papiaments praten op pontjesbrug

Cursus Papiaments

Hoe leuk is het om op Curaçao gelijk al een beetje te kunnen communiceren in het Papiaments? Met deze cursus Papiaments kun je online een lesje meepakken wanneer het jou uitkomt. Met slechts 10 lessen heb je de basis van het Papiaments onder de knie!

Online cursus Papiaments

Als je over een niet al te lange tijd naar Curaçao emigreert, ben je waarschijnlijk al vrij druk met de voorbereiding. En als het met jouw checklist net zo gaat zoals met vele andere emigranten, dan stond daar “Cursus Papiaments” waarschijnlijk hoog op de lijst, maar is dat door andere prioriteiten ondertussen niet meer het belangrijkste. En dat is onterecht! Het zal je echt helpen als je vanaf je eerste dag op Curaçao al wat Papiaments kunt spreken, meer dan ‘bon dia’, ‘ayo’ en ‘danki’. Met deze online cursus Papiaments kun je nu al de beginselen van Papiaments leren, waar en wanneer het jou uitkomt.

10 Online modules, in 3 maanden ken je de basis

Startcursus Papiaments

  • 10 Modules + grote woordenlijst + Bonus module
  • Drie maanden lang, 24/7 toegang
  • Gemaakt door dé Papiamentu-expert in Nederland
  • Videos van 10 tot 15 minuten, bekijk ze zo vaak als je wilt
  • Slechts € 179!

Hoe ziet de cursus er uit

Na aanmelding krijg je een persoonlijke user-id waarmee je kunt inloggen op de website. Je hebt direct toegang tot alle 11 de modules. Elke module heeft een video van 10 tot 15 minuten die je onbeperkt kunt herhalen. Het advies is om per week één module te leren, plus dagelijks ongeveer een kwartier besteden aan het leren van woordjes. Dus al met gemiddeld een half uurtje per dag leer jij supersnel Papiaments spreken en schrijven!

Module 1
uitspraak
Omgaan met intonatie en accentuering.

Module 2
getallen (deel 1)
Leer tellen in het Papiaments.

Module 3
getallen (deel 2)
Getallen gebruiken in de praktijk.

Module 4
zinnen & personen
Het bouwen van zinnen en weten wie wie is.

Module 5
werkwoorden (deel 1)
Gangbare vervoegingen van de werkwoorden.

Module 6
werkwoorden (deel 2)
Alles wat je moet weten over werkwoorden.

Module 7
Klok
Een afspraak maken en op tijd komen.

Module 8
e, ta, tin
Bijzondere woordjes die vaak voorkomen.

Module 9
Ku, pa, di, na
Nog meer bijzondere woorden.

Module 10
Meervoud & naamwoorden
Hoe werkt het met meervoud en aanwijzen?

Bonus-materiaal

Naast deze 10 modules krijg je bij deze online cursus ook nog bonus-materiaal, met als onderwerp “men praat zo snel“. Een leuke extra module die je meeneemt in het verschil tussen de taal theoretisch oefenen en echt gebruiken in de praktijk.

Papiamentse les van de beste!

De E-Cursus Papiaments is opgezet door Hellen Noort. Hellen is, woonachtig in Nederland, echt een autoriteit op het gebied van de cultuur & taal van Curaçao. Niet voor niets wordt Hellen nog regelmatig door bedrijven op Curaçao ingevlogen om medewerkers Papiaments te leren. Hellen heeft ook meegewerkt aan de cursus Papiaments van de LOI, wat trouwens een prima cursus is als je echt een complete cursus Papiaments wilt volgen.

Tip: Spelenderwijs leren!

Nu is er ook een hele leuke manier om spelenderwijs wat woordjes Papiaments te leren: met het Trankilo kwartet! Of beter gezegd, in het Papiaments uiteraard, Trankilo kuartèt. Dit is echt niet alleen voor kinderen, juist ook volwassenen kunnen hiermee spelenderwijs Papiaments leren.
Al voor € 15 (incl. verzendkosten binnen Nederland) heb je dit spel in huis. Ook heel leuk als kado!

image 7

Zin in meer Papiamentse les?

Met deze online basiscursus Papiaments heb je een goede start van je Papiamentse vaardigheden. Maar het is ook een prima voorbereiding op één van de vervolgcursussen die Hellen aanbiedt. En ben je zo druk met de voorbereiding van je (tijdelijke) emigratie waardoor dat je net de cursus niet hebt kunnen afmaken binnen de 3 maanden? Geen nood, je kunt tijd bijkopen om nog langer toegang te krijgen tot alle modules. En de woordenlijst? Die kun je downloaden en/of printen zodat je daar in de tijd na de cursus af en toe nog in kunt spieken!

Waarom boeken via NaarCuracao.com?

10 online modules + grote woordenlijst + gratis extra bonusmateriaal

3 maanden lang, 24/7 onbeperkt toegang

Nu bestellen, straks beginnen met de beste startcursus Papiaments