Het Huisartslab verklaring

Het Huisartslab: verklaring directie

Nadat de twee voorgaande weken steeds weer allerlei klachten over Het Huisartslab in diverse (social) media verschenen, heeft de directie van Het Huisartslab op 24 augustus 2020 een verklaring geplaatst op hun eigen website. Naar onze mening is deze reactie totaal niet passend voor de situatie. Even in hoofdlijnen hoe de communicatie gegaan is vanuit de directie van Het Huisartslab (hierna: HH) de afgelopen week:
– Na de eerste signalen ruim een week geleden werd er direct gereageerd door de directie van HH dat alle problemen de schuld van de reizigers zelf waren, aangezien zij te laat de test gepland hadden. Dit was o.a. ook de reactie van HH op onze Facebook-pagina. Dat HH in eerste instantie zelf aangaf op hun eigen website dat de resultaten binnen 48 uur geleverd worden, en dat reizigers dat dan na 72 uur nog niet hebben werd niet op ingegaan.
– Als reactie daarop gaven diverse reizigers in diverse media aan dat ze wèl ruim op tijd de test gedaan hadden ( = kort tegen de 72 uur voor vertrek). Gevolg: totale stilte vanuit HH. Mails bleven onbeantwoord, bellers hingen letterlijk uren in de wacht, op Facebook en Twitter werd het account van HH verwijderd en het formulier voor spoedhulp werd niet meer op gereageerd.
– Gisteren volgde de verklaring van de directie. In het kort komt het er op neer dat reizigers worden weggezet als klagers die blij mogen zijn dat ze mogen reizen en dat de medewerkers van HH echt keihard werken. De reiziger moet er maar begrip voor hebben dat ze achteraan in de rij staan bij het testen (na o.a. zorgmedewerkers). En bij de “enkelen” waar het fout bij is gegaan heeft HH contact met hen opgenomen en waar mogelijk alsnog geholpen. Directie van HH, waar het in jullie handelen, en zeker ook in jullie verklaring, even helemaal fout gaat is dat er blijkbaar totaal geen begrip is voor de situatie van de klant. Niemand ontkent dat jullie medewerkers keihard werken en dat jullie al in de afgelopen weken al zo’n 50.000 tests hebben afgehandeld waarvan de meesten ongetwijfeld echt wel op tijd waren. Het probleem ligt dan vooral ook bij jullie als directie/management. Er is, ondanks een miljoenen-omzet, het nodige mis in jullie organisatie:
– Geen correcte klantenservice, o.a. door gebrek aan contactmogelijkheden voor de klant.
– Communicatie vanuit HH is afwezig, te laat en/of niet correct.
– Er wordt geen hulp/compensatie geboden (of te laat) als jullie niet op tijd leveren waardoor de reiziger (jullie betalende klant!!) geweigerd wordt op Schiphol.
– Er wordt “bij de voordeur” niets gemeld dat er een risico is dat de uitslag te laat door jullie wordt geleverd omdat de reiziger pas als laatste aan de beurt is.
– Als de klant in stress op Schiphol staat zonder uitslag, is contact met jullie zeer moeizaam of eigenlijk -gezien de ernst van de situatie op dat moment- onmogelijk. Kortom: alle hulde voor de medewerkers die keihard werken in het lab, de schande ligt bij de directie van HH. Neem je verantwoording en laat je niet verblinden door het geld. Schakel andere laboratoria in om jullie te ondersteunen. Stop de deals met TUI en Corendon als jullie die klanten toch pas als allerlaatste willen verwerken. Wat dan ook, er zijn vele vervolgstappen mogelijk, maar het enige wat jullie nu doen is de winkel zonder extra informatie of waarschuwing gewoon openhouden voor nieuwe klanten En als er betaald is, mag de klant opeens niets meer verwachten en moeten ze eigenlijk vooral heel erg blij zijn als de uitslag wel op tijd is. Dat de verklaring wordt ‘opgeleukt’ met twee spreuken die indirect aangeven dat de klant kleingeestig is en onterecht ontevreden is, inclusief een knipoog-smiley (!!), geeft aan dat de directie van HH de huidige situatie, de klachten en de klanten totaal niet serieus neemt.

Ons advies: Vermijd Het Huisartslab waar mogelijk! Maak zelf de afweging: wil ik kans op enorme stress of betaal ik liever zo’n € 100 p.p. met zekerheid dat de uitslag op tijd is? Voor de duidelijkheid: wij hebben nog niet één klacht gehoord of gezien over één van de andere laboratoria. Vaccinaties Op Reis, Travel Doctor, Coronalab.eu, KLM Medical Services en alle overige labs lijken op dit moment geen enkel probleem te hebben om op tijd te leveren. Deze verklaring van de directie van HH geeft aan dat ze totaal geen noodzaak zien om hun performance/service te verbeteren. Kies je toch voor HH, doe de test dan echt zo dicht mogelijk op, maar wel binnen, 72 uur voor vertrek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *