Dolfijn FM Huis van Oranje

FIFA WK Voetbal kijken op Curacao

Vanaf zondag 20 november t/m zondag 18 december 2022 wordt het FIFA WK Voetbal in Qatar gehouden. Nederland is er ook bij, maar kun je op Curacao de wedstrijden (van Nederland) eigenlijk wel goed en vooral ook gezellig volgen? Ja, uiteraard!

FIFA WorldCup 2022

Het Nederlands Elftal is erbij als vanaf 20 november het WK Voetbal weer gespeeld wordt. De hele discussie of Qatar de juiste locatie is voor zo’n toernooi, de tijd van het jaar, het omkoopschandaal en de situatie rond de arbeiders laten we even voor wat het is. Het toernooi is er en ook al zal de algemene interesse in FIFA Worldcup 2022 wereldwijd minder zijn dan we bij andere toernooien ervaren hebben, er zullen nog steeds veel supporters zijn die hun land willen zien. Hier geven we wat mogelijkheden om het toernooi op Curacao te volgen.

Tijdverschil Qatar – Curacao

Belangrijk om te weten is uiteraard het tijdverschil tussen Qatar en Curacao. Het tijdverschil tussen Qatar en Curacao is 7 uur. In Qatar is het 7 uur later dan op Curacao. Dat betekent dus dat als het in Qatar 18:00 is en de avond begint, dat het dan op Curaçao 13:00 is en de middag net begonnen. Voor de volledigheid: in Qatar is 2 uur later dan in Nederland. Dus:

tijdlijn Curacao Nederland Qatar 1024x96 1

Wil je dus op Curacao weten hoe laat het in Qatar is, kijk op de klok en tel er 7 uur bij op.

Speelschema WK voetbal 2022

Zie hier het complete speelschema voor het FIFA Worldcup 2022 in Qatar. De vermelde tijden zijn de lokale tijd in Qatar.

FIFA Worldcup 2022 speelschema
Let op: deze tijden zijn lokale tijd Qatar (klik voor vergroting)

Speelschema Nederland, Curacaose tijd

Voor de meeste mensen die dit lezen zal van belang zijn wanneer het Nederlands Elftal speelt en hoe laat.
De tijden hierbij vermeld zijn Curacaose tijd!
GROEPSWEDSTRIJDEN
Maandag 21 nov., 12:00: Senegal – Nederland
Vrijdag 25 nov., 12:00: Nederland – Ecuador
Dinsdag 29 nov., 11:00: Nederland – Qatar (Let op, een uurtje eerder dan de vorige wedstrijden!)

NEDERLAND WORDT 1e IN DE GROEP
Beste 16: Zaterdag 3 december, 11:00
Kwartfinale: Vrijdag 9 december, 15:00
Halve finale: Dinsdag 13 december, 15:00
3e plaats: Zaterdag 17 december, 11:00
Finale: Zondag 18 december, 11:00

NEDERLAND WORDT 2e IN DE GROEP
Beste 16: Zondag 4 december, 15:00
Kwartfinale: Zaterdag 10 december, 15:00
Halve finale: Woensdag 14 december, 15:00
3e plaats: Zaterdag 17 december, 11:00
Finale: Zondag 18 december, 11:00

Waar ga je kijken?

Waarschijnlijk wil je ook wel weten waar het een beetje gezellig is om de wedstrijden te kijken. “Uiteraard” is de kleur oranje goed vertegenwoordigd op Curacao tijdens het WK, maar door de ligging van het eiland net boven Zuid-Amerika zul je ook merken dat veel lokalen een voorkeur hebben voor bv. Brazilië of Argentinië. Maar er zijn zeker ook wel enkele plekken waar groots het Nederlands Elftal bekeken en toegejuicht kan worden.

