Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Air Belgium A330 stoelindeling

Als je met Air Belgium naar Curacao vliegt, vlieg je met een zeer comfortabele Airbus A330-900 (neo). Een prima vliegtuig, maar als je net even kunt kiezen waar je komt te zitten, kun je de vlucht naar Curacao nóg comfortabeler maken.

Air Belgium A330-900 stoelindeling

Wat zijn de stoelen die net iets beter of juist slechter zijn?

Verschillende klasses

De Airbus A330-900 (neo) biedt 3 verschillende klasses op de vlucht naar Curacao:
Business Class: 30 stoelen, rij 1 t/m 8
Premium Class: 21 stoelen, rij 9 t/m 11
Economy Class: 235 stoelen, rij 12 t/m 42

Het verschil tussen Economy en Premium Class is vooral de beenruimte, namelijk 79 cm vs. 91 cm. Dat verschil van 12 cm lijkt wellicht niet veel, maar het kan voor langere personen net het verschil maken tussen relaxed zitten of met je knieën heel de reis tegen de stoel voor je aangedrukt.

Extra beenruimte

De Airbus A330 waar Air Belgium mee naar Curacao vliegt, heeft in Economy Class één rij bij de nood-uitgang, rij 27. Echter deze kun je niet vooraf online boeken, deze plekken zullen alleen bij het inchecken op de luchthaven vergeven worden.

Tip: Boek je excursies op tijd!

Wil je op Curacao mooie excursies doen zoals Klein Curacao, zwemmen met dolfijnen of Aquafari, boek dit dan echt ruim op tijd! Deze top-excursies zitten soms al een week van tevoren vol geboekt.

Bekijk alle excursies

Bij toiletten

Het kan ook handig zijn om te weten waar de toiletten zijn. Je wilt er wellicht vanwege de overlast (stank, wachtrij) niet te direct naast zitten, maar een beetje in de buurt is toch wel handig. Zeker als je met kleine kinderen reist.
De toiletten in de Dreamliner zijn bij de volgende rijen:
– voor rij 1, links (alleen voor Business Class passagiers)
– voor rij 9, links en rechts (voor Premium Class passagiers)
– bij rij 25/26, rechts
– helemaal achteraan, achter rij 42, links, rechts en in het midden. Let op: de stoelen van rij 42 kunnen hierdoor maar zeer beperkt achterover, dit is wel een beperking van je comfort.

Bij nooduitgang

Voel je je er prettiger bij als je vlakbij een nooduitgang zit? Je bent de enige niet! De nooduitgangen bij de Air Belgium A330-900 stoelindeling bevinden zich aan beide zijden van het vliegtuig ter hoogte van:
– helemaal voor rij 1
– achter rij 8
– voor rij 27
– helemaal achteraan, achter de toiletten bij rij 42.

Boven de vleugel

Wil je tijdens de reis, en vooral kort na opstijgen en vlak voor de landing, lekker door je raampje naar beneden kunnen kijken, zorg er dan voor dat je een stoel hebt die niet boven de vleugel zit.
Is dit voor jou van toepassing, vermijd dan rij 12 t/m 23 (allemaal Economy Class).

Air Belgium A330-900 stoelindeling: de beste plek

Als je geen extra beenruimte wil, maar wel wil je alle minder goede plekken vermijden, wat zijn dan de beste stoelen in de TUI Dreamliner naar Curaçao?
Economy Class: De beste plekken in Economy Class vind je in het achterste deel. Bij de stoelen op rij 12 t/m 26 kun je een mindere plek hebben vanwege minder goed uitzicht (boven de vleugel) of overlast van het toilet. Vanaf rij 27 t/m 40 zit je prima. Rij 41 en 42 zou ik proberen te vermijden i.v.m. overlast van het toilet.

Premium Class: De Premium-plekken (rij 9, 10 en 11) zijn allemaal o.k. Mogelijk zou je bij rij 9 iets meer drukte kunnen hebben vanwege de toiletten, maar dat zal wel meevallen omdat maar een beperkt aantal personen daar gebruik van maakt.

Business Class: altijd goed (uiteraard)!