Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
Top
NaarCuracao.com / Activiteiten Curaçao
Curaçao is natuurlijk een heerlijk eiland om relaxed op het strand te liggen en even helemaal niets te doen. Maar als je toch wat activiteiten op Curaçao wilt ondernemen is er genoeg te doen, we geven je onze Top 10!

1. Aquafari op Curaçao

Een superleuke en originele manier om de onderwaterwereld van Curaçao te leren kennen is een Aquafari. Met een onderwaterscooter en je hoofd in een glazen bol met zuurstof kun je genieten van alle mooie tropische vissen en het koraal, tot ongeveer 7 mtr. diep.

Ook zonder duik-ervaring

Ook zonder dat je kunt duiken kun je meedoen aan een Aquafari, ideaal dus voor ouderen en kinderen die ook de onderwater-wereld van Curaçao willen bewonderen. Onder begeleiding van ervaren duikers heb je een schitterende maar toegankelijke ervaring. Een van de meest unieke activiteiten Curaçao, al vanaf € 94,- p.p., tijdsduur 1,5 uur.

curacao-aquafari-onderwater-scooter
Meer info & boeken Aquafari

2. Dagtocht Klein Curaçao

Klein curacao met Mermaid

Dit is natuurlijk hét toeristische uitje dat je gedaan moet hebben als je op vakantie naar Curaçao gaat: een dagtocht naar Klein Curaçao, een onbewoond tropisch eilandje op zo’n 10 km ten zuiden van Curaçao. En wat is het er mooi! Fijn wit zand en kraakheldere zee. Grote kans dat je tijdens het snorkelen zeeschildpadden tegenkomt.

Verzorgd van vroeg tot laat

Er zijn verschillende boten, maar het programma is bij elke boot ongeveer gelijk. Je vertrekt ’s ochtends vroeg (tussen 07:00 en 08:00) en na ruim een uur varen kom je aan op Klein Curaçao. In de middag tussen 15:30 en 17:00 vertrek je weer, zodat je uiterlijk rond 18:00 weer terug bent op Curaçao. Door de dag heen kun je genieten van het eten (BBQ-lunch) en drinken (frisdrank en water) dat all-inclusive beschikbaar voor je is (bier en wijn tegen kleine vergoeding). Vanaf 80,00 p.p., tijdsduur 1 dag.

Meer info & boeken Klein Curaçao

3. Flyboarden op Curaçao

Dé ‘next big thing’ van dit jaar is zonder twijfel Flyboarden op Curaçao. Bij het strand van Jan Thiel, dus vlakbij veel grote accommodaties. Bind de plank onder je voeten en vlieg over en de kraakheldere zee. Maak stoere salto’s en duik als een dolfijn uit het water!

Makkelijker dan je denkt

Natuurlijk krijg je eerst een korte cursus voor de basis-kennis en veiligheidsinstructies, maar het is makkelijker dan je denkt. En dan ga je, onder begeleiding van een professionele instructeur, het water op. Al vanaf € 117,- heb jij een super stoer verhaal voor thuis, tijdsduur 1 uur.

flyboarden curacao
Meer info & boeken flyboarden

4. Christoffelpark Sunset Safari

Christoffelpark Curacao Sunset Safari Tour

Het Christoffelpark is een beschermd natuurgebied met voor de sportievelingen de uitdaging van het beklimmen van de Christoffelberg. Wil je vooral genieten van de mooie natuur in het Christoffelpark, doe dan de Sunset Safari. Tijdens deze 3 uur durende Safari Tour ga je met een ervaren gids door de natuur rondom de voormalige plantage Zevenbergen en kom je ook op plekken waar je zelfstandig niet mag komen.

Ook privé-safari’s mogelijk

De Christoffelpark Sunset Safari wordt alleen op woensdag gedaan, starttijd 16:00 en vooraf reserveren is verplicht. Ben je met een groep van 6 personen of meer, dan kun je deze Sunset Safari ook al privé-tour boeken op elk andere dag van de week. De Sunset Safari kost € 32,50 per persoon, vooraf reserveren verplicht, tijdsduur 3 uur.

Meer info & boeken Sunset Safari

Andere mogelijkheden Christoffelpark

  • Wil je liever op eigen houtje het park verkennen, dan kan dat uiteraard ook:
    Al voor € 15,- mag je zelf een rondje door het park (met eigen auto of lopend), plus ook toegang tot het bij het park gelegen Savonet Museum. > Meer info Christoffelpark + Savonet Museum.
  • Wil je juist een uitgebreide tour door het park (noord- en zuidzijde) onder begeleiding van een ervaren gids, ga dan voor de Pickup Safari Tour. Een 4 uur durende tour (€ 28,- p.p.) is echt een aanrader voor jong en oud. > Meer info over Christoffelpark Pickup Safari Tour.