Leuk voor als je geen voetbal wilt kijken:

Huis van Oranje (Mambo Beach)

Dit is de grootste locatie waar je massaal de wedstrijden van het Nederlands Elftal op het FIFA Worldcup 2022 kunt kijken. En wat voor locatie: midden op Mambo beach! Tussen de palmbomen staat hier het grootste scherm van Curacao (30 m²) opgesteld waar de wedstrijd via NOS Sport (dus Nederlands commentaar) wordt uitgezonden. Met je voetjes in het witte zand en een Brasa biertje in je hand kun je heerlijk kijken en juichen voor Nederland. Je kunt gratis parkeren op het terrein van Mambo Beach Boulevard en als je dan door de Boulevard naar het strand loopt, loop je er recht op af. Het wordt georganiseerd door Madero Ocean Club en rond de wedstrijd zal ook Dolfijn FM aanwezig zijn. Zitplekken zijn gratis, maar het wordt druk dus kom op tijd!

Zanzibar (Jan Thiel Beach)

Ook op Jan Thiel beach kun je goed de wedstrijd volgen. Bij Zanzibar Beach & Restaurant hangen op meerdere plekken tv’s waarop de wedstrijden (ook via NOS Sport) worden uitgezonden. Qua timing van de groepswedstrijden van Nederland is dit een ideale locatie: Je kunt gelijk even een lekkere lunch pakken terwijl je voetbal kijkt.

Cabana Arena (Mambo Beach)

Er is nog een mooie grote locatie bij Mambo waar je met velen kunt kijken: de Cabana Arena bij Cabana Beach! Er staan 8 XXL schermen opgesteld, er is een DJ voor de sfeer en je zit in een stadion opstelling waardoor iedereen het goed kan zien. Brasa Bier deelt allerlei merchandise uit en heb je kleine kids die nog geen interesse hebben in voetbal kijken? Geen probleem, er is een springkussen, een suikerspinmachine en ze kunnen zelf voetballen.

Wet & Wild Happy Hour

Na afloop van de wedstrijden van Oranje zal bij de Cabana Arena gelijk een Happy Hour starten, bij Wet & Wild. Hier zal de Maarten Schakel (de bekendste radio DJ van Curacao) je nog lekker in oranje sfeer houden.

Eigen accommodatie

Ook bij veel hotels zal het voetbal uitgezonden worden. De één zal alle wedstrijden van het WK uitzenden, een ander alleen de wedstrijden van Nederland. Zo zal o.a. ook bij Corendon Mangrove Beach Resort het voetbal goed te volgen zijn. Ook kun je in verschillende ‘Hollandse” cafés terecht, o.a. bij Café Old Dutch in Pietermaai of Bijna Thuis aan de Caracasbaaiweg (bij beide een bucket Polar voor slechts NAF 30!).

In je eentje kijken? =>VPN!

Wil je de wedstrijden ook gewoon lekker alleen kunnen kijken zonder dat je de deur van je accommodatie uit hoeft, dan is dat zeker ook mogelijk. Je kunt op je telefoon, tablet of laptop de wedstrijden bekijken bij vele aanbieders wereldwijd. Wil je de wedstrijd via NOS Sport volgen, dan kun je dat niet zomaar bekijken via de website. De uitzendrechten zijn per land verdeeld, en daarom mag NOS Sport vanuit Nederland de wedstrijd officieel niet aanbieden buiten Nederland. Maar dat kun je -legaal- omzeilen!

VPN-verbinding

Met een VPN-verbinding (Virtual Private Network) kun je de website “foppen” dat je gewoon in Nederland zit. Zo’n VPN-verbinding regel je simpel. Voor een tientje (per maand) sluit je een abonnement af en kun je hier direct gebruik van maken. Tip: sluit dit af voor één maand, dus na het afsluiten ook direct weer opzeggen.

Juich mee

Kortom: er zijn volop mogelijkheden om Het Nederlands Elftal te volgen op het WK Voetbal in Qatar. Neem dus gerust ook je oranje shirtje, sjaal, pet, etc. mee en schreeuw Nederland naar de Wereldtitel!