Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Reisadvies Curacao

curacao reisadvies code groen
Wat is het Reisadvies Curacao? We willen allemaal graag weer op vakantie, maar kan dat ook? We leggen uit wat het reisadvies inhoudt.

-Laatste update 5 juni 2022-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Reisadvies Curacao: Reizen naar Curacao kan!

Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor Curacao als reisadvies CODE GROEN. Dat betekent formeel: “De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Curaçao“. Het is mogelijk om met een pakketreis naar Curacao op vakantie te gaan, waarbij de reis gedekt wordt door elke reisverzekering.

Reisadvies Curacao: Code Groen

Het reisadvies wordt ook wel in kleurcodes gecommuniceerd; vooral handig als je bv. een grotere kaart bekijkt zodat je snel landen of regio’s kunt herkennen waar een bepaald reisadvies geldig is.
Wat zijn de mogelijke kleuren en bijbehorende reisadviezen?
Code Groen: Geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s.
Code Geel: Reizen kan, maar wees waakzaam, er zijn risico’s.
Code Oranje: Reis alleen als dat moet. Er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.
Code Rood: Alle reizen worden afgeraden.
Bron: NederlandWereldwijd
Het reisadvies Curacao is momenteel ‘Code Groen‘.

Reisadvies Curacao: uitleg

Wat betekent nou een “reisadvies Curacao: code groen”? Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt hierbij het begrip gemeld “Reizen naar Curacao kan”, wat wordt uitgelegd met de korte algemene omschrijving: “De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Curaçao.

Verplichtingen bij reizen

Een Code Groen reisadvies voor Curacao is het meest veilige reisadvies. Er gelden momenteel geen extra verplichtingen gerelateerd aan corona voor het reizen tussen Nederland en Curacao. Wél moet je voor vertrek naar Curaçao een DI-Card invullen.

Blijf alert

Bij een Code Groen reisadvies is er altijd nog wel een risico bij een verblijf op Curacao; tenslotte is corona nog niet geheel verdwenen. Blijf dus alert en volg op onze website wat de actueel geldende maatregelen op Curacao zijn. Blijf de dagelijkse updates rond corona op Curacao volgen voor het laatste nieuws.

Actuele corona situatie Curacao