Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Klamboe kopen

Klamboe kopen

Je gaat op vakantie naar een bestemming met allerlei mogelijk ongedierte in je slaapkamer. Dan is het erg prettig om een klamboe mee te nemen, zodat je rustig kunt slapen. Maar waar moet je op letten wanneer je een klamboe kopen wilt?

1- of 2-persoons klamboe kopen

Als je een klamboe koopt, moet je vooraf even goed nadenken wat voor type je wilt. Meest voor de hand liggende keuze: wil je voor een 1-persoonsbed of voor een 2-persoonsbed een klamboe kopen? Ga je met je partner op vakantie dan lijkt een 2-persoons klamboe wellicht de beste keuze, maar niet overal heb je een 2-persoonsbed of kun je de twee 1-persoonsbedden tegen elkaar aanschuiven. Aan de andere kant kan het soms al een uitdaging zijn om één klamboe om te hangen, dus dan zou een 2-persoonsklamboe wenselijk zijn.

Vorm van de klamboe

Klamboes heb je in twee vormen: ‘Bell’ of ‘Box’. Qua functionaliteit is er geen verschil als je deze klamboes vergelijken wilt, maar even praktisch nadenken helpt je wel een keuze te maken:

 • Model Box biedt meer ruimte binnen in de klamboe
 • Voor model Bell heb je maar één bevestigingspunt nodig, bij ‘Box’ vier
 • Het slanke model van ‘Bell’ is handiger in een kleinere slaapkamer zodat je nog wat
  leefruimte hebt voor overdag
 • Model ‘Box’ is in de meeste gevallen wat veiliger. Je ligt minder snel tegen de zijkant en door de vier bevestigingspunten hangt dit model klamboe wat steviger.
 • Zijn er geen ophangpunten, neem dan een klamboe model ‘pop-up’.

> Meer info klamboe model Box
> Meer info klamboe model Bell

Een ’gewone’ klamboe of een reisklamboe kopen

Als je gaat backpacken of met weinig bagage op vakantie gaat, kun je beter een reisklamboe kopen. Neem je toch al een koffer mee, dan kun je beter een gewone klamboe kopen. De grote ring van het model Bell past vrijwel altijd netjes in je koffer bovenop je kleding waardoor de klamboe vrijwel geen ruimte inneemt.

Geïmpregneerde klamboe kopen?

Je kunt een klamboe kopen die geïmpregneerd is met een speciaal anti-insectenmiddel, waardoor de insecten en muggen zelfs niet op de klamboe gaan zitten. Handig voor als je tijdens je slaap per ongeluk tegen de klamboe aanrolt waardoor je door de klamboe heen gebeten zou kunnen worden. Uiteraard is dit anti-insectenmiddel onschadelijk voor mensen, ook voor kinderen en zwangere vrouwen.

Klamboe vastmaken

Heel goed dat je een klamboe koopt om tijdens je vakantie veilig te slapen, maar uiteindelijk heb je er alleen wat aan als je de klamboe ook op kunt hangen. De meeste klamboes worden geleverd met voldoende koord en wat bevestigingsmiddelen als haakjes, spijkertjes en/of veiligheidsspelden. Maar uit de ervaring blijkt dat die bevestigingsmiddelen na een paar keer wel op zijn, bv. omdat je de spijkertjes niet meer uit de muur krijgt. Hiervoor worden ook losse ophangsets verkocht, waarmee je altijd wel je klamboe kunt bevestigen. Mocht je op een locatie zijn waar je moeilijk een haakje of spijker kunt gebruiken, dan zijn er ook nog de powerstrips met een haakje die je op het plafond kunt plakken. Na gebruik kun je de strips eenvoudig van het plafond trekken zonder dat er lijmresten achterblijven.

Tips voor het gebruik van een klamboe

 1. Let er op dat de klamboe altijd rondom gesloten is! Het kleinste kiertje dat je open laat is een kans voor de mug om de klamboe binnen te dringen. En als dat gebeurt is het juist weer extra moeilijk voor de mug om weg te komen
 2. Voor optimale bescherming mag de maasgrootte mag niet groter zijn dan 1,75mm
 3. Als je de onderkant van de klamboe wegstopt (bv. onder je matras) doen dit dan niet te strak. Als je in je slaap per ongeluk tegen de klamboe aanrolt moet je wat speling hebben om te voorkomen dat je de klamboe lostrekt of kapot maakt
 4. Zorg er voor dat je rond je hoofd voldoende ruimte hebt. Als de klamboe tijdens je slaap tegen je gezicht aankomt slaap je onrustig
 5. Als je een geimpregneerde klamboe hebt, dan kun je die niet wassen. Door de klamboe te wassen zal deze weer stralend wit worden, maar ook zal het anti-insectenmiddel er af gewassen worden.


Klamboes - voor 21u besteld, morgen in huis

× Kan ik je helpen?