Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Positieve test, toch naar Curacao

corona positief reizen curacao
Als je corona hebt gehad, kun je tot maanden later alsnog een positieve PCR-test krijgen, ook al ben je niet meer actief besmet. En toch kun je met een positieve PCR-test naar Curacao afreizen voor een heerlijke vakantie!

Laatste update: 31 december 2021-
Deze pagina is vandaag () nog actueel.

Hersteld van corona, lekker naar Curacao!

Je hebt recent corona gehad, maar bent gelukkig helemaal opgeknapt en kunt weer van alles ondernemen zonder beperkingen. Eén van de plannen die je hebt is dat je even lekker gaat genieten van een heerlijke vakantie op Curacao. Maar… door de corona-situatie in Nederland wil Curacao wel dat je voor vertrek een negatieve testuitslag van een PCR-test aanlevert.

Hersteld, toch nog positieve test

En zo’n PCR-test kan wel eens een probleem zijn, in de maanden nadat je hersteld bent van corona. Omdat de PCR-test zo goed in detail test, slaat deze aan op dode ‘corona-cellen’ die nog in je lichaam zitten. Dus ook al ben je helemaal hersteld, niet meer actief besmet en merk je er zelf niets van, je kunt toch nog een positieve PCR-test krijgen. Dit kan tot zo’n 6 maanden na je eerste actieve test zo zijn.

Curacao biedt een oplossing

Om het toch mogelijk te maken dat je op reis kunt als je recent hersteld bent van corona (want: je brengt geen besmettingsgevaar meer voor je omgeving), heeft Curacao een oplossing. Wat ze van je willen zien:

1- Binnen 48 uur voor vertrek doe je een PCR-test bij een organisatie die een reiscertificaat uitgeeft (dus niet GGD!).
Geeft deze een negatieve uitslag? Top, alles onder controle en hiermee kun je naar Curacao!
Geeft deze een positieve uitslag? O.K., geen paniek, er is een escape dat je nog steeds gewoon op reis kan.
2- Je moet de eerste positieve PCR-test aantonen, van toen corona bij je geconstateerd was. Deze mag max. 3 maanden oud zijn.
3- Binnen 24 uur voor vertrek doe je een Antigeentest bij één van de organisaties die een reiscertificaat uitgeeft (dus niet GGD!).
Geeft deze een negatieve uitslag? Top, alles onder controle en hiermee kun je naar Curacao!

Deze 3 testuitslagen moet je uploaden, en daarmee is het alsnog o.k. en kun je je koffers pakken voor een lekkere vakantie op Curacao. Denk er ook aan om alle drie de testuitslagen te printen voor de controle tijdens de reis!

Brief van GGD

Enige tijd terug werd hierbij een brief van GGD of huisarts gevraagd, maar dat hoeft niet meer. Sowieso zullen GGD en huisarts die brief ook niet opstellen voor je, als het goed is.

Formele communicatie

Zie hier de formele communicatie hierover, van de Curacaose overheid:

corona curacao mededeling

klik op de afbeelding voor vergrote weergave

Zie hier alle overige formele corona-communicatie (Nederlandstalig) van de Curacaose overheid.

Corona update