5. Zwemmen met dolfijnen

Curaçao heeft een wereldberoemd dolfinarium: het Sea Aquarium, waar je ook heerlijk met dolfijnen kunt zwemmen. Hiervoor biedt Sea Aquarium drie mogelijkheden:

Tip! Er is maar beperkte mogelijkheid om bovenstaande activiteiten met dolfijnen te doen en de ervaring is dat het in drukke perioden al snel is volgeboekt. Helemaal als er ook nog cruiseschepen aan land zijn. Om zeker te zijn van jouw dolfijnen-ervaring adviseren we om al (ruim) van tevoren te reserveren!
> Meer over dolfijnen op Curaçao

zwemmen met dolfijnen op Curacao
Meer info & boeken Dolfijnen

6. Buggy Tour

buggy curacao off-road

Ontdek de ruige Noord kust van Curaçao met deze avontuurlijke Buggy Tour.
De tour begint met een uitleg over het gebruik van de buggy. De comfortabele buggy (automaat) is uitgerust met een dak en is eenvoudig te besturen. Vanaf het zuiden rijd je achter de gids aan richting de Noord Oost Kust van het eiland. Na 15 minuten gaat de tour off road en rijd je door een bijzonder landschap met cactussen totdat je de noordkust bereikt. Onderweg kom je ook bij de Struisvogel farm. Tijdens een pauze van 15 minuten kun je de grootste vogels (exclusief Struisvogel tour) op aarde bewonderen en de souvenir shop bezoeken. Hier kun je een koud drankje kopen en gebruik maken van de toiletten. Vanaf hier ga je terug naar het beginpunt van de tour.

2- of 4-persoons buggy

Bij je boeking kun je direct al aangeven of je in een 2-persoon buggy wil, of dat je met een 4-persoons buggy Curaçao gaat ontdekken.
De 2-persoons buggy is € 121,50 (60,75 p.p.), de 4-persoons buggy heb je al vanaf € 202,50 (= 50,62 p.p.). Tijdsduur 2,5 uur.

Meer info & boeken Buggy Tour

7. Paddle Boarding Eco Tour

Paddle Boarding, ook wel Suppen (Stand-Up Paddling), op Curaçao is een leuke manier om vanaf het water de binnenlanden te leren kennen. Niet voor niets is Suppen één van de snelst groeiende watersporten van dit moment. Uiteraard krijg je eerst instructies, maar Paddle Boarding is echt heel simpel en voor jong en oud snel te leren. In het begin is het een beetje wiebelig, maar al snel heb je het gevoel te pakken.

Alles inclusief
Alles bij elkaar ben je zo’n 4 uur bezig met deze activiteit, en de prijs (vanaf € 48,-) is inclusief materiaal, instructies en een heerlijke lunch bij Pirate’s Nest. En als je wilt kun je bij de boeking direct aangeven ook opgehaald te willen worden bij je accommodatie. Alleen op dinsdag en donderdag.

Paddle Boarding op Curaçao is fun!
Meer info & boeken Paddle Boarding

8. Jetski op Curaçao

jetski curacao

Een mooie manier om vanaf het water Curaçao te leren kennen. Op de jetski vaar je langs de verschillende baaitjes, de mangrove en de meest luxe villa’s van Curaçao. Uiteraard krijg je eerst uitleg van een ervaren gids, waarna je avontuur kan beginnen. O ja, je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig en natuurlijk vaar je zelf.

Allen of samen op de jetski

De gids laat je veel mooie plekjes van Curaçao zien. En ook in de baai is het water rustig, dus ook als je voor het eerst op een jetski stapt is het goed te doen.
Je kunt kiezen voor een 1-persoons of een 2-persoons jetski: de 1-persoons kost € 55,25 voor een half uur, de 2-persoons komt op € 65,- (32,50 p.p.) per 30 minuten.

9. Ontdek Curaçao Eiland Tour

Een leuke en complete dagtocht waarbij je van oost tot west heel het eiland over gaat. In de ochtend bezoek je o.a. de wijken Scharloo en Punda, het gebied rond Spaanse Water en de wereldberoemde Curaçao Likeur fabriek. In de middag ga je richting het westen waar je de diverse baaitjes zal bezoeken en uiteraard dan ook de kans hebt om even heerlijk af te koelen in de heldere blauwe zee. Op de terugweg kom je nog langs de zoutvlakten bij Jan Kok waar je de flamingo’s kunt zien.
Kortom: een dagvullend programma waarbij je langs de ‘must see’-locaties van heel Curaçao komt. Al vanaf € 39,75 p.p. (4-12 jr. € 28,50).

blue curacao likeur tour

10. Romantische zeiltocht bij zonsondergang

Catamaran zeilen op Curacao

Wil je écht even op en top romantisch doen tijdens je vakantie op Curaçao, boek dan een romantische zeiltocht per catamaran bij zonsondergang. Op de Jona Lisa, een ruime en luxe catamaran, vaar je vanaf het Spaanse Water langs de kust van Curaçao waarbij je, met een hapje en een drankje, kunt genieten van elkaar, de zonsondergang en natuurlijk een heel mooi zicht op Curaçao vanaf zee.

Heerlijk zeilen

De vaartocht duurt 2 uur maar gaat alleen op woensdag. Voorkom dus teleurstelling en boek deze romantische zeiltocht voor vertrek. Al vanaf € 39,75,- p.p. geniet je van deze romantische topper op Curaçao!

Zit hier niets bij voor je?

Geen probleem als je iets anders wilt dan deze 10 tips. Er is nog zoveel meer te doen op Curaçao! Touracti heeft een mooi overzicht van alle activiteiten staan: Bekijk alle activiteiten op Curaçao.

Vooraf reserveren

Let op!! Er zijn maar enkele activiteiten die je in principe onbeperkt en elke dag wel kunt doen. Maar de meeste activiteiten Curaçao zijn slechts beperkt beschikbaar (bv. eens per week) en vaak ook nog met een maximum aantal deelnemers. Denk aan de dagtocht naar Klein Curaçao, het zwemmen met dolfijnen, de helicoptervlucht of de romantische zeiltocht. Voorkom teleurstelling en boek nu alvast jouw plekje, zodat je zeker weet dat jij erbij bent. In veel gevallen heb je dan ook een Laagste Prijs-Garantie te pakken, dat scheelt ook weer!

Bekijk alle activiteiten op Curaçao