Stranden Curacao

De meeste toeristen die voor de zon naar Curacao komen, zullen het strand bij Jan Thiel of Sea Aquarium Beach (Mambo Beach) opzoeken. Mooie stranden uiteraard, maar Curacao heeft zoveel meer mooie stranden en baaitjes die een bezoekje meer dan waard zijn!

De mooiste stranden van Curacao

Er is eigenlijk niet één strand in Curacao dat met vlag en wimpel boven alle andere stranden in Curacao uit steekt en ‘het mooiste strand van Curacao’ genoemd wordt. Afhankelijk van wat je zoekt, zijn er veel strandjes die voor jou persoonlijk wel duidelijk die titel mogen dragen.
Hieronder een overzicht van alle stranden van Curacao. Als we er geweest zijn, zullen we onze persoonlijke ervaring bij vermelden.

Caracasbaai

Gratis toegang – horeca aanwezig
In het oosten van Willemstad (aan het einde van de Caracasbaaiweg). Onderdeel van het onderwaterpark. Grof zand en kiezels. Populair onder de lokale bevolking. Een mooie snorkel-locatie!

Cas Abao

Een mooi wit zandstrand in Banda Abou.

Jan Thiel Baai

Betaalde toegang – ligbedjes te huur – horeca aanwezig
Bij Jan Thiel is toch wel het strand waar de meeste toeristen komen. Vrijwel altijd druk, en met de luxe en trendy strandtenten is het er ook altijd gezellig.

Grote Knip (Playa Abou)

Gratis toegang
Voor velen toch wel het mooiste strand van Curacao, en ook één van de grootste in Banda Abou.

Kleine Knip (Playa Kenepa)

Vanaf Willemstad gezien net voor Grote Knip. Kleine Knip is wat knusser, en wordt daarom ook wel gezien als ideaal strand voor gezinnen met kleine kinderen.

Playa Kalki

Toegang gratis – gratis ligbedjes – horeca aanwezig – duikschool aanwezig
Een erg mooi wit zandstrandje in Westpunt. Wel keien in de branding, dus denk eventueel aan je waterschoentjes. Ligt naast het Kura Holanda Resort, en de beach bar is dan ook onderdeel van dat resort (wel duur!!). Dit strandje is begin 2013 nog verkozen tot één van de 10 mooiste stranden ter wereld door de lezer van een Amerikaans reismagazine. Die verkiezing was o.a. te danken aan het tv-programma The Bachelorette, waarvan de editie 2012 in Curacao is opgenomen. Playa Kalki is niet groot, ook niet heel veel parkeergelegenheid.

Playa Porto Marie

Mooi zandstrandje in Banda Abou, maar niet al te ver van Willemstad.

Pirate Bay

strand Pirate bay Curacao

Betaalde toegang – ligbedjes te huur – horeca aanwezig
Pirate bay is een mooi klein baaitje. Een strandje van ongeveer 80 mtr. breed, voor de helft in de schaduw van de bomen, en de andere helft volop in de zon. Het zwemgedeelte is afgeschermd met een lijn die op ong. 50 mtr. vanaf het strand ligt. Het zand loopt heel geleidelijk af; bij de afscheidingslijn kan je als volwassene nog gewoon staan.
De bodem ligt vol met keien, en in de branding kunnen de kleinere steentjes misschien niet zo prettig zijn om op te lopen (voor kleine kinderen). Vanaf beide zijkanten is er een steiger waarvan je de zee in kunt springen.
Het restaurant Pirate Bay heeft een gezellige bar (happy hour op zaterdag), en een prima menukaart voor een heerlijk diner aan het strand: Redelijk geprijsd, lekker eten en je tafeltje staat aan de rand van de branding.
> Meer over Pirate Bay

Daaibooi Beach

Gratis toegang – ligbedjes te huur – horeca aanwezig
Eén van de baaitjes die het dichtste bij Willemstad liggen is Daaibooi. Vanaf de Weg naar Westpunt langs Willibrordus rijden, en via een slingerweg nog een stukje verder. Parkeergelegenheid is er genoeg, maar voor een mooi plekje met schaduw moet je er op tijd bij zijn in het weekend. Er staan enkele palmbomen en palapa’s (soms met een kapot dak) waar je onder kunt zitten, en aan de rand kun je bij de bomen ook wel wat schaduwplekken vinden. Maar verder zit je al vrij snel in de brandende zon.
De ligbedjes kosten NAF 10,- per stuk, maar dan zit er wel NAF 5,- statiegeld bij dat je terugkrijgt als je bij het weggaan je bedje weer terugbrengt bij het strandtentje. Dit strandtentje hebben we verder niet geprobeerd qua catering, maar de signalen die we hierover krijgen zijn positief.
In de branding liggen wat kiezeltjes en keien, dus als je waterschoentjes hebt moet je die even meenemen. Uiteraard heerlijk helder water om in af te koelen. Met snorkelen hier weinig bijzonders gezien, ook niet langs de rand bij de rotsen. Een prima strandje op ongeveer een half uurtje van Punda, maar kom op tijd voor een plekje in de schaduw.
> Meer over Daaibooi Beach

Sea Aquarium Beach (Mambo Beach)

Betaalde toegang – ligbedjes te huur – horeca aanwezig
Misschien wel het bekendste strand van Curacao. Met een strook rotsen is kunstmatig een baai gecreëerd, waardoor je een heerlijk rustige zee hebt. Vrijwel geen steentjes in de branding, dus ook ideaal voor kleine kinderen. Volop faciliteiten aanwezig. Denk aan een gratis speeltuintje, enkele massagehutjes op het strand, de winkels van Mambo Boulevard, en de loungebedden die je kunt huren. De standaard ligbedjes kosten NAF 5,- per bedje voor de hele dag. Formeel is het hier betaalde toegang, maar sinds kort kun je er (via de winkeltjes) zo oplopen waardoor je niet langs ‘de kassa’ moet. Af en toe lopen ze wel over het strand om alsnog toegangsgeld te vragen. Soms kan de beveiliging vervelend doen als je zelf eten of drinken hebt meegenomen.
Onze ervaring is dat het in het weekend hier gezellig druk is, maar meestal niet te druk. Doordeweeks kan het opeens enorm druk zijn, als er vanaf de cruiseschepen de bezoekers letterlijk in rijen bussen worden afgezet.

Westpunt Baai

Zandstrand met vulkanisch gesteente.

Kokomo Beach (Vaersenbaai)

Gratis toegang – ligbedjes te huur – horeca aanwezig
Een mooi natuurstrand net buiten Willemstad. Door de dance-feesten die hier nog wel eens worden gehouden een populair strand onder jongeren. Mooie snorkelplek! Grote strandtent aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *