Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Air Belgium Curacao tickets

Air Belgium A330-neo naar Curacao
Vliegen naar Curacao kan sinds kort ook vanuit België. Air Belgium vliegt 2x per week tussen Brussel en Curacao. En dat is zeker interessant, ook voor mensen uit zuidelijk Nederland die naar Curacao willen!
Elke donderdag en zondag een vlucht

Air Belgium Curaçao

Kosteloos annuleren of wijzigen

Air Belgium Curaçao

Service aan boord zonder bijbetalen

Air Belgium Curaçao

Ticketsprijs incl. ruimbagage

Air Belgium Curaçao

Met Air Belgium naar Curacao

De “Belgian Class” van Air Belgium is een optimale manier van reizen met het beste wat België te bieden heeft: vriendelijkheid, authenticiteit en attent personeel.
Air Belgium vliegt sinds juli 2021 elke donderdag en zondag tussen Charleroi en Curacao. Er wordt gevolgen met een Airbus A330-900 die plaats biedt voor 286 personen.

Voordelen vliegen met Air Belgium

Vliegen naar Curacao met Air Belgium heeft zo z’n voordelen t.o.v. de traditionele mogelijkheden via Schiphol:

Basistarief incl. ruimbagage

Waar je bij KLM en TUI extra moet betalen voor je ruimbagage (wat uiteindelijk iedereen toch wel nodig heef voor een reis naar Curacao), is dat bij Air Belgium al inbegrepen in de prijs:
– Economy: 1x 30kg ruimbagage + 1x 10kg handbagage
– Premium: 2x 30kg ruimbagage + 2x 10kg handbagage
– Business: 2x 32kg ruimbagage + 2x 10kg handbagage

Brussel Airport makkelijk bereikbaar

Je vliegt naar Curacao vanaf Brussels Airport, en dat is dichterbij dan je denkt. Met de auto is het net meer dan 1 uur rijden vanaf Maastricht en vanuit Rotterdam/Den Bosch ben je er al in anderhalf uur.

Trein

Uiteraard kun je ook prima met de trein naar Brussels Airport. Vanaf Rotterdam ben je er in anderhalf uur (met 1 overstap op Antwerpen).

Scherpe tarieven

Last but not least: Air Belgium biedt de tickets naar Curacao voor zeer scherpe tarieven aan. De tarieven zijn vergelijkbaar of lager dan de basistarieven wanneer je via Schiphol vliegt, en dan moet je bij KLM of TUI nog extra betalen voor je ruimbagage. En omdat je sowieso Schiphol vermijdt, ben je voordeliger uit met de vliegveld-toeslagen en je voorkomt enorme drukte bij de security check of douane.

Brussels Airport

Sinds kort vertrekt Air Belgium vanaf Brussels Airport naar Curacao (voorheen Charleroi/Brussel-Zuid). En dat heeft zo zijn voordelen:

Gunstig parkeren

Het parkeren bij Brussels Airport is voordeliger dan parkeren bij Schiphol. Je parkeert hier al voor € 8 per dag en zelfs al voor € 39 per week sta je op de officiële parkeerterreinen van het vliegveld. En al met enkele minuten lopen sta je in de Vertrekhal.

Snel bij de gate

Waar je op Schiphol na alle checks nog een flinke wandeling van een kwartiertje kunt maken om bij de gate voor het vliegen naar Curacao te komen, is dat op Brussels Airport allemaal veel relaxter. Omdat het vliegveld minder groot is, ben je razendsnel door de check-in en de controles en kan je vakantie al snel beginnen.

Beschikbaarheid Air Belgium Curacao tickets

Air Belgium Curacao

Air Belgium vliegt 2x per week naar Curacao, elke donderdag en zondag. Air Belgium vliegt met een Airbus 330-900; een capaciteit van 286 stoelen verdeeld over 3 reisklassen: Economy (235), Premium (21) en Business (30).

air belgium curacao 3 reisklassen
Economy

Cabineconfiguratie 2-4-2

Ideaal voor koppels en gezinnen

Comfortabele stoelen

Beenruimte 79 cm, stoelbreedte 44 cm

Altijd met ruimbagage

1x 30kg ingecheckte bagage, handbagage: 1x 10kg + handtas

Prima verzorging

Keuze uit 2 menu's

In-flight entertainment

Iedereen een eigen beeldscherm 12``

Premium

Cabineconfiguratie 2-3-2

Ruimere zitplekken

Veel beenruimte

Beenruimte 91cm, stoelbreedte 51 cm

Altijd met ruimbagage

2x 30kg ingecheckte bagage, handbagage: 1x 10kg + handtas

Rustig zitten

Afzonderlijke cabine in het vliegtuig

Fast Track & Lounge toegang

Toegang tot Air Belgium Lounge op Charleroy Airport

Business

Cabineconfiguratie 1-2-1

Zitplek met privacy

Stoelen verstelbaar tot ligpositie

2 mtr. lang, 53 cm. breed

Zeer ruime bagage

2x 32kg ingecheckte bagage, handbagage: 2x 8kg + 1x handtas

Belgisch menu met ruime keuze

Keuze uit 3 menu's

Fast Track & Lounge toegang

Toegang tot Air Belgium Lounge op Charleroy Airport

Beschikbaarheid Air Belgium Curacao tickets

Tussenstop

Elke heenvlucht heeft een tussenstop op het vliegveld van Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek. Maar dit gaat vrij snel; na 1 tot anderhalf uur vertrekt het vliegtuig al weer voor nog ongeveer anderhalf uur vliegen naar Curacao.

Tip: handig met schoolvakanties

De schoolvakanties in België zijn vaak net even anders dan in Nederland. Daardoor zullen de tarieven van Air Belgium tijdens de Nederlandse schoolvakanties extra interessant zijn, in vergelijking met vertrek vanaf Schiphol.

Relaxte vertrektijd

De vlucht van Air Belgium naar Curacao vertrekt op een mooie tijd vanaf Brussels Airport: om 10:00 in de ochtend. Daarmee hoef je niet midden in de nacht te vertrekken om op tijd in te checken, maar kom je ook nog wel einde van de middag aan op Curacao (ongeveer 17:00) zodat je nog op het gemak naar de accommodatie kan en al een lekker diner kan meepakken op Curacao.
Voor de terugreis vertrek je meestal rond 18:30 vanaf Curacao en ben je de volgende dag einde van de ochtend op Brussels Airport.

Air Belgium, een goed alternatief

Voor zuidelijk Nederland is vliegen naar Curacao met Air Belgium een heel goed alternatief. Voordelig, goede service en een soepel verloop op vliegveld Brussels Airport. Probeer het ook eens!

Beschikbaarheid Air Belgium Curacao tickets
air belgium curacao in-flight entertainment