Recompensa Park 900x250 1

Recompensa Park

Tijdens ons sabbatical op Curaçao woonden wij acht maanden op Recompensa Park. Een mooi resort waar ons hele gezin erg tevreden over is!

Wonen op Recompensa Park

Recompensa Park bestaat uit ongeveer 60 woningen, voor het grootste deel vaste bewoning voor langere tijd. Het is een veilige woonomgeving. Het hek is continu gesloten en kan alleen geopend worden door bewoners, en ’s avonds is er bewaking op het park. Omdat er weinig vakantiegangers op het park wonen, is het overdag erg rustig op Recompensa Park, en zie je naast de medewerkers van het park af en toe een ouder met een klein kind rondlopen. Een groot deel van de bewoners bestaat uit gezinnen met jonge kinderen. In de periode dat wij hier zijn (2013/2014) vind je hier vooral veel jongens in de leeftijd 4 t/m 8, de meisjes zijn wat minder vertegenwoordigd. De sfeer is gemoedelijk, en een deel van de bewoners kent elkaar goed en borrelt op z’n tijd bij het zwembad.

Faciliteiten op Recompensa Park

De faciliteiten zijn goed te noemen, met name voor kinderen. Er is een prima zwembad. Apart peuterbadje, en een aflopend groot bad van ong. 20 mtr. lang en 8 mtr. breed. Rond het zwembad zijn lekkere ligstoelen, en een barretje dat eind van de middag open gaat en waar je ook lekker kunt eten (kost weinig, smaakt goed! Wel van tevoren bestellen). Naast het zwembad ligt een midgetgolf-baan, wat op z’n tijd best leuk kan zijn. Helaas zijn sommige baantjes wat verwaarloosd, maar je kunt er een hoop lol hebben met de kids.
Naast de midgetgolf ligt de tennisbaan, de enige kunstgras-tennisbaan van Curacao! De baan kan ’s avonds verlicht worden dus je kunt ook op een minder heet moment een balletje slaan. De tennisbaan is ook een ideale speelplek voor de kinderen van het park, die er regelmatig samenkomen. Tussen de midgetgolf en de tennisbaan staan nog 4 fitness-apparaten, en aan de andere kant van de weg ligt een speeltuin met schommels, glijbanen, speelhuisjes en wipkippen. Tot voor kort was de speeltuin heerlijk koel door de schaduw van alle bomen in en om de speeltuin. Maar die zijn recentelijk allemaal gesnoeid waardoor het er wel snel warm wordt (het ligt tussen de huizen in, dus er komt weinig wind).
En het mooie is dat al deze faciliteiten gratis zijn voor de bewoners!

Het beheer van Recompensa Park

Het beheer wordt gedaan door een Nederlands echtpaar, en die doen het prima. Onze ervaring is dat ze altijd voor je klaar staan, altijd vriendelijk zijn en dat ze problemen snel proberen op te lossen. Er is een tuinman in vaste dienst, maar ze hebben vaste ‘mannetjes’ als klusjesman, loodgieter, electiciën, etc. Het voordeel daarvan is dat zij goed op de hoogte zijn van de potentiële problemen en vaak de oplossing al weten zodra je een probleem meldt.
Door de tuinman die dagelijks het onderhoud van het park doet, ziet het er goed verzorgd uit. Het is schoon, bladeren die van de palmbomen afvallen zijn meestal binnen 24 uur uit je tuin gehaald, en er ligt overal een drip-systeem voor de bewatering van het groen.

Ons huis in Recompensa Park

Wij huren het huis van de eigenaar van het park, dus we hebben een mooie woning op een mooie plek. Ruime woonkamer met eettafel, een open keuken en een porch voor en eentje achter. Boven 4 slaapkamers (allen met airco) en 2 badkamers. Naast het huis een oprit met carport, dus je auto kan overdag lekker koel uit het zonnetje staan. Het is een heerlijk ruime woning, en ook al is de inrichting niet helemaal onze smaak, we wonen er graag. We hebben dan ook nog geen moment spijt gehad van de keuze voor dit huis in Recompensa Park!

Locatie van Recompensa Park

Recompensa Park ligt in Montagne Rey, een wijk in het oostelijke deel van Willemstad. Een rustige wijk, maar er zijn niet veel (toeristische) activiteiten in de omgeving. Centrum Willemstad (Punda) en het strand zijn op een kwartiertje rijden. Vlakbij is wel de struisvogelfarm en St. Jorisbaai waar je heerlijk kunt wandelen met de honden of in het weekend mee kan doen met de kite-surfers.

Wil je meer weten over dit mooie park en checken of er nog een woning beschikbaar is, bekijk dan de website van Recompensa Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *