Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Dushi Walks – stadswandeling

€ 15 per persoon
Dushi Walks Stadswandeling Scharloo Curaçao

In het kort

 • Stadswandeling door authentiek Curaçao
 • Ontmoet locals, bekijk street art
 • Drie routes mogelijk
 • 5 dagen per week, starttijd 08:30
 • Slechts € 15 p.p.
direct reserveren
Wil je authentiek Curaçao zien in de straten waar een gemiddelde toerist niet zomaar komt, doe dan een stadswandeling met Dushi Walks.

Stadswandeling door de contrasten van Curaçao

De wandeling van Dushi Walks is een wandeling die de contrasten laten zien van Curaçao. De schatten van de stad zoals street art kom je tegen maar ook de mooie oude panden die zich in originele staat bevinden. Je komt langs het monumentale pand van de Centrale Bank van Curaçao, met daar tegenover de daklozen-opvang. De mooie toeristische straten met daarachter de half vervallen authentieke Curaçaose huisjes van lang geleden. Dat maakt een Dushi Walk zo mooi: je krijgt te zien dat Curaçao zo veel mooier is dan alleen maar het strand en die heerlijke zee.

Maandag t/m vrijdag mogelijk, vertrek 08:30

Ontdek het échte Curaçao!

Stadswandeling van anderhalf à twee uur

Denk aan je fototoestel !

Deel van de opbrengst gaat naar goede doelen

Veel achtergrond-informatie van gids Shirley

Voor jong & oud (kinderen t/m 10 jr. gratis!)

Geen aanbetaling; betaal pas bij begin van de Walk

stadswandeling Dushi Walks Curaçao

De leukste stadswandeling van Curaçao

Vooraf aanmelden verplicht!

Let op: vooraf aanmelden voor een Dushi Walk is verplicht. Shirley is de enige gids die deze Walks doet, en ze bekijkt per dag welke van de twee Walks ze gaat maken, o.b.v. de aanmeldingen. Spontaan langs komen kan dus betekenen dat je er voor niets staat omdat Shirley die dag net de andere Walk doet dan waar jij bent.

Hoe ziet de wandeling er uit

De wandelingen van Dushi Walks worden dagelijks gehouden van maandag t/m vrijdag en beginnen altijd om 08:30. Dit vooral omdat het qua temperatuur dan nog goed te doen is om te wandelen. Daarbij heb je dan ook nog een mooie lichtinval om schitterende foto’s van authentiek Curaçao te maken.

Otrabanda en Scharloo

Er zijn twee routes die je kunt lopen met Dushi Walks. De ene wandeling brengt je door het oude stadshart van Otrabanda, mooi met alle bekende en minder bekende (maar net zo mooie) stadskunst. De andere route loopt door Scharloo/Fleur de Marie met zijn prachtige grote herenhuizen maar ook de lokale volksbuurt. Beide wandelingen brengen je op plaatsen waar je normaal niet zal komen en elke wandeling is uniek, alleen al doordat je vooraf niet weet welke locals je tegenkomt die vol trots over hun wijk zullen vertellen.

Wandelen met Shirley

Je gids bij de Dushi Walks stadswandeling is Shirley. Shirley woont sinds 2011 op Curaçao en is supertrots op haar eiland. Ze weet heel veel van alle buurten waar je langs komt en iedereen kent Shirley. Dushi Walks is veel meer dan zo’n doorsnee wandeling. Shirley vertelt ook echt over de wijken en de mensen die er wonen. En dat waarderen de bewoners: Shirley wordt altijd door iedereen vrolijk gegroet. Vrijwel altijd word je dan ook tijdens een wandeling met Shirley wel ergens uitgenodigd om ook de woningen van binnen te bekijken.

Een wandeling duurt anderhalf tot twee uur. De tijd is mede afhankelijk van de vragen die tijdens de tour gesteld worden. Shirley weet zoveel van Curaçao dat zij tijdens één wandeling lang niet alles kan vertellen. Maar als je een vraag stelt zal ze je uitgebreid beantwoorden. En als het kan past Shirley de wandelroute iets aan om in te spelen op je vraag.

Beide wandelingen brengen je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Ze zijn ook altijd weer uniek doordat er tijdens elke wandeling wel weer iets ander gebeurt. De wandeling wordt gehouden voor 2 tot max. 20 deelnemers.

Steun het lokale goede doel

Een stadswandeling met Dushi Walks kost slechts NAF 30,- p.p. (ongeveer € 15). Een groot deel van de opbrengst gaat naar het goede doel op Curaçao. Shirley koopt b.v. schoolspullen voor de kinderen in Scharloo en Otrabanda, of eten en kleding voor de chòlers (de daklozen op Curaçao). Dus je krijgt niet alleen mooie en unieke plekjes van Curaçao te zien, je steunt er ook nog een goed doel mee!

Nooit gedacht dat er nog zoveel mooie straatjes zijn op Curaçao die ik nog niet gezien had!

Waarom boeken via NaarCuracao.com

Officiële reseller van deze stadswandeling

Bij reserveren geen aanbetaling, betaal pas bij de Walk

laagste prijs, geen opslag voor tussenhandel

 • Vertrekpunt
  Scharloo of Otrabanda: meer informatie volgt na reservering
 • Starttijd
  08:30
 • Eindtijd
  10:30
 • Kledingadvies
  luchtige kleding, sport- of wandelschoenen
 • Inclusief
  Dushi Walks – stadswandeling
  maandag
  dinsdag
  woensdag
  donderdag
  vrijdag
  zaterdag
 • Exclusief
  leuk voor kinderen
  drankjes (alcoholisch)
  drankjes (non-alcohol)
  snacks
  transfer (optioneel)
  zondag
  all-Inclusive
  lunch
  snorkel-attributen
  ontbijt

SCHRIJF EEN BEOORDELING

algehele ervaring
bestemming
catering/verzorging
In verhouding tot de prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Kan ik je helpen?