Old Quarry GC with resort in background Blue Sky Option 1

Golf op Curacao

Golfen op Curacao is erg populair in de golf-wereld. Kort bij elkaar liggen drie mooie golfbanen op Curacao: de mooiste golfbanen van de Caribbean. En voor de reisgenoten die iets anders willen zijn de luxe mogelijkheden voor strand en shoppen altijd dichtbij.

Golf Curacao: 3 golfbanen

Met 365 dagen per jaar volop zon is Curacao natuurlijk een ideale locatie voor een golf-vakantie. Twee van de drie locaties zijn op een exclusief resort, dus je kunt na je ontbijt direct de green op. Uiteraard zijn de greens goed onderhouden, waardoor het er ondanks de dagelijkse felle zon mooi groen is. Alle drie de golfbanen liggen rond Willemstad, dus als je meer wilt zien dan je resort dan heb je volop mogelijkheden.

Blue Bay Curaçao Golf Resort

rating 4 sterren curacao 4 stars

De bekendste golfbaan van Curaçao is die van Blue Bay Golf & Beach Resort. Met 18 holes en par 72 is dit een mooie golfbaan die een uitdaging is voor spelers van elk niveau. De ontwerper van de baan (William ‘Rocky’ Rocquemore) heeft perfect gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving van de golfbaan. De uitdagingen zand, zee, rotsen en hoogteverschil kom je volop tegen op de 18 holes. Hole 5 is er zelfs beroemd en berucht om: je moet een flink stuk over de zee slaan.

 • Gelegen op Blue Bay Resort (4-sterren resort)
 • 18 holes met par 72
 • Totaal ruim 6 km lang
 • ‘Pay & Play’, geen lidmaatschap en GVB vereist
 • Driving range en golf-les aanwezig (Blue Bay Golf Academy)

Old Quarry Golf Course

rating 5 sterren 5 stars curacao

Door velen beoordeeld als de beste golfbaan van Curaçao. Sterker nog, in 2018 en 2019 door USA Today uitgeroepen tot beste golfbaan van heel de Caribbean. De baan (18 holes) ligt er sinds 2010 en is ontworpen door Peter Rye. Het is een mooie baan met uitdagingen voor elk niveau. Deze golfbaan ligt op het terrein van Santa Barbara, waar ook het luxe 5-sterren Sandals Royal Curacao ligt (all-inclusive & adult only resort)

 • Gelegen aan de oostkant van Curacao, op het terrein van Santa Barbara Plantation
 • 18 holes met par 72
 • Geen lidmaatschap of GVB vereist
 • Goede voorzieningen met o.a. kinderopvang, pro-shop (nieuw in 2023) en diverse horeca

Curaçao Golf and Squash Club

rating 4 sterren curacao 4 stars

Een mooie, kleine 9 holes (27 par) golfbaan vind je midden op Curaçao, bij de Curaçao Golf and Squash Club. Er hangt een gemoedelijke sfeer, maar de baan is perfect onderhouden en misschien wel de best onderhouden golfbaan van Curaçao. De holes zijn niet moeilijk, de greens zijn makkelijk bereikbaar. Deze golfbaan was ooit speciaal aangelegd voor de medewerkers van Shell, en die nostalgie vind je o.a. nog terug in de clubruimte.

 • Gelegen aan de oostkant van Curacao, op het terrein van Santa Barbara Plantation
 • 9 holes met par 27
 • Geen lidmaatschap of GVB vereist
 • Goed onderhouden
golfbanen Curacao 1200x675 1

Golf Event op Curacao

Jaarlijks wordt in november op de golfbaan van Blue Bay het Curacao Invitational Golf Tournament gehouden. Een lang weekend top-golf op Curacao. Het is ook een leuk evenement om als toeschouwer bij te zijn.

Golfreis Curacao

Helaas worden er momenteel geen volledig georganiseerde golfreizen naar Curacao aangeboden. Wel kun je zelf eenvoudig je golfreis samen stellen door een accommodatie te huren bij Blue Bay Golf & Beach Resort of bij Sandals Royal Curacao, waarmee je op loopafstand van de golfbaan slaapt, soms zelfs met je appartement of vakantievilla direct aan de golfbaan. Maar net zo makkelijk kun je ook elk andere pakketreis boeken, op Curacao is alles dichtbij.