Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
stage curacao blog

Dit wil je weten voordat je stage gaat lopen in Curaçao

Curaçao is een mooi eiland met een levendige cultuur. Een stage is een mooie gelegenheid om van deze cultuur te proeven en jezelf tegelijkertijd te ontwikkelen. Daarom vat ik in deze blog samen wat je van een stage in Curaçao kan verwachten, plus wat handige tips.

Nieuwe cultuur leren kennen

Een hele mooie bijkomstigheid van een stage op Curaçao is het leren kennen van de cultuur. Je gaat er wonen, werken en leven en op die manier leer je allerlei lagen van de cultuur kennen. Dit heeft invloed op je culturele, sociale en professionele ontwikkeling. En deze ontwikkelingen blijven je je leven lang bij.
Een ding waar je veel mee te maken zult hebben in het verschil tussen de professionele omgeving van Curaçao en die van Nederland. In Curaçao is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je tijdens het solliciteren veel initiatief toont. Als je alleen een mailtje stuurt lijkt het misschien of je de stageplek niet graag genoeg wil.

Talen op Curaçao

Als het je heel leuk lijkt om op stage te gaan in het buitenland maar de taalbarrière je tegenhoudt is Curaçao een fantastische optie. Nederlands is een van de talen die op het eiland gesproken wordt dus als je geen ster bent in de Engelse taal is een Curaçao de plek
voor jou.
Maar is het een mooie kans om jouw talenknobbel te ontwikkelen. Er wordt namelijk ook Engels en Papiaments gesproken. Tijdens jouw stage krijg je hier zeker mee te maken en hier kan je dus ook mee oefenen. Een mooie kans voor ontwikkeling dus.

‘International business’

Zoals ik eerder al zei gaat het sollicitatieproces in Curaçao iets anders dan in Nederland. Het is belangrijk dat je veel initiatief toont en dat je professioneel te werk gaat. Je moet laten zien dat je het echt wil. Het liefst zien de bedrijven in Curaçao dat je zelf een afspraak inplant voor de sollicitatie. Of dat je een vliegticket boekt zodat je kan laten zien dat je echt van plan bent om naar Curaçao te komen. Op deze manier steken ze geen energie is iemand die uiteindelijk toch niet komt.

Uiteindelijk is stagelopen op Curaçao een waardevolle ervaring omdat je nieuwe internationale contacten hebt opgedaan. Ook weet jij nu wat de gebruiken van de eilandbewoners zijn en dit kan je eventueel in een volgende ervaring weer gebruiken. Kortom, ga 100% voor die stage in Curaçao zodat je jezelf kan blijven ontwikkelen.
Post Tags:

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.