustpilot

Laagste prijs; beste service

Bij reservering alleen aanbetaling

Onderzee trip Curacao

Ook leuk om te doen: