Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Activiteiten Curaçao

Activiteiten op Curaçao

Curaçao is natuurlijk een heerlijk eiland om relaxed op het strand te liggen en even helemaal niets te doen. Maar als je toch wat activiteiten op Curaçao wilt ondernemen is er genoeg te doen, we geven je onze Top 10!

1. Aquafari op Curaçao

Een superleuke en originele manier om de onderwaterwereld van Curaçao te leren kennen is een Aquafari. Met een onderwaterscooter en je hoofd in een glazen bol met zuurstof kun je genieten van alle mooie tropische vissen en het koraal, tot ongeveer 7 mtr. diep.

Ook zonder duik-ervaring

Ook zonder dat je kunt duiken kun je meedoen aan een Aquafari, ideaal dus voor ouderen en kinderen die ook de onderwater-wereld van Curaçao willen bewonderen. Onder begeleiding van ervaren duikers heb je een schitterende maar toegankelijke ervaring. Een van de meest unieke activiteiten Curaçao, al vanaf € 103,- p.p., tijdsduur 1,5 uur.

curacao-aquafari-onderwater-scooter
Meer info & boeken Aquafari

2. Dagtocht Klein Curaçao

Klein curacao met Mermaid

Dit is natuurlijk hét toeristische uitje dat je gedaan moet hebben als je op vakantie naar Curaçao gaat: een dagtocht naar Klein Curaçao, een onbewoond tropisch eilandje op zo’n 10 km ten zuiden van Curaçao. En wat is het er mooi! Fijn wit zand en kraakheldere zee. Grote kans dat je tijdens het snorkelen zeeschildpadden tegenkomt.

Verzorgd van vroeg tot laat

Er zijn verschillende boten, maar het programma is bij elke boot ongeveer gelijk. Je vertrekt ’s ochtends vroeg (tussen 07:00 en 08:00) en na ruim een uur varen kom je aan op Klein Curaçao. In de middag tussen 15:30 en 17:00 vertrek je weer, zodat je uiterlijk rond 18:00 weer terug bent op Curaçao. Door de dag heen kun je genieten van het eten (BBQ-lunch) en drinken (frisdrank en water) dat all-inclusive beschikbaar voor je is (bier en wijn tegen kleine vergoeding). Vanaf 80,00 p.p., tijdsduur 1 dag.

Meer info & boeken Klein Curaçao

3. Romantische zeiltocht bij zonsondergang

Wil je écht even op en top romantisch doen tijdens je vakantie op Curaçao, boek dan een romantische zeiltocht bij zonsondergang. Op de Aluma, een expeditie-zeiljacht waarbij de zeil-ervaring voorop staat. Met max. 12 passagiers vaar je langs de kust van Curaçao waarbij je, met een hapje en een drankje, kunt genieten van elkaar, de zonsondergang en natuurlijk een heel mooi zicht op Curaçao vanaf zee. Als je wilt mag je meezeilen, en onderweg vertellen Schipper Gijs en zijn vriendin Janneke hoe het is om op een zeiljacht te wonen in de Caribben. Dit moet je echt doen als je zeilen leuk vindt!

Heerlijk zeilen

De vaartocht duurt drie uur en wordt elke donderdag en zaterdag georganiseerd. Voorkom dus teleurstelling en boek deze romantische zeiltocht z.s.m.. Al vanaf € 59,- p.p. geniet je van deze romantische topper op Curaçao!

Zeiltocht sunset sail curacao

4. Snorkeltour Westpunt

snorkel curacao dive center scuba lodge

Volgens velen de allerleukste snorkeltour van Curaçao! Niet alleen vanwege de snorkellocaties, maar ook doordat je met de grote ‘Scuba bus’ op pad gaat wat elke keer weer eindigt in een mooi feestje in de bus.

Complete dagtour al vanaf € 38,- p.p.!

Deze snorkeltrip is een full day experience. Je wordt ’s ochtends om 08:30 verwacht bij Scuba Lodge Dive Center (Pietermaai) en rond 16:00 ben je pas weer terug. Vaak betekent dat nog niet het einde van de trip: de meeste deelnemers gaan nog even nakletsen bij het Happy Hour op het standsstrand bij Scuba Lodge.
Al vanaf € 38,- kun je opstappen, incl. een heerlijke lunch!

Meer info & boeken snorkeltour Westpunt

5. Zwemmen met dolfijnen

Curaçao heeft een wereldberoemd dolfinarium: de Dolphin Academy, waar je ook heerlijk met dolfijnen kunt zwemmen. Ze bieden verschillende activiteiten, van een beetje knuffelen en spelen met een dolfijn aan de rand van het zwembad, tot aan duiken met dolfijnen op open zee. Voor meer info over wat de mogelijkheden zijn kun je onze uitgebreide pagina over Dolfijnen op Curaçao doornemen.

Er is maar beperkte mogelijkheid om bovenstaande activiteiten met dolfijnen te doen en de ervaring is dat het in drukke perioden al snel is volgeboekt. Helemaal als er ook nog cruiseschepen aan land zijn. Om zeker te zijn van jouw dolfijnen-ervaring adviseren we om al (ruim) van tevoren te reserveren!
> Meer over dolfijnen op Curaçao

zwemmen met dolfijnen op Curacao
Meer info & boeken Dolfijnen op Curaçao

6. Buggy Tour

buggy curacao off-road

Ontdek de ruige Noord kust van Curaçao met deze avontuurlijke Quad Tour.
De tour begint met een uitleg over het gebruik van de quad. De comfortabele quad (automaat) is eenvoudig te besturen. Vanaf het zuiden rijd je achter de gids aan richting de Noord Oost Kust van het eiland. Na 15 minuten gaat de tour off road en rijd je door een bijzonder landschap met cactussen totdat je de noordkust bereikt. Onderweg kom je ook bij de Struisvogel farm. Tijdens een pauze van 15 minuten kun je de grootste vogels op aarde bewonderen en de souvenir shop bezoeken. Hier kun je een koud drankje kopen en gebruik maken van de toiletten. Vanaf hier ga je terug naar het beginpunt van de tour.

Meer info & boeken Quad Tour

7. Paddle Boarding Tour

Paddle Boarding, ook wel Suppen (Stand-Up Paddling), op Curaçao is een leuke manier om vanaf het water de binnenlanden te leren kennen. Niet voor niets is Suppen één van de snelst groeiende watersporten van dit moment. Uiteraard krijg je eerst instructies, maar Paddle Boarding is echt heel simpel en voor jong en oud snel te leren. In het begin is het een beetje wiebelig, maar al snel heb je het gevoel te pakken.

Paddle Boarding op Curaçao is fun!
Meer info & boeken Paddle Boarding

8. Jetski op Curaçao

jetski curacao

Een mooie manier om vanaf het water Curaçao te leren kennen. Op de jetski vaar je langs de verschillende baaitjes, de mangrove en de meest luxe villa’s van Curaçao. Uiteraard krijg je eerst uitleg van een ervaren gids, waarna je avontuur kan beginnen. O ja, je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig en natuurlijk vaar je zelf.

Allen of samen op de jetski

De gids laat je veel mooie plekjes van Curaçao zien. En ook in de baai is het water rustig, dus ook als je voor het eerst op een jetski stapt is het goed te doen.
Je kunt kiezen voor een 1-persoons of een 2-persoons jetski: de 1-persoons kost NAF 75,- voor 20 minuten, de 2-persoons komt op NAF 130,-.

9. Ontdek Curaçao Eiland Tour

Een leuke tocht waarbij je van de oostkant van Curaçao gaat bewonderen. Je bezoekt de highlights van Otrabanda en Punda, je gaat naar de wereldberoemde Curaçao Likeur Distilleerderij waar o.a. het bekende Blue Curaçao-likeur vandaan komt. Daarna nog naar Spaanse Water en je eindigt de tour bij Mambo Beach Boulevard voor een verfrissende duik in zee. Kortom: een programma van 3 à 4 uur waarbij je langs de ‘must see’-locaties van heel Curaçao komt. Al vanaf US$ 25,- (ongeveer € 22,-), incl. bier/frisdrank/water in de bus, toegang tot het strand en je wordt opgehaald bij je accommodatie.

blue curacao likeur tour

10. Christoffelpark Sunset Safari

Christoffelpark Curacao Sunset Safari Tour

Het Christoffelpark is een beschermd natuurgebied met voor de sportievelingen de uitdaging van het beklimmen van de Christoffelberg. Wil je vooral genieten van de mooie natuur in het Christoffelpark, doe dan de Sunset Safari. Tijdens deze 3 uur durende Safari Tour ga je met een ervaren gids door de natuur rondom de voormalige plantage Zevenbergen en kom je ook op plekken waar je zelfstandig niet mag komen.

Ook privé-safari’s mogelijk

De Christoffelpark Sunset Safari wordt alleen op woensdag gedaan, starttijd 16:00 en vooraf reserveren is verplicht. Ben je met een groep van 6 personen of meer, dan kun je deze Sunset Safari ook al privé-tour boeken op elk andere dag van de week. De Sunset Safari kost € 32,50 per persoon, vooraf reserveren verplicht, tijdsduur 3 uur.

Meer info & boeken Sunset Safari

Andere mogelijkheden Christoffelpark

  • Wil je liever op eigen houtje het park verkennen, dan kan dat uiteraard ook:
    Al voor € 15,- mag je zelf een rondje door het park (met eigen auto of lopend), plus ook toegang tot het bij het park gelegen Savonet Museum. > Meer info Christoffelpark + Savonet Museum.
  • Wil je juist een uitgebreide tour door het park (noord- en zuidzijde) onder begeleiding van een ervaren gids, ga dan voor de Pickup Safari Tour. Een 4 uur durende tour (€ 28,- p.p.) is echt een aanrader voor jong en oud. > Meer info over Christoffelpark Pickup Safari Tour.