Spoedtest Postjeskade 18 1024x683 1

Antigeentest Curacao

-Laatste update 23 maart 2022. Deze pagina is vandaag () nog actueel.-

Per 21 februari 2022 is het niet meer nodig dat reizigers die aankomen op Curacao een Antigeentest plannen voor de derde dag van hun verblijf op Curacao.

Van Curacao naar Nederland

Nederland heeft per 16 februari 2022 Curacao aangemerkt als Code Groen-bestemming: veilig om te reizen, in het algemeen, niet specifiek m.b.t. corona. Voor de (terug)reis van Curacao naar Nederland is per 23 maart 2022 geen coronabewijs meer vereist, ook niet als je nog niet volledig gevaccineerd bent. Iedereen kan dan zonder testen reizen van Curacao naar Nederland.
N.b.: de regel (per 22 december 2021) dat iedere reiziger van buiten de EU een test moet doen voor vertrek naar Nederland geldt niet voor reizigers vanuit Curacao.

Testlocaties op Curacao

Op Curacao zijn 3 organisaties die de PCR-test en Antigeentest mogen uitvoeren. Momenteel is testen op Curacao mogelijk, maar niet gratis. Mogelijk zijn de kosten achteraf wel te claimen bij je reis- of zorgverzekering.

ADC Curacao logo
ADC Curacao

ADC

Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) biedt o.a. een testlocatie op Hato Airport, en ook bij de resorts Papagayo Beach Hotel en LionsDive Beach Resort. Check goed de openingstijden, die zijn verschillend per locatie. Eén locatie biedt ook tests aan in de avonduren.
Tarief PCR-test: US$ 90 p.p. (ongeveer € 75)
Tarief Antigeentest: US$ 20 p.p. (ongeveer € 16,50)
Naar de website van ADC

Lab de Med Curacao
Lab de Med Curacao logo

Lab de Med

Lab de Med biedt maar liefst 19 testlocaties aan, maar alleen geopend maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 12:00.
Tarief PCR-test: US$ 103 p.p. (ongeveer € 86)
Tarief Antigeentest: US$ 50 p.p. (ongeveer € 42)
Naar de website van Lab de Med

MedCare Curacao logo
MedCare Curacao (MLS) logo

MedCare Curacao (MLS)

MedCare (MLS) biedt testlocaties bij Avila Beach Hotel, Dreams Curacao Resort, Marriott Curacao Beach Resort, Renaissance Hotel, Sunscape. Wil je niet op één van deze locaties gaan testen, dan biedt MLS ook nog de mogelijkheid voor VIP-service: testen in je eigen accommodatie (kost US$ 120 extra per bezoek, plus de kosten van de test op zich).
Tarief PCR-test: US$ 90 p.p. (ongeveer € 75)
Tarief Antigeentest: US$ 40 p.p. (ongeveer € 33)
Naar de website van MedCare

Curacao dag-update

Wil je meer weten over de actuele stand van zaken m.b.t. corona op Curacao, check dan onze Curacao corona dag-update.

Reizen naar Curacao

Wat moet je regelen als je op reis gaat naar Curacao? En wanneer moet je dat doen? We leggen het uit op de pagina over Reizen naar Curacao.