curacao corona covid-19 situatie

Curacao Corona

Het gaat best goed met de corona-situatie op Curacao. Zie hier de actuele stand van zaken.

Van Nederland naar Curacao

Er gelden geen extra verplichtingen voor het reizen van Nederland naar Curacao.

Op Curacao

Op Curacao zijn geen maatregelen van kracht ter voorkoming van corona-besmettingen. Geen mondkapje, geen avondklok, geen social distancing, etc.

Van Curacao naar Nederland

Er gelden geen extra verplichtingen voor het reizen van Curacao naar Nederland.

Curacao: corona update

19 januari 2024

Tijdens de persconferentie heeft Dr. Melissa Arias (Directeur van de Volksgezondheid) in het algemeen informatie verstrekt over het griepseizoen op Curacao. Hierbij werd o.a. gemeld dat er veel mensen ziek zijn, met symptomen als ademhalingsproblemen, koorts en/of hoesten en niezen. Dit is allemaal geen reden tot zorg. Er liggen momenteel 7 personen in het ziekenhuis met Covid-19 gerelateerde klachten. Daarmee is de situatie onder controle.
Wel sprak Dr. Arias haar zorgen uit over het komende carnavalseizoen, waarbij veel mensen samenkomen. Ze benadrukte dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn in nauw contact met anderen en de algemene hygiëne-regels goed te volgen.
bron: Paradise FM, 19 jan. 2024

12 december 2022

De afgelopen weken lopen de corona-besmettingen licht op. Na wekenlang tussen de 20 en 30 actieve cases te schommelen is het nu al een week of 3 ongeveer 40 tot 50 actieve cases. Niet zorgwekkend, gelukkig zien we ook het aantal personen dat hersteld in gelijke trend oplopen dus verreweg de meeste personen zijn er snel weer van af.

Curacao corona-update

7 november 2022

De covid-cijfers blijven stabiel laag op Curacao, Wel blijkt de groep oudere besmette personen te zorgen voor een toename van de corona-patiënten die in het ziekenhuis komen te liggen. Afgelopen week voor het eerst ook weer sinds midden augustus één persoon opgenomen op de IC. Ook is 1 persoon afgelopen week overleden aan de gevolgen van corona.

VOORAL OUDEREN IN HET ZIEKENHUIS
Het blijkt dat de personen die door corona-klachten in het ziekenhuis terecht komen vooral ouderen zijn. In de maand oktober waren vijftien personen opgenomen in het ziekenhuis, waarvan veertien ouder waren dan 60 jaar. Alle 6 de overleden corona-patiënten waren ook ouder dan 60 jaar. De meeste patiënten hoefden niet langer dan 72 uur in het ziekenhuis te blijven.
bron: Curacao.nu, 7 nov. 2022

Curacao corona-update

31 oktober 2022

De corona-situatie op Curacao is nog steeds ‘steady’ goed te noemen. De herfstvakantie-toeristen vanuit Nederland lijken het virus niet massaal meegenomen te hebben naar Curacao. Wel een toename van het aantal personen in het ziekenhuis: van 1 naar 4. Ook waren er afgelopen week 3 sterfgevallen die zijn toegewezen aan corona.

Curacao corona-update

17 oktober 2022

Op Curacao is afgelopen week het aantal corona-besmettingen iets opgelopen, van 17 naar 33 personen. Op héél Curacao met 150.000+ inwoners, dus nog steeds een zeer kleine groep. Wel is hiermee de positivity rate (aantal positieve cases van alle uitgevoerde tests) voor het eerst sinds midden augustus weer boven de 10%. Wellicht een eerste signaal dat ook op Curacao de besmettingen weer iets gaan oplopen?

Curacao corona-update

10 oktober 2022

De corona-cijfers op Curacao blijven goed gaan. In tegenstelling tot de stijgende cijfers in Nederland op Curacao een daling naar totaal 17 actieve besmettingen. Er ligt niemand meer in het ziekenhuis vanwege corona-verschijnselen, helaas zijn er deze week wel 2 personen overleden aan de gevolgen van corona op Curacao.

Curacao corona-update

4 oktober 2022

In Nederland komt in het nieuws dat het aantal corona-besmettingen weer harder op gaat lopen. Gelukkig is dat op Curacao nog niet te zien, daar blijven de corona-aantallen laag.

Curacao corona-update

DI Card

Wat wel geregeld moet worden voordat je naar Curacao reist, is de DI Card, de Digital Immigration Card. Dit moet sowieso altijd geregeld worden, zodat de Curacaose overheid weet wie er op het eiland komt, waarom, hoe lang en waar je verblijft.