paarden zwemmen op Curacao

Zwemmen met paarden

Dit is dé excursie voor paardenliefhebbers, groot en klein: zwemmen met paarden. Een mooie en uiteraard diervriendelijke tour waarbij mens & paard samen genieten.

maandagochtend & vrijdagmiddag

Diervriendelijke tour
Dieren in nood helpen
verzorgen, wandelen & zwemmen

Goed om te weten: 100% van de opbrengst kom ten goede aan de opvang van de paarden

Zwemmen met paarden

Ben je gek van paarden, dan is dit echt een excursie voor jou. Je gaat gezamenlijk met de deelnemers, pony’s en ezels heerlijk verwennen door hem/haar eerst lekker te poetsen, de hoeven uit te krabben en te borstelen. Vervolgens ga je lopend naast het paard richting het water en daar kun je het water in dat geleