Handelskade Curacao 2024

Hotspots in Willemstad

Shoppen, lekker eten of wat drinken, leuke vakantiefoto’s maken of wat leren over de geschiedenis van het eiland. Het centrum van Willemstad is zeker een bezoekje waard. De wijken Punda, Pietermaai en Otrobanda kennen genoeg leuke plekjes die zich op loopafstand van elkaar bevinden.

Curacao letters

curacao letters wilhelminaplein punda willemstad

Op het Wilhelminaplein midden in Punda staan de welbekende levensgrote letters met de woorden CURACAO en DUSHI opgesteld. Deze kleurrijke woorden zijn de perfecte plek voor een leuke vakantiefoto. Ben je met het gezin of met een groep vrienden? Zorg dan dat je weet hoe de timer op je telefoon werkt zodat je met z’n alle plaats kunt nemen in de letters voor een groepsfoto.
De letters zijn een perfecte eerste stop aangezien je gratis kunt parkeren op het aangrenzende Hendrikplein en je tegenover de letters bij o.a. De Buren even heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje of ijsje.

Drijvende markt

Aan de Sha Caprileskade in Punda (einde van de beroemde Handelskade met de bocht mee) kun je van maandag tot en met zaterdag vanaf 07.00 uur ’s ochtends vers fruit, verse groentes, vis en souvenirs kopen op de drijvende markt. Al sinds 1917 meren er bootjes vanuit Venezuela aan, vol met verse producten. Begin 2019 sloot de Venezolaanse president de grenzen met o.a. Curacao, dit betekende een stop van de drijvende markt voor de bootjes uit Venezuela. Dit om smokkel te voorkomen. In mei 2023 werden de regels aangepast waardoor de drijvende markt weer volop in business is gesteld. Wil je vers fruit en groente halen tijdens je vakantie op Curaçao? Bij de drijvende markt ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan in de grotere supermarkten.

Drijvende markt curacao fruit groente floating market

Pontjesbrug en Handelskade

Pontjesbrug Curacao Punda Otrobanda Willemstad Emmabrug

De Pontjesbrug, of de Koningin Emmabrug, is een iconische drijvende brug die het centrum van de stad over de St. Annabaai met elkaar verbind. Het unieke aan deze brug (gebouw in 1888) is dat deze open en dicht kan zwaaien om schepen door te laten. Aan de overkant van de Pontjesbrug ligt de Handelskade, een rij van prachtige koloniale gebouwen die dateren uit de 18e eeuw. De kleurrijke gevels van de Handelskade zijn kenmerkend voor de Nederlandse koloniale architectuur. Samen vormen de Pontjesbrug en de Handelskade een belangrijk deel van de historische en culturele erfenis van Curaçao. Deze bezienswaardigheden zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook een herinnering aan het rijke verleden van het eiland als een belangrijke handelspost in het Caribisch gebied.

Kura Hulanda

Net over de Pontjesbrug in Otrobanda, vind je aan je rechterhand Kura Hulanda Village. Zodra je hier binnenloopt krijg je het gevoel in een koloniaal dorp uit de 18e en 19e eeuw rond te lopen. Kura Hulanda Village bestaat uit hotels, bars en restaurants, winkels en een spa. Denk aan een goed burgerrestaurant, een lunchzaak gespecialiseerd in gerechten waarin de koraalduivel (vis) verwerkt wordt en een souvenirwinkel met handgemaakte, Curacao-geïnspireerde, souvenirs. Daarnaast zit ook het Kurá Hulanda museum hier gevestigd. Er worden regelmatig muziekevenementen en markten georganiseerd en op donderdagavond is het tijdens Punda Vibes hartstikke gezellig op het binnenplein.

kura hulanda willemstad Curacao

Renaissance Mall & Rif Fort

Rif Fort Otrobanda Curacao Renaissance Mall

Ga je niet naar rechts, maar naar links als je vanaf Punda over de Pontjesbrug gelopen bent? Dan ligt daar een openlucht-winkelcentrum, Renaissance Mall & Rif Fort. De naam zegt het al, het winkelcentrum ligt gedeeltelijk in een fort. Er zitten restaurants, winkels, hotels en zelfs een bioscoop in Renaissance Mall & Rif Fort gevestigd. Curaçao kent acht forten, waarvan Rif Fort er één is. In 1828-1829 is het verdedigingswerk gebouwd door de Nederlanders. Er staan nog steeds originele kanonnen bij beide uitgangen en je kunt de trap in voor een mooi uitzicht over de St. Annabaai. Hier kun je heel gezellig wat drinken of eten; zeker als er cruiseschepen op Curaçao zijn is het hier altijd gezellig druk.

Kortom, je kunt het centrum eigenlijk niet overslaan. Of je nou kiest voor een stadswandeling, de Escape game of op eigen houtje de straatjes ingaat. Punda, Otrobanda en Pietermaai zijn onwijs leuk om te bekijken.

Het centrum ontdekken

Wil je Punda of Otrobanda op een leuke wijze ontdekken? Of allebei de wijken? Dat kan door een mooie stadswandeling, maar ook door de Escape Game. Hier leer je wat over de wijk, kom je langs historische punten, zie je de graffiti in de stad en kun je andere teams verslaan in een race tegen de klok. Het leuke aan de Escape Game is dat je hem kunt spelen wanneer het jou uitkomt. Is het een ochtendje bewolkt of ben je het strand even zat? Dan is dit de perfecte activiteit.

stadswandeling Scharloo Willemstad Curacao

Kortom, je kunt het centrum eigenlijk niet overslaan. Of je nou kiest voor een stadswandeling, de Escape game of op eigen houtje de straatjes ingaat. Punda, Otrobanda en Pietermaai zijn onwijs leuk om te bekijken. Geniet van Curacao!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *