Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Dushi Walks stadswandeling

dushi walk stadswandeling
De standaard toeristische wandeling over de Handelskade en de Pontjesbrug kennen we ondertussen allemaal wel. Maar als je Curaçao écht wilt leren kennen, dan moet je een georganiseerde stadswandeling doen met Dushi Walks Curaçao. Ontdek de mooiste plekjes in Otrabanda of Scharloo met veel unieke foto-momenten.

Stadswandeling door de contrasten van Curaçao

De wandeling van Dushi Walks is een wandeling die de contrasten laten zien van Curaçao. De schatten van de stad zoals stadskunst kom je tegen maar ook de mooie oude panden die zich in originele staat bevinden. Je komt langs het monumentale pand van de Centrale Bank van Curaçao. En daar tegenover de daklozen-opvang. De mooie toeristische straten met daarachter de half vervallen authentieke Curaçaose huisjes van lang geleden. Dat maakt een Dushi Walk zo mooi: je krijgt te zien dat Curaçao zo veel mooier is dan alleen maar het strand en die heerlijke zee.

Otrabanda en Scharloo

Er zijn twee routes die je kunt lopen met Dushi Walks. De ene wandeling brengt je door het oude stadshart van Otrabanda, mooi met alle bekende en minder bekende stadskunst. De andere route loopt door Scharloo/Fleur de Marie met zijn prachtige grote herenhuizen maar ook de lokale volksbuurt. Beide wandelingen brengen je op plaatsen waar je normaal niet zal komen en elke wandeling is uniek doordat we altijd wel weer wat anders meemaken.

Dushi Walks = Photowalk

De stadswandeling is een fotowandeling, een zogenaamde “photowalk”, en dat houdt in dat een camera onmisbaar is. Tijdens de tour kom je langs de mooiste en meest fotogenieke plekjes van Willemstad en krijg je de tijd om mooie en vaak kleurrijke foto’s te maken. Tegelijkertijd vertelt stadsgids Shirley je de verhalen van de straat en allerlei leuke (historische) weetjes.

Dushi Walks Curacao stadswandeling photowalk

Wandeling in de ochtend

De wandelingen van Dushi Walks worden dagelijks gehouden van maandag t/m vrijdag en beginnen altijd om 08:30. Dit vooral omdat het qua temperatuur dan nog goed te doen is om te wandelen. Daarbij heb je dan ook nog een mooie lichtinval om schitterende foto’s van authentiek Curaçao te maken. Een Dushi Walk kost NAF 30,- p.p. (ongeveer € 15,-) en kinderen t/m 10 jaar mogen gratis mee.

Een wandeling duurt anderhalf tot twee uur. De tijd is mede afhankelijk van de vragen die tijdens de tour gesteld worden. Shirley weet zoveel van Curaçao dat zij tijdens één wandeling lang niet alles kan vertellen. Maar als je een vraag stelt zal ze je uitgebreid beantwoorden. En als het kan past Shirley de wandelroute iets aan om in te spelen op je vraag.

Beide wandelingen brengen je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Ze zijn ook altijd weer uniek doordat er tijdens elke wandeling wel weer iets ander gebeurt. De wandeling wordt gehouden voor 2 tot max. 20 deelnemers.

Wandelen met Shirley

Je gids bij de Dushi Walks stadswandeling is Shirley. Shirley woont sinds 2011 op Curaçao en is supertrots op haar eiland. Ze weet heel veel van alle buurten waar je langs komt en iedereen kent Shirley. Dushi Walks is veel meer dan zo’n doorsnee wandeling. Shirley vertelt ook echt over de wijken en de mensen die er wonen. En dat waarderen de bewoners: Shirley wordt altijd door iedereen vrolijk gegroet. Vrijwel altijd word je dan ook tijdens een wandeling met Shirley wel ergens uitgenodigd om ook de woningen van binnen te bekijken.

Steun het goede doel

Een stadswandeling met Dushi Walks kost slechts NAF 30,- p.p.. Een groot deel van de opbrengst wordt uitgegeven aan het goede doel op Curaçao. Shirley koopt b.v. schoolspullen voor de kinderen in Scharloo en Otrabanda, of eten en kleding voor de chòlers, de daklozen op Curaçao. Dus je krijgt niet alleen mooie en unieke plekjes van Curaçao te zien, je steunt er ook nog een goed doel mee!