Curaçao; Een Kleurrijke Ervaring

Curaçao staat bekend om de blauwe zeeën, witte stranden, en felgekleurde huizen. De Handelskade in Punda is beroemd vanwege de kleurrijke panden en de vrolijk gekleurde gebouwen in de historische wijk Pietermaai zijn ook een veel gefotografeerd plaatje.  Ik heb een paar gebouwen, huizen en zelfs muren op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om eens langs te lopen – met of zonder fototoestel.

Handelskade

Handelskade is

Marie Pampoen

Marie Pampoen is een wijk in het zuiden van Curaçao, dichtbij Mambo BLVD en het Sea Aquarium. Ook vind je hier deze prachtige muurschildering van een engeltje van kunstenaar Garrick Marchena. Je vindt zijn werk overigens niet alleen in Marie Pampoen, maar ook in andere delen van het eiland……………………..

Streetart in Marie Pampoen

Pietermaai

De historische wijk Pietermaai heeft na een lange periode van leegstand en verval, de afgelopen jaren een grondige metamorfose ondergaan. Tegenwoordig is Pietermaai ‘hip en happening’ en zijn er veel restaurants en bars gevestigd. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd door de wijk als geheel, of  door de verschillende hotspots die hier te vinden zijn. Het is sowieso een leuke buurt om eens door heen te lopen omdat er veel moois en kleurrijks te ontdekken is.

Pietermaai – Scuba Lodge

Blauw, babyroze, geel, groen en donkerroze; de vijf panden van Scuba Lodge in Pietermaai mogen zeker gezien worden. De historische panden zijn de afgelopen jaren gerestaureerd zonder hun originele uitstraling te verliezen en dienen tegenwoordig als boutique hotel en restaurant.

IMG 6567
IMG 6771

Pietermaai – Kurá di Arte

Kurá di Arte, het voormalige schoolgebouw tegenover de Kathedraal van Pietermaai, is tegenwoordig de thuishaven van jeugdtheaterschool Drazans. Kurá di Arte is een ontzettend bijzonder gebouw, niet te missen als je er voorbij loopt.

Pietermaai – Streetart

potten

Scharloo

Scharloo is een wijk met schitterende oude koloniale huizen; sommige zijn vervallen en verpauperd, andere zijn inmiddels gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen. Scharloo krijgt in ieder geval steeds meer kleur en het is de moeite waard om eens door deze wijk heen te lopen. Aan de Bitterstraat heeft de uit Curaçao afkomstige kunstenaar Francis Sling een prachtige muurschildering gemaakt van een kibrahacha in bloei (een boom vol goudgele bloemen) waar prikichi’s (parkieten) uit en naartoe vliegen. Op loopafstand vind je meerdere muurschilderingen, straatkunst, en sinds kort een knus bagel tentje genaamd Beyglz.

IMG 6729
IMG 6730

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *