Geen TUI Dreamliner maar Wamos Air Airbus A330

Geboekt met TUI, maar je vliegt met Wamos

Mei 2017 – Sinds enkele dagen krijgen we signalen dat TUI de vluchten van/naar Curaçao uit laat voeren door Wamos Air, een Spaanse luchtvaartmaatschappij. Helaas blijkt een vlucht met Wamos Air voor veel Nederlanders een teleurstelling. Maar kan dat eigenlijk zomaar, dat het Nederlandse TUI een ouder toestel met Spaanstalige bemanning inzet?

Vliegen naar Curaçao

Voor een directe vlucht naar Curaçao heb je maar twee mogelijkheden: dagelijks vliegen TUI en KLM op Curaçao vanaf Schiphol.

TUI vs. KLM

Voor de route op Curaçao is een flinke concurrentiestrijd tussen TUI en KLM. Beide vliegen 7 dagen in de week minimaal 1x per dag met grote toestellen om alle Nederlandse toeristen naar het paradijselijke Curaçao te brengen voor een heerlijke vakantie of familiebezoek. Met per toestel ruim 200 stoelen zijn dat al snel ruim 1.500 stoelen per week per vliegmaatschappij om te vullen. En met een ticketprijs van doorgaans € 600 tot € 1.000 gaat dit om heel veel geld.

Concurrentiestrijd

Jarenlang was er een duidelijk onderscheid tussen TUI en KLM. TUI was de prijsvechter met daarmee ook de mindere kwaliteit (vliegen met oudere toestellen en minder service aan boord), waar KLM duurder was maar daar ook een betere ervaring voor leverde. Tot 2013/2014 toen de KLM-tickets voor Curaçao steeds voordeliger werden. Hierdoor bood KLM voor weinig meer of zelfs hetzelfde geld een veel betere service. Totdat TUI de Dreamliner introduceerde: Een Boeing 787-800, een modern en ruim toestel waarmee TUI opeens ook op kwaliteit de concurrentie met KLM aan kon.

TUI Dreamliner

Curaçao was één van de eerste bestemmingen waar de Dreamliner op werd ingezet, zodat de toeristen ook met TUI relaxed naar Curaçao konden vliegen. De Dreamliner werd -terecht- door TUI flink ingezet in de promotie van TUI-vliegtickets. En daar zit nu dan ook het probleem waar ik dit blog mee begon: Als TUI de Dreamliner verkoopt, moet de klant dan zomaar accepteren dat je uiteindelijk vliegt met een verouderd toestel en een bemanning die vooral Spaanstalig is? Juridisch zal het ongetwijfeld wel dichtgetimmerd zijn door TUI in de algemene voorwaarden die je hebt moeten accepteren, maar netjes naar je klanten is het sowieso niet natuurlijk.

Geen TUI Dreamliner

Wamos Air vliegt met veel oudere toestellen. Zo werd zeker één van de vluchten uitgevoerd door Wamos Air met een Airbus A330-200 uit 1999(!). Dat spoort niet met de toelichting/voorwaarden van TUI waarin ze aangeven dat ze toestellen van partners in kunnen zetten met gelijkwaardig comfort en faciliteiten. Zonder de details te vergelijken kun je direct al aannemen dat een toestel uit 1999 niet van vergelijkbaar niveau is met een Dreamliner die 15 jaar jonger is.
Daarnaast past de “one size fits all” Economy van Wamos Air niet met de Star en Comfort Klasse van TUI. Ook de Entertainment-sets waren niet beschikbaar bij Wamos Air, of alleen Spaans en Engelstalig zonder Nederlandse ondertiteling.

Communicatie over wijzigingen

Uiteraard heeft TUI vooraf de passagiers geïnformeerd over deze wijziging. Maar dat doen ze slechts één tot enkele dagen van tevoren en ze zeggen toe dat je “vanzelfsprekend dezelfde service en comfort” zult krijgen als met de TUI Dreamliner. Eigenlijk heb je op dat moment geen andere keuze dan het maar te accepteren. Je wilt uiteindelijk toch op vakantie en omboeken van je vakantie wil/kun je zo kort van tevoren ook niet meer. Daarbij stelt TUI dat ze als chartermaatschappij duidelijk in hun voorwaarden vermeld hebben dat ze o.a. tijden en toestel mogen wijzigen. Dat is dan ook een argument voor TUI om geen enkele compensatie toe te kennen aan de passagiers die opeens met Wamos Air naar Curaçao worden vervoerd.

Wat kun je doen?

Formeel kun je heel weinig doen. Je hebt bij het boeken de voorwaarden geaccepteerd die de ruimte bieden aan TUI om je met Wamos Air te vervoeren. Maar misschien kun je wel duidelijk maken aan TUI dat dit gewoon niet hoort en niet kan zo. Veel mensen kiezen voor TUI in de veronderstelling met de Dreamliner te vliegen, zeker als dat door TUI ook flink in de promotie gebruikt wordt. Als dat dan een ander toestel van een andere maatschappij wordt met duidelijk een lager niveau van comfort en service, dan gaat het ergens mis.

Update begin 2020

In de periode januari-maart 2020 hebben we wéér meerdere signalen gekregen dat TUI wederom Wamos toestellen inzet, waarbij de klant een dag van tevoren per sms werd geïnformeerd. Waarom doet TUI dit toch? Uiteraard is er alle begrip voor dat door overmacht (technische problemen, vertragingen, e.d.) het geplande toestel niet beschikbaar is, maar waarom dan gelijk -bij wijze van spreken- het andere uiterste inzetten qua comfort en kwaliteit van interieur, zonder compensatie aan te bieden aan je klanten?
De afgelopen jaren hebben wij enkele malen een poging gedaan hierover meer duidelijkheid te krijgen van TUI. Sterker nog, we hebben ze aangeboden om de uitleg hierover te delen via ons platform. Maar elke keer gooit TUI de deur dicht met een opmerking alsof er niets aan de hand is en wordt verwezen naar de Algemene Voorwaarden.

Bundel de klachten?

Wellicht komt TUI wel in beweging als de getroffen passagiers gezamenlijk optrekken via partijen als Radar, Kassa of de Klachtencompas van de Consumentenbond. Plaats sowieso een reactie hieronder (helemaal onderaan de pagina, onder alle reeds geplaatste reacties), al is het maar om andere gedupeerden te laten weten dat zij niet de enige zijn.

Facebook-groep

Sinds voorjaar 2022 is op Facebook de groep TUI bedrog WAMOS. Via deze groep worden ook allerlei ervaringen gedeeld, ook van vluchten van/naar andere bestemmingen dan Curacao. Er wordt mogelijk vanuit deze groep actie ondernomen richting TUI. Volg de groep om op de hoogte te blijven.

71 reviews op “Geboekt met TUI, maar je vliegt met Wamos”

 1. Ook hier kort voor vertrek te horen gekregen dat voor mijn reis naar Mexico ipv de Dreamliner een vliegtuig van Wamos zal worden ingezet. Weg comfort class, weg gereserveerde stoel met extra beenruimte van 86 cm (standaard bij Wamos is 81 cm). TUI Customer Service gebeld: kan, ondanks mijn medische beperking en de noodzaak om mijn been wat meer ruimte te geven, niets voor me doen.
  Een (evt. betaalde) upgrade) is ook niet (meer) beschikbaar en een stoelreservering waarbij mijn been in het gangpad kan rusten, kan niet worden gegarandeerd. Annulering is niet mogelijk: niet gaan betekent geld weg.
  Ik heb de reis last minute geboekt, juist rekening houdend dat ik met de Dreamliner zou vliegen en zowel op de heen- als terugreis over gereserveerde stoelen in de comfort-class zou beschikken, toen was dus al lang bekend dat de Dreamliner niet zou worden ingezet!! Klantmisleiding dus…… NOOIT MEER TUI!

 2. Wij vertrekken 6 februari naar Mexico. Ook wij kregen 5 februari 2023 17.50 uur te horen dat door een verandering in de vlucht mijn comfort stoelen 10Aen 10B ongeboekt zijn naar 15Aen B. Ik belde en vroeg uitleg. Die kon ze mij niet geven, maar ik zou toch meer beenruimte hebben want wij zouden bij de nooduitgang geplaatst zijn. Nog gevraagd of het een ander toestel was, maar nee er waren wat stoelen uitgehaald. Enfin ik had en €30,00 p.p. Betaald om op te graden en €42,00 p.p. Voor de stoelreservering. Echter om 20.06 ontvangen wij een sms dat wij gaan vliegen met Wamos Air. Wij vliegen naar Mexico, tussenlanding in montea Bay, 15 uur!,,,, schandalig dat Tui dit zo maar kan doen. Geprobeerd te bellen, maar … na 20.00 uur zijn ze gesloten.
  Ik ga alsnog een klacht indienen en vlieg nooit meer met Tui!

 3. Ik was ook niet blij met TUI, Ams naar Lanzarote, zou deluxe vliegen met de dreamliner maar werd Wamos. Was not happy met de behandeling van TUI.
  Gelukkig vriendelijke medepassagiers die stoel wilde ruilen. Zie de film die ik heb gemaakt.
  https://youtu.be/qHf5zNWTOJI

 4. Alfred van der. Velden

  Dit jaar 2x iets met Tui geboekt maar nooit meer. Ze proberen te concurrrrn met KLM Maar dat gaat nooit lukken. Ze hebben geen idee. TUI moet pakketreisjes boeken en verder niets.

 5. Veronica Keurentjes

  Vandaag een mail ontvangen dat mijn vlucht naar Bonaire is omgezet na Wamos air , het verklaart voor mij waarom ik dus geen comfort stoel kan boeken. Ik wacht het af, maar dit is voor mij de eerste en gelijk de laatste keer dat ik bij met tui vlieg of zou vliegen.

 6. Gisteren te horen gekregen dat ook onze vlucht is omgeboekt van Tui Fly naar Wamos. Bestemming: Dominicaanse Republiek.
  Ook de comfort stoelen zijn door Tui omgeboekt naar Economy omdat Wamos nu eenmaal geen Comfort stoelen heeft in de vliegtuigen.

  Aangezien wij een lang gezin zijn, hadden wij speciaal voor de extra stoelruimte (en extra betaling) voor comfort gekozen.

  Boos en teleurgesteld opgebeld naar Tui, maar daar zeiden zij dat dit nu eenmaal gewijzigd kan worden. Anneleringskosten (wij gaan over 1 maand weg) zouden op ruim 1000 euro uitkomen, dus ook hier kies je niet snel voor.

  Je wordt dus eigenlijk voor een voldongen feit gezet. Kan dit zomaar?

  Als compensatie wordt ook alleen maar de extra kosten voor Comfort stoelen (die wij nu niet hebben) vergoed, verder niets.

 7. saskia de leeuw

  Vandaag gehoord via het reisburo dat wij ook omgeboekt zijn naar wamos, ik vind heel spannend, wij hebben de luxe geboekt voor dreamliner, zijn er mensen die hun ervaringen voor de luxe willen delen van wamos? Ik zie geen filmpjes of vliegtuigindelingen op hun website.
  Ik snap nu wel waarom wij vanaf 1 mei geen stoelen konden reserveren, het was dus bij Tui ruim tevoren bekend dat het niet dreamliner vliegen werd, had zeker eerder gecommuniceerd kunnen worden.
  Voor onze terugvlucht kan ik wel stoelen reserveren dus we zullen zien.
  Het is wel enorm stressen inderdaad, dit gedoe en op Schiphol, het is niet ontspannen beginnen aan je vakantie.

 8. Vorige week met Wamos naar Bonaire gevlogen. Service aan boord was oke, aardig cabine personeel en enkele TUI dames aan boord. Toestel was ‘vintage’ zoals onze kinderen het noemden. We verheugden ons op terugvliegen met de Dreamliner zoals bevestigd door TUI voor vertrek.’ Maar zojuist hier op Bonaire bericht ontvangen dat ook dit omgezet is naar Wamos. Ik heb zo het gevoel dat dit allemaal bekend was vtv bij TUI maar je staat machteloos….

 9. Fred Schiedon

  Zojuist bericht gekregen.
  Omgeboekt van de TUI Dreamliner naar Wamos. Geen idee welk type vliegtuig

 10. Uiteindelijk zijn we vertrokken vanuit Schiphol met een Airbus A330-300 naar Curacao, deze was pas 7 jaar oud, dus toch wel een meevaller, wat uiteindelijk wel mee viel is dat er 2-4-2 rijen zijn dus mijn man en ik zaten lekker naast mekaar. Op zich wel een fijne vlucht gehad, temperatuur was precies goed en had het idee dat dit vliegtuig ruimer zat dan de dreamliner, ook meer beenruimte dat is zeker. Stewardessen en stewards deden hun best, dit valt ook niet altijd mee wel gecombineerd tui/wamos. Wat wel jammer was dat de entertainment in andere talen was. Ik dacht zeker met een dreamliner van en naar schiphol te gaan, dit viel dus wel ff tegen dan. Had zelfs mijn eerdere tickets omgeboekt van KLM naar Tui hiervoor en uiteindelijk ook nog meer hiervoor betaald. Een compensatie zou hier dus wel op zijn plaats zijn: Tui! En anders ga ik toch weer met KLM.

 11. Maria Franco

  Ik denk dat het beste is dat als Tui niet vliegt met het vliegtuig wat op je papieren staat je gewoon de reis moet annuleren als iedereen dat doet zullen ze wel heel snel hier mee moeten stopen dan maar geen vakantie maar ik eis wat ik boek.

 12. Suus van den Hoven

  Slecht , slechter , slechtst. Nooit meer met Tui.
  Wij zijn aangekomen maar het vliegen met Tui was echt een drama.
  Ruim 3 uur vertraging en we kregen een vliegtuig uit Spanje . Wamos (?) veroudert toestel , slechte stoelen en klimaat in het vliegtuig was echt vreselijk. Zonder vooraankondiging. Het personeel was dramatisch.
  Temperatuur in het vliegtuig was extreem hoog . Meerdere mensen gaven dit aan en kregen het antwoord het is wat het is. Een verademing om uit te stappen. Temperatuur curacao gaf verkoeling, dan weet je wel hoe warm het was . Personeel deed uiterste best om iedereen zoveel mogen te negeren . Veel lol met elkaar en onderlinge kift tussen crew Spanje en Nederland . De kwaliteit en service beneden alle peil. Entertainment zeer beperkt en niet Nederlandstalig . Hiervoor boek je niet met Tui. Ik raad het echt iedereen af.

 13. Vandaag te horen gekregen dat we volgende week niet met tui maar met wamos naar en/of van Curaçao vliegen. Van comfortstoelen naar economystoelen, zonder entertainment en van Dreamliner naar ….. Vanwege diabetes had ik bewust comfortstoelen geboekt, zodat ik iets meer ruimte zou hebben om te bewegen. En ook eten is voor mij belangrijk tijdens de lange vlucht vanwege intolerantie. Ik vind het absoluut geen vergelijkbaar alternatief. Deze situatie speelt in ieder geval al sinds 2017. Zorg dan dat je minder reizen verkoopt.
  We hebben voor (de laatste keer) tui gekozen en niet voor wamos!! Ik heb tui om restitutie gevraagd, maar dat weigeren ze.

 14. 17 mei met Wamos naar Bonaire met tussenstop op Curaçao. Na alle nare verhalen gelezen te hebben kreeg ik het wel spaans benauwd. Gelukkig zonder enige reden, keurig ruim en schoon vliegtuig en het cabine personeel liep de benen uit hun lijf. En ja ook positieve reacties zijn belangrijk vind ik vandaar dat ik deze ook plaats

 15. Ook onze TUIFly operated vlucht werd opeens omgeboekt naar een vlucht die uitgevoerd werd door Wamos. Hier was ik in eerste instantie niet echt blij mee, mede omdat er sprake was van een downgrade van comfort naar economy (Wamos kent blijkbaar alleen Deluxe en Economy). Het prijsverschil werd echter teruggestort en de economy zitplaatsen bij Wamos blijken ruimer te zijn dan bij TUIFly zelf en met mijn lengte (2m) had ik een prima vlucht naar Curaçao. Verder was het een schoon en modern/net vliegtuig (deed wat mij betreft niet onder voor de Dreamliner van TUIFly) en ook het Spaanse personeel was heel vriendelijk en behulpzaam.
  Kortom; omgezet worden naar een Wamos vlucht kan ook goed uitpakken!

 16. Benieuwd of de heer die pasgeleden de luxe zou vliegen ook upgrade naar business class bij wamos kreeg..?? Laste even weten. Ajb

  Wij vliegen 6-7-2022. AMS-CUR deluxe

 17. Dominique van der Linde

  De reis was nog niet begonnen maar de ellende wel.

  Februari 21 een prachtige reis naar curacao met tui geboekt. Een reis die echt op mijn bucket list stond. Ik zou in mei 30 worden dus het perfecte moment om met mijn partner nederland te ontvluchten naar een zonnig eiland.

  We zouden met de dreamliner gaan wat ik ken van een eerdere reis. Omdat ik nogal lang ben en mijn vriend ook en 10 uur in een vliegtuig in economy dan best lang is hebben wij extra betaald voor extra comfort. 2 weken voordat we op reis gingen kregen we al een mailtje dat we ineens met een wamos air vliegtuig zouden gaan, waarvan de comfort veranderd werd omdat ze alleen economy hadden. Daarbij was het multimedia systeem zonder nederlandse ondertiteling en het personeel spaans. Teleurstellend maar goed dan reserveren en betalen we opnieuw voor stoelen, zodat we wel naast elkaar zitten in een 2 stoel. Bij het raam want me partner vind vliegen spannend en dan wil die graag zien wat er gebeurd.

  Inmiddels gearriveerd op schiphol, in de rij om onze bagage in te checken krijgen we een sms. De vlucht is gewijzigd en daarmee onze plekken ook. We zijn in een rij geplaatst van 4 stoelen en niemand die iets voor ons kon betekenen. Eenmaal in het vliegtuig bleek de situatie nog erger, de stoelen waren letterlijk zo hard en de plekken zo klein dat ik met steken in me rug het vliegtuig weer uitging. Dan heb ik nog niet gesproken over de dorst die ik had en dat ik maar even naar achteren in het vliegtuig moest lopen om een cola te halen.

  Eenmaal aangekomen in curacao was het immiddels 3 uur snachts nederlandse tijd. We willen onze auto gaan ophalen die we bij tui hebben gereserveerd. Maar helaas ze konden onze reservering niet vinden en niks voor ons betekenen. Ze regelde een taxi voor ons en zouden het de volgende dag regelen. We moesten alleen een bericht sturen via de tui app naar de reisleiding.

  Wij onze planning omgegooid voor dag 1 want zonder auto komen we niet ver en de volgende dag een bericht gestuurd. De reactie? We moeten sunny cars effe zelf bellen.

  De klantenservice van TUI slaat letterlijk kant nog wal. We zijn hier 1 dag en er is letterlijk niks onbezorgts geregeld door tui.

  TUI bedankt voor een onvergetelijke rotte reis en verjaardag. Ik zal nooit meer met jullie reizen.

 18. Curaçao gangers

  Uiteindelijk wie betaalt bepaalt… wij ook gisteren toevallig op de website gezien dat onze gereserveerde stoelen in comfort class gewijzigd waren om dezelfde reden, geen Dreamliner maar Wamos A330… verder geen enkel bericht van Tui, compensatie “mogen” claimen om reeds betaalde comfort class en gereserveerde stoelen terug te krijgen… zeer teleurgesteld op zo korte notice op deze manier er achter te komen… volgende keer weer met de Blauwe Zwaan… ook sneller trouwens met de B777…

 19. Nee toch? Moet ik nu lezen dat we niet komende maandag niet met een Dreamliner gaan? Dit is precies waarom ik voor Tui heb gekozen vanwege de Dreamliner, zwaar teleurgesteld…

 20. Ook wij gaan begin juni met Tui naar Aruba, en we dachten met de Dreamliner te gaan. Comfort stoelen geboekt. Vandaag wilde ik stoelen reserveren maar tot mijn verbijstering lukt dit niet! Mijn reisagente gebeld en nu blijkt dat we met een spaanse maatschappij, Wamos gaan. Nog nooit van gehoord. Tot onze grote schrik lezen we al deze slechte recensies. Zo ook de kleinere stoelen, Bij Tui comfort 86 cm en Wamos 81 cm en geen entertainment aan boord met een vlucht van 13 uur!!!! We zien er vreselijk tegen op, ook omdat we met een serieuze voedselallergie te maken hebben. Wordt hier ook echt rekening mee gehouden bij deze maatschappij waarvan veel bemanning spaanstalig is? Mag toch wel hopen dat ze goed engels spreken. Kortom, nu heel veel stress voor deze vakantie, echt niet leuk.

 21. Bert Rijsdijk

  Maandag 25 april kregen wij het bewuste mailtje van Tui, ik moet zeggen dat we not amused waren te moeten vaststellen dat we in comfort een stap achteruit moesten. Trouwens hadden we voorde comfort klasse gekozen door voor beide vluchten totaal 400 euro extra te betalen en bovendien nog 2x 40 euro voor twee stoelen op de 10e rij met geen stoelen voor ons, dit omdat vanwege diabetisch ik mijn venen zou kunnen strekken tijdens de lange vlucht. Okay voor de heenreis dus 280 euro neer gelegd om comfotmrtabel met de dreamliner van Tui naar onze vakantie bestemming op Curacao te vliegen. Gedurende afgelopen dagen heb ik zeker een 100 tal keer in contact te kunnen komen om te weten te komen wanneer Tui ons de 280 euro te restitueren, dit omdat we voor onze vlucht van morgen. In een toestel van wamos op de 56e rij zijn neergekwakt op economie stoelen nu heb ik wederom mijn portemonnee moeten trekken om stoelen te reserveren waarbij ik mijn venen kan strekken. We zijn afgelopen zaterdag baar Rotterdam gereden om in de winkel van Tui naar het verhaal te vragen, hoe aardig men ook was, zijn we niets te weten gekomen. Gisteren wederom diverse malen vergeefs geprobeerd tui telefonisch te bereiken, helaas zonder resultaat, men deelt mee dat de wachttijd langer dan 15 min bedraagt om je vervolgens direct daarna de verbinding te verbreken, gewoon asociaal zeg ik.
  Tevens heb ik geprobeerd om met Louise ( de computer hulp van Tui ) antwoorden te krijgen maar die Louise is een zeer teleurstellende ervaring waar Tui geen punten mee scored, echter doorgegaan totdat Louise mij plotseling mij de keuze gaf om een adviseur te bellen, dit direct gedaan echter geen contact, logisch het was zondag dus wat wil je, gelukkig belde ze me vandaag terug en deelde me mee mij niet te kunnen helpen. Hierna vandaag toch maar weer Tui Rotterdam gebeld welke mij niet direct konden helpen en mij beloofde terug te bellen. Dit terug bellen is gelukkig gebeurd, ze attendeerde me erop dat ik zoals zij in het systeem kon vinden recht zou hebben op 180 euro, ik verbaasd reageerde hoezo ik heb 280 euro betaald en krijg nu maar 180 euro, ja was het antwoord, ik reageerde dus de mensen die om wat voor reden dan ook economic op de dreamliner dan nu zonder twee stoelen te reserveren 200 euro zouden moeten bijlappen of in ieder geval flink moeten bij betalen bij een downgrading. Hoe dan ook is mijn vakantie bij voorbaat al door Tui flink verziekt en dan moet morgen nog maar zien in wat voor oud wrak we worden gepropt. En dan moeten we ook nog een keer terug, ik hou mijn hart vast wat een blamage zeg.
  Beste Tui jullie kunnen er vergif op innemen ik kom zeer zeker met een dikke vette klacht voor de restitutie van de rest van mijn geld en te moeten vliegen met een Spaanse maatschappij waar reeds hele slechte ervaringen zijn

  Wordt zeker vervolgd

 22. Begin april werdt zagen we diverse berichten op o.a curacao sites . Dat wamos ingezet wordt voor vluchten naar curacao ipv Tui Daar schrokken we van ,we volgden de berichten van zeer slechte vliegtuigen geen entertainment geen comfort en geen goede service, we hebben meteen contact met ons reisbureau gehad ,die heeft contact met Tui gehad en die vertelde dat tot 1 juni de vliegtuigen van Tui in onderhoud zijn . Wij gaan pas midden juni ,maar vandaag kregen we van het reisbureau een bericht dat ook wij met wamos moeten vliegen, ons reisbureau heeft weer contact met Tui gehad en nu werdt weer verteld dat ook wij met de nieuwste vliegtuigen van wamos zouden vliegen ,maar op internet en bv Facebook lees je alleen maar dat het oude toestellen zijn met geen comfort entertainment of service, zeer weinig beenruimte en rammelende vliegtuigen . We zijn zwaar aan het overwegen om niet te gaan vliegen . We zijn door Tui bijna zwaar overspannen voor dat we op vakantie mogen gaan . Wat een k.t bedrijf waar we zo zeker van waren om een zorgeloze vakantie te kunnen hebben.

 23. Els Kleyburg

  Vanmiddag 30-4-2022
  Kregen we ook het bericht niet met TUI te vliegen maar met Wamos in juni 2022, heel boos/verdrietig,enorm teleurgesteld in TUI, omdat onze reisagente al door meerdere meldingen van ons contact had gehad met TUI en wij “gewoon” half juni zouden vliegen met TUI, hoezo wordt je als klant zo gedupeerd???? Waar blijft het vertrouwen nu? We mogen eventueel omboeken , maar zo uitgekeken naar dit avontuur wat nu waarschijnlijk in het water valt door misleidende verhalen, schaam je TUI!!!!!!!Stop met liegen

 24. Wij hebben onze eerste reis geboekt naar Bonaire, met Tui, om met de Dreamliner te vliegen. Ja dat hadden wij gedacht! Nee vijf weken voor vertrek krijgen wij de mail dat wij met Wamos vliegen! De stoelen geboekt voor de comfort klasse en extra betaald. Maar nu 13 dagen voor vertrek weer een mailtje dat de comfort klasse niet bestaat in dit type vliegtuig, de Airbus A 300. Je krijgt dan wel je extra betaalde kosten terug maar wat schieten wij daarmee op. Had de dame van TUI dat niet meteen kunnen zeggen, toen ik de stoelen reserveerde, dat er geen comfort klasse was? Nu moet ik voor de upgrade veel geld bijbetalen terwijl TUI in gebreke blijft! Dus TUI zet een ander vliegtuig op de vlucht met een andere indeling en de klant moet flink bijbetalen voor de upgrade, omdat wij lang zijn en beenruimte willen. Dat ruikt naar …….. Wij hebben het maar betaald want wij zijn lang en gaan niet opgevouwen met een TUI ( lach ) in die Airbus 300 zitten. Zo willen wij niet op vakantie na twee jaar Corona.

  Maar TUI, het is de laatste keer dat wij met jullie vliegen. Overmacht, daar heb ik begrip voor maar niet als je al vijf weken voor vertrek al een mededeling krijgt dat je een oude Airbus A 300 krijgt. En dan ook nog vermelden dat het dezelfde kwaliteit en comfort is, leugens.

 25. Maria Jansen

  Het lijkt erop bij het lezen van de recensies tui helemaal niet meer vliegt met de Dreamliner?? Wij hebben vandaag ook een e mail ontvangen met de mededeling de vlucht gewijzigd is naar een andere maatschappij, genaamd Wamos. Mij geheel onbekend. Het comfort is sowieso niet gelijkwaardig als ik naar de typevliegtuigen kijk, los van de service, zoals eten en het cabinepersoneel. Daar kan ik nog niet over oordelen, omdat de vlucht nog moet plaatsvinden. Zou ook wel de daadwerkelijke reden willen weten. Drukte is een drogreden in mijn beleving en dat baseer ik op de ook al wat oudere recensies. Ik las wel recent er een Dreamliner aan de grond staat, iets met een raampje? We gaan het meemaken. Wel mijn meerkosten voor de comfortstoelen teruggekregen. Nu avonturen, en hopen de Dreamliner er wel staat voor de terugweg.

 26. Nou lekker dan, boek je een reis special met tui om onze 6 puppies ( 3 per persoon conform voorwaarden Tui) mee terug naar Nederland te nemen, krijg je te horen dat je met Wamos vliegt en dat je maar 1 puppie per persoon mee mag nemen, en onze andere puppies dan! En hoe zit het met onze extra beenruimte, daar krijg je geld voor terug, geld terug??? Neeeee ik wil beenruimte geen geld.
  Nou daar kan je het dan mee doen. En nu Tui, u maakt van uw probleem mijn probleem.
  Meer dan 7 uur aan de telefoon gehangen en nog geen oplossing.
  Dan krijg je te horen ach dan neem je er toch 2 mee, en geniet van je vakantie. Nee wij gaan daarheen om onze puppies op te halen die eindelijk klaar zijn voor vertrek.
  Daarom hebben we de reis geboekt!
  En dan nog maar te zwijgen over de onbeschofte tutoyeren telefoon medewerkers, die je meerdere keren doorverbinden en niet met een oplossing komen.

  NOOIT MEER TUI

 27. Hallo, niet alleen naar Curaçao is het slecht gegaan,ik zit nu op Lanzarote. Geboekt voor de dreamliner, luxe stoel extra geboekt op rij 1, ingecheckt dag voor vertrek maar dan…….zonder enige melding of bericht van TUI vliegtuig naar wamos air veranderd ,omdat ik toevallig even op de app keek zag ik dat het veranderd was,anders had ik boj dropoff gestaan met mijn ongeldig geworden dreamliner instapkaart. Alle stoelen verdwenen, uur later zat ik ineens op rij 11 en de volgende ochtend weer alle stoelen verdwenen en bericht of ik even contact op wil nemen met tui…,not, overbelast telefoon nr…. Nog even naar reisburo die dame kon mij op een nootuitgang stoel plaatsen,ok dan moet maar even……. Uur later stel verdwenen……. Tijd voor schiphol, kom je daar , word er gezegt dat je op standby staat,huh,weken geleden geboekt en nu op standby, niemand snapte waarom….met standby instapkaart moest ik bij de sleurf balie meldenen daar zou ik meer horen…… personeel had geen idee hoe de stoelen indeling was in de Wamos air airbus 330 , slecht hoor…. Uiteindelijk kreeg ik een stoel, zou bij het raam zijn maar geen deluxe stoel……. Balen,ik 2 meter lang en rugklachten,daarom de dreamliner stoel extra geboekt. Kom ik in dat oudere vliegtuig, stoel zonder raam rij 34 K en zit voor geen meter….. Ik boos natuurlijk. Maarja spaanse bemanning, 2 tui dames waren even niet te vinden, op mijn knopje gedrukt,stewardess, werd gewoon 4x uitgedrukt, ze keek van ver en drukte hem gewoon weer uit.ik nog bozer,…dit vliegtuig heeft wel grote business class stoelen voorin,wat blijkt dat daar veel mensen zaten die niet eens betaald hadden voor zo’n stoel en ik die wel had betaald extra zat achter in een kleine stoel zonder raam….ben steeds bozer nu ik dit allemaal intik……ik dit allemaal zonder enig voorafgaand contact van TUI. Kans is klein dat ik weer bij tui boek,

 28. Karin Venema

  Gisteren 26 april 2022 teruggekomen vanaf Curaçao. TUI dreamliner met comfortstoelen geboekt voor 7 personen.
  Een week ban tevoren omgezet door TUI naar WAMOS AIR
  Wat een hel!! Stoelen aanzienlijk kleiner, verouderd , vies toestel, etensresten op de dtoelen, praktisch geen Nederlandstalig personeel, haast niets te drinken!! Een prachtige reis die zo eindigt, wat een teleurstelling,
  Nooit meer WAMOS!!!

 29. Ook onze terugreis heeft TUI uitbesteed aan Wamos. Ook weten ze het te presenteren om onze stoel reservering om te zetten van de twee geboekte stoelen bij het raam naar twee plaatsen in de midden rij (die vier plaatsen breed is)

  Laatste keer TUI voor ons.

 30. Wij kregen ook een melding van Tui dat wij 4 mei 2022 gaan vliegen met Wamos air. Nou hebben we gelukkig deluxe stoelen geboekt en lijkt dit te worden omgezet naar business class. Wat ze tot nu toe hebben ingezet lijkt de ‘ec-ntx’ te zijn geweest, dit is een nieuw toestel en lijkt dus prima te zijn.

  We laten wel even weten wat het is geworden!

 31. Els van den Thoorn

  Vandaag terug gekomen uit Bonaire met wamos , en alle angst was voor niks, prachtig toestel en de luxe geboekt bij tui werd de buisness class bij wamos , mensen het was gewoon heel goed en heel vriendelijk personeel! Een dikke 10

 32. Zoals eerder vermeld heb ik dus nu met Wamos gevlogen. Dit was gewoon goed. Super service aan boord met zeer vriendelijke bemanning (Spaans en Nederlands).
  Toestel was ouder maar wel netjes en schoon.
  Zeker niet ongerust zijn voor om met deze maatschappij te vliegen.

 33. Wij kregen op 8 april via mail bericht dat we op 24 mei niet met de dreamliner maar met Wamos Air vliegen. Balen dus, zeker gezien de vele negatieve reacties. Bij technische problemen kan ik nog wel begrip hebben, maar 7 weken van te voren dit bericht krijgen is belachelijk. Geldt dit overigens ook voor de terugvlucht? En welk toestel heeft Wamos air? Voor ons de laatste keer met TUI.

 34. Kirsten Noom

  Afgelopen week te horen gekregen dat onze vlucht naar Curaçao voor 25-4 zal zijn met Wamos air ipv geboekte TUI. Comfort class (ivm lengte, zwangere buik + 1,5 jarige op schoot) niet meer mogelijk. Bij melding/ klachten geeft TUI niet thuis. Werkelijk schandalig om zo met klanten om te gaan. Ook hier is de vakantie al meermaals verplaatst. Helaas is de voorpret nu wel volledig bedorven dankzij TUI. De vakantie waar wij zo naar uitkeken krijgt zo op voorhand toch een naar bijsmaakje.

 35. Ook wij zitten nu in een oud barrel van wamos air IPV dreamliner van tui. En bedankt tui…

 36. Wij vliegen volgende week Maandag naar ABonaire. Kreeg 8 april ineens een bericht dat de vlucht vervangen wordt door Wamos air met een Airbus 330. Zeer teleurgesteld en lees alleen maar slechte recensies.
  Heb deluxe geboekt en nu maar afwachten wat het wat dat betekent bij Wamos:-(

  Ronaldo

 37. Sandra Korff de Gidts

  Ook onze voorpret is behoorlijk ingestort na het lezen van de reviews over Wamos Air. Net als alle reacties hierboven ontvingen wij de wijziging ook op 8 april jl. Ongelofelijk dat een respectabele organisatie als TUI zomaar dergelijke dure vluchten kan omzetten naar een luchtvaartmaatschappij waar ze al zoveel klachten over hebben gekregen. Helaas lijkt het erop dat er niets meer aan gedaan kan worden. Ook wij hadden speciaal voor Comfort-stoelen gekozen i.v.m. lange mensen maar die zijn dus niet aanwezig bij Wamos Air.

 38. Wij horen net ook dat we met Wamos naar Bonaire vliegen. Ik baal enorm hiervan, wij boeken speciaal TUI Comfort ivm onze lengtes en nu mag onze 2 jaar uitgestelde vakantie beginnen met vliegen als een sardientje. Zoals je hier veel leest, de prijzen zijn al behoorlijk gestegen en we kiezen voor TUI, niet voor Wamos, oftwel NOOOIT meer TUI. Ik heb zoveel zin en behoefte aan vakantie, maar de voorpret is in 1 keer compleet weg. Thanks TUI, but never nooit meer, dit is niet zoals je met je klanten omgaat, wel eens van client experience gehoord

 39. Yvonne hartzheim

  Gisteren mail gekregen dat wij op 3 mei naar Curaçao zullen vliegen met wamos air, na gegoogled te hebben werd ik niet vrolijk van de recensies, gekeken of ik kon annuleren maar dat gaat helaas niet zonder kosten.
  Vind het schandalig, de vakantie is al vrij prijzig.
  Ik ben benieuwd, ik was al niet tevreden over tui na een vakantie op Cuba, maar deze keer voordeel van de twijfel gegeven, mocht het weer tegen vallen is t de laatste keer.

 40. Gisteren een mail gehad, vliegen met Wamos air, niet te geloven wat een slechte service, nooit geen tui meer!!!

 41. Onderstaande naar Tui gemaild. ivm maatschappij wissel van TUI naar WAMOS AIR op 17 mei 2022 naar Bonaire

  Beste Meneer van Munster.

  Het is u / TUI gelukt de voorpret voor onze vakantie naar Bonaire te bederven.
  Wij zij nl. niet blij met de wijziging van luchtvaart maatschappij. Wij zijn nu overgezet op een vlucht van WAMOS AIR.
  Wij hebben voor deze vakantie lang gespaart en hebben voor TUI gekozen vanwege het vliegen met de DREAMLINER, waar we ook een upgrade hebben geboekt naar “de Luxe”. Heb niet het idee dat WAMOS dezelfde service kan bieden na het lezen van verschillende recensies.
  Heb veel slechte recensies gelezen van vliegen met WAMOS AIR. Ook dat zij met verouderde toestellen vliegen. Op de site van WAMOS AIR zie je dat hun vloot alleen bestaat uit vracht toestellen. We zullen dan ook met tegenzin op 17 mei a.s. in dit toestel stappen.
  Het liefst zouden wij annuleren maar volgens de kleine lettertjes kan dat niet zonder kosten.
  Bovendien kunt ons niet wijsmaken dat deze wisseling komt door de drukte. We zitten nog niet eens in het hoog seizoen.
  Ik zou het op prijs stellen dat u ons van de ware reden van deze wisseling op de hoogte stelt.

 42. 25 jaar geleden op huwelijksreis geweest naar Aruba. Nu onze huwelijksreis in mei overdoen. Wat een verrassing dat Tui ons nu met Vamos laat vliegen in een toestel uit hetzelfde bouwjaar als waar we 25 jaar geleden mee gevlogen hebben…zal een nostalgisch vluchtje worden.

 43. Wij vliegen volgende week zaterdag naar Aruba. Kreeg gisteren ineens een bericht dat de vlucht vervangen wordt door Wamos air met een Airbus 330. Zeer teleurgesteld en lees alleen maar recensies waar ik van kan huilen. Zeer teleurgesteld in TUI!

 44. Marija Nanninga

  Goedenavond, wij kregen vandaag bericht dat onze vlucht naar Curaçao met de Dreamliner is omgezet naar een onbekende vliegtuigmaatschappij Wamos Air??! Echt ik vind dit schandalig!! Wij hebben ook voor de comfort klasse geboekt. En de totale reissom voor dexe vakantie is niet gering!! Dat is natuurlijk niet erg maar als je dan ineens te horen krijgt over oud toestel van een onbekende vliegtuigmaatschappij vind ik dat schendige van Tui!! Wij hebben ook een mail gestuurd en klacht ingediend. Nog niks gehoord.
  Als ze niet met een oplossing komen boek ik NOOIT meer een vakantie bij tui!! Dag voorpret voor een mooie vakantie

  Vrienden groet Marija Nanninga&Pascalle koopmans

 45. Vandaag 8 april, bericht TUI, stoelen ongeboekt naar Bonaire, ivm vluchtwijziging, vertrek in de meivakantie! Gebeld, blijkt een Airbus te zijn, lees nu hier dat deze waarschijnlijk van een vage maatschappij Wamos is. Geboekt comfort zone rij 12 zitten nu rij 38, volgens TUI nog steeds comfort zone. Ik heb 20 jaar bij KLM gevlogen en rij 38 is volgens mij op elke airbus achterin het vliegtuig en niet waar de comfort zone stoelen zicht bevinden, als ze überhaupt al aanwezig zijn op dit toestel 🙁 Volgens de dame bij TUI is er wel entertainment aanwezig? In de stoel? Of op de overhead screens? Dat maakt nog wel wat uit, of zorgt het cabine personeel voor “entertainment” … we gaan het zien, maar nu ik de eerder reacties hier en op trip advisor lees, maak mij wel wat zorgen en krijg ik nu al spijt niet met KLM geboekt te hebben…

 46. Wij ontvingen vandaag ook tot onze schrik bericht dat we ipv de geboekte Tui Fly vluchten nu met het voor ons onbekende Wamos Air naar Bonaire zullen vliegen.!!
  We konden tm 6 april kosteloos annuleren en dan dit bericht op 8 april, lijkt wel met voorbedachte rade…?!
  Uiteraard boos bericht gestuurd naar Tui, want meer dan 30 min wachten aan de telefoon. Wacht op reactie maar als ik alles hier zo lees verwacht ik daar weinig van. Tui was in mijn ogen altijd een betrouwbare reisorganisatie maar dit is de laatste boeking geweest…

 47. Caroline Diederiks

  Als ik al het bovenstaande lees ben ik benieuwd wat ons te wachten staat! Wij vliegen 24 april naar Lanzarote en ook deze is van Tui Dreamliner naar Wamos verandert. Wij hebben zelfs van Comfort naar De Luxe geboekt……. benieuwd waar we komen te zitten nu. Ga zeker met TUI contact opnemen hierover maar denk dat het niet veel zin heeft……. Mocht het slecht bevallen dan zeg ik ook: NOOIT MEER TUI!!!!
  Wordt vervolgt!!

 48. Wat een onvoorstelbare afknapper; krijg een maand voor ons vertrek mail van tui bericht dat de vlucht naar Curacao zal worden uitgevoerd door Wamos; in een airbus. Juist bewust geboekt bij tui voor dreamliner en comfort klasse. Als ik de eerdere reacties lees is dit echt waardeloos, baal hier enorm van. Voor mij een reden om nooit meer voor tui te kiezen., zeer onbetrouwbaar. Is niet een gevalletje overmacht van tui, maar gewiekste vorm van nepperij. Je lokken met een vlucht met fijn toestel en comfort, en vervolgens proppen ze je in iets wat dit bij lange na niet kan waarmaken.

 49. Mijn man zou met Tui vliegtuig vliegen en comforrt class.Staat er een onbekend vliegtuig klaar Wamos op Zanzibar.Geen comfort en hopen dat de kat mee vliegt in de laadruimte dat het goed komt.

 50. Danielle van Biezen

  Ook hier afgelopen 1 maart vertrokken met Wamos Air naar Curacao. Wat een drama wanneer je de Dreamliner van Tui gewend bent. Dit moet toch niet kunnen dat je zo zwaar achteruit gaat in kwaliteit en comfort tijdens een behoorlijk lange vliegreis. Mijn klacht is inmiddels verstuurd naar Tui!

 51. Peter en Marian Lammertsma

  Reis naar Aruba geboekt via KRAS, vliegend met TUI. Wij zouden 2 maart met de dreamliner terugvliegen vanaf Aruba. Op 29 februari kregen we een mail met de mededeling, dat er een ander toestel ingezet zou worden en dat onze comfortklasse omgezet zou worden naar economy. Op 2 maart nog een SMS met hetzelfde bericht. Bij het inchecken op Aruba bleken we helemaal niet in het systeem te staan. Supervisor van de afhandelaar belde TUI en kreeg te horen, dat KRAS onze boeking geannuleerd had. Wij hadden uiteraard tickets en zelfs al van tevoren in Nederland geprinte instapkaarten. Noodnummer KRAS gebeld, maar ook die persoon kon niks voor ons betekenen. En daar sta je dan!
  Gelukkig waren er nog lege stoelen en was de supervisor bereid ons alsnog in te checken, na foto’s gemaakt te hebben van onze tickets en instapkaarten. Blij dat we alsnog naar huis konden, maar over WAMOS geen goed woord. Wat een oude zooi. Uiteraard klacht ingediend bij KRAS/TUI, Men denkt ons binnen 4 weken antwoord te kunnen geven…………..

 52. Jeanny Van Groezen

  Vandaag 2 maart 2020 hetzelfde meegemaakt. Na 23 uur vertraging ipv met TUI dreamliner met Wamos terug naar amsterdam. Hebben nog nooit van deze maatschappij gehoord en na veel geld bij TUI te hebben betaald voor reizen met de dreamliner is dit een grote domper op een reis die je misschien nooit meer maakt. Kortom DIT WAS EENS MAAR NOOIT MEER TUI! EN WE GAAN EEN DIKKE SCHADECLAIM VORDEREN VOOR DE 23 UUR VERTRAGING!!!

 53. C. van der Burg

  Mijn docher en kleinzoon kregen midden in de nacht, voor het vertrek, een berichtje dat hun vlucht van 1 maart naar Curacao uitgevoerd zou worden door Wamos. De vlucht was vertraagd. De gereserveerde plaatsen (die je bewust kiest) werden op een totaal andere plek in het vliegtuig gezet. Totaal geen beenruimte (en dat op een vlucht van 11 uur). Geen TV-schermpje!!! Voor een kind van 8 is een vlucht van 11 uur al een hele opgaaf als dan ook nog het “entertainment” ontbreekt. 🙁 . Eten en drinken minimaal. Het is heel teleurstellend dat TUI zo met zijn klanten omgaat. Het wordt de hoogste tijd dat TUI hierin zijn verantwoordelijkheid neemt en zich niet afdoet met de zgn regeltjes die door hen zelf zijn opgesteld. Denk aan de klant!!!

 54. Vanmiddag gehoord dat mijn schoonmoeder met Wamos air naar Amsterdam vliegt vanaf Curacao. Na alle verhalen op tripadvisor hoop ik voor TUI dat zij toch een goede vlucht heeft.
  De vlucht is al vertraagd!

 55. Jacqueline Sack

  Gebeurd nog steeds. Mijn dochter met 3 vrienden kregen vanmorgen op Schiphol te horen dat ze niet met de dreamliner zouden vliegen maar met Wamos
  Na 11 uur! Vliegen pas geland, geen eigen tv schermen en veel te weinig eten aan boord. Geen reclame TUI ga dit zeker op social media zetten om mensen te waarschuwen zodat ze nog tijdig kunnen overboeken. Op Schiphol passagiers pas informeren kan echt niet!

 56. Audrey Helstone

  Hier precies hetzelfde, 28 februari jl. een mailtje van TUI ontvangen, 2 dagen voor vertrek naar Aruba:

  “U heeft bij ons een reis geboekt. Misschien heeft u tijdens het boeken gezien dat wij in drukke perioden samenwerken met onze partners. Zo zorgen we dat iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie. Met deze brief willen we u laten weten dat uw vlucht daarom wordt uitgevoerd door Wamos Air.
  -Stoelreservering en service aan boord-
  Aan boord kunt u vanzelfsprekend dezelfde service en comfort verwachten als in onze eigen toestellen.
  Het enige verschil is dat dit toestel minder Comfort stoelen heeft en dat wij uw stoelen daarom moeten omzetten naar Economy. Wij begrijpen dat dit vervelend is en bieden hiervoor onze excuses aan.”

  Ik boek en vlieg al heel veel jaren trouw TUI, Minimaal 6 keer per jaar A’dam – CUR/AUA. Tussendoor charters binnen Europa. Ik heb helemaal niks aan excuses en een restitutie van EUR 30(?!). Mijn verzoek om een tegemoetkoming middels omboeking van de door mij geboekte vlucht naar een vlucht 2 dagen later (wel met Dreamliner en in de Comfort klasse, echter zonder wijzigingskosten), werd afgewezen. De tegemoetkoming, die ze mij volgens de klantenservice-medewerkster namelijk reeds geboden hadden, is het niet-annuleren van de door mij geboekte vlucht en het vervangen van het vliegtuig, zodat mijn reis “gewoon doorgang kon vinden”?! “Conform onze Algemene Voorwaarden”. Niet te geloven..

  Ik lees in een reactie hierboven, dat een ander ‘slachtoffer’ wel de mogelijkheid was geboden om een dag later te vliegen.

  Ik zal ook een klachtenformulier indienen bij TUI. Afhankelijk van de reactie, zal deze reis naar Aruba weleens mijn laatste kunnen zijn met TUI.

 57. Wij hebben 2 dagen geleden een mailtje van TUI gekregen dat voor onze terugvlucht op 30 mei 2020 een ander toestel wordt ingezet, er daardoor geen Deluxe stoelen beschikbaar zijn en we zijn omgeboekt naar Comfort. We kiezen altijd heel bewust de Dreamliner en Deluxe stoelen, maar die kunnen we dus gedag zeggen voor de terugvlucht. Ik heb contact opgenomen met TUI en die gooien het op operationele redenen. Dit is hun reactie:

  “Ik snap dat het bericht over de toestelwijziging en het daardoor vliegen in de Comfort op de terugvlucht een enorme teleurstelling is. Mijn excuses hiervoor. Het zal om operationele redenen zijn dat het toestel gewijzigd is. We voeren zo’n dergelijke wijziging op deze route naar Curaçao niet zomaar uit. Een compensatievoorstel voor deze wijziging kan ik je niet geven. De reden hiervan is dat wij een chartermaatschappij zijn en onze vluchtschema’s (route, tijden en toestel) onder voorbehoud van wijzigen zijn. Ik heb gekeken naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld een dag later terug te vliegen naar Amsterdam maar dan heb ik helaas geen Deluxe plaatsen meer beschikbaar. En daarbij kan ik dan niet garanderen dat bij wijzigen van de datum ook die vlucht en het toestel niet gewijzigd gaan worden. Het toestel wat wordt ingezet op de terugvlucht is een Boeing 767-300 van TUI. De bagage van 40 kilogram is blijven staan en mogen jullie zonder extra kosten meenemen. De toegang tot de Lounge, het inchecken en het eerder boarden zijn alleen van toepassing voor de heenvlucht wanneer je in de Deluxe vliegt. De verzorging aan boord op de terugvlucht in de Comfort is de standaard verzorging. Dat wil zeggen een maaltijd, een snack en softdrinks zijn inclusief. Wanneer je nog vragen hebt, laat het me dan weten.”

 58. Hier hetzelfde, een mailtje 5 weken tevoren dat de Boeing 767-300 naar Curacao is ingeruild voor een Wamos Airbus 330-200 – uiteraard geen comfort class en entertainment, hetgeen financieel niet wordt gecompenseerd.
  Wij boeken en vliegen al jaren trouw TUI, maar daar is nu toch echt een einde aan gekomen.
  Ik mag hopen dat ze van de terug(nacht!)vlucht afblijven!

 59. Vandaag een mail gehad van Tui dat er een wijziging in de luchtvaartmaatschappij is. Dat we nu vliegen met Wamos Air. Dit is ruim 3 weken voor vertrek aangekondigd. Ik heb nog nooit van deze maatschappij gehoord en er staat ook niet bij met welk vliegtuig er gevolgen wordt. Morgen maar eens bellen, maar uit de ervaringen die hier staan vrees ik het antwoord.

 60. Vandaag 20 januari onze vlucht naar Curaçao niet met de Dreamliner maar met euro Atlantic 3 uur later en opnieuw inchecken echt te gek voor woorden.

 61. Vandaag de dag (18 januari 2020) nog steeds actueel. Vlucht OR369 naar curacao zou eerst met een dreamliner plaatsvinden. In plaats daarvan een sms een aantal uur van te voren en een vervangende vlucht met een 18(!) jaar oude a330-223. Inderdaad, volgens de getekende voorwaarden binnen de lijntjes gekleurd maar vraag me af of je zo om wil gaan met je klanten. Dat is dus eens en nooit weer met tui.

 62. Kennen jullie die mensen die vandaag naar Bonaire zouden vliegen met de Tui Dreamliner in de Deluxe-klasse??

  Die werden in een Wasmos vliegtuig gestopt zelfde ervaring als de Dreamliner volgens Tui op rij 19

  Nou mooi niet dus we hebben dit geweigerd, na een boel stennis bij de tui balie te hebben gemaakt kregen we na lang
  overleg eindelijk het aanbod dat we ons geld terug zouden krijgen omdat ze toch overboekt waren waren ze blij dat ze van ons af waren

  Nooit meer met Tui ze laten je een duur ticket betalen en denken met een kleine compensatie wel in een andere klasse te stoppen

  TUI WEES EERLIJK NAAR JE KLANTEN EN VERTEL GEWOON DAT JULLIE AAN HET KLOOIEN ZIJN OP DEZE ROUTE

  Gewoon weer KLM boeken

  Vlucht OR 367 op 18 december 2018 vertrek 11.00 ging weg rond 16.00 in de middag

 63. Ook een mail van tui gehad , even omgeboekt.
  Normaal vlieg ik altijd met klm naar Cura..
  Maar dacht weer eens proberen met TUI. Gelijk weer gezeur, aangezien ik best wel vliegangst heb,
  was dit echt een ramp voor mij. Na het lezen van de recensies helemaal!!! Na vele discussies thuis , gaan we toch maar.
  Mijn vakantie plezier is weg, En heb stress, thanks TUI.
  Proberen om te boeken bij klm maar geen stoelen genoeg.
  Onbeschoft te woord gestaan door hoofdkantoor TUI.
  Ik had betere moeten lezen! de kleine lettertjes werd mij verteld.

  Helemaal klaar met TUi.

 64. vandaag een mail gehad van TUI, vliegtuig wordt vevangen door een van Wamos…gaan as dinsdag naar Curaçao… ben erg benieuwd
  3500 euro zit ook in de beleving en comfort van het toestel waar je vanuit gaat.
  gebeld met d reizen natuurlijk weer een derde tussenschijf..
  de tui service wordt aan boord gewaarborgd… maar ze kunnen niet zeggen of onze van te voren gereserveerde stoelen er nog zijn of er on board entertainment is voor onze kleine van 3.5 en of het eten beenruimte en en en hetzelfde is…. maarrrr de tui service is gewaarborgd meneer…
  wacht nog een telefoontje van ze af.. ben erg benieuwd naar de antwoorden..

 65. Wij hebben dit nu ook al 2 keer meegemaakt. Je boekt bij Tui om eens met de dreamliner te vliegen en op het laatste moment krijg je een mail dat de vlucht is gewijzigd. Dit is nu al 2 keer voorgekomen op vakantie naar Tenerife. Heel erg slecht van Tui!!!

 66. Jos Henneman

  Onze vlucht op 5 mei 2017 is ook uitgevoerd door Wamos
  Vooraf aan de klantenservice van Tui gemeld dat de service van Wamos niet vergelijkbaar was met de Dreamliner van Tui
  De Airbus van Wamos was oud
  Wamos heeft een slechte reputatie
  Wij hadden geboekt comfortclass. Wamos heeft geen comfortclass
  Hetzelfde geldt voor het entertainmentprogramma
  Kortom niet dezelfde services zoals genoemd in de algemene voorwaarden
  Ik heb gevraagd om de vlucht kosteloos te mogen annuleren
  Tui weigerde dit
  Na terugkeer heb ik een klachtenformulier indiend bij Tui
  Wordt waarschijnlijk afgedaan met verwijzing naar de algemene voorwaarden
  Formeel misschien juist maar zo ga je niet om met ” cliënten “

 67. Eduard Lievens

  Inderdaad werden we 5 mei 2017 omgeboekt naar Wamos air. Niet alleen was het een oude kist, zonder gelijkwaardig comfort of entertainment, maar de seat selection moest ook opnieuw en leidde ertoe dat gezinnen uit elkaar over de kist werden verspreid. TUI personeel wilde daar niks aan doen. Bij tussenlanding op Bonaire werd geen airco aangesloten en pas heel laat water uitgedeeld. Het was een chaos aan boord. Tot slot bestond het ontbijt uit een slap wit broodje kipsalade. Iets anders was niet aan boord.
  TUI restitueert de extra kosten voor entertainment en seat selection, maar gaat verder niet op je klachten in.

 68. Ria Nolting

  Wij hebben ook zoiets meegemaakt met Tiu, niet naar curacao maar naar de Dom.Rep. geboekt voor 1e klas (premiuncomfortclass)/. Kregen 2 weken van te voren een mail met de mededeling dat de vertrektijden anders werden. Geen mededeling daarin dat het vliegtuig ook is veranderd in boeing 767. 1 1/2 week van te voren werden we gebeld met de mededeling dat onze plaatsen niet meer beschikbaar waren en dat we 2eklas (comfortclass) zouden zitten. Ben heel erg boos geworden aan de telefoon, maar niets hulp Zodra we terug komen gaan we zeker een klacht in dienen bij Tiu en Tiu kan er op rekenen dat we nooit meer met hen vliegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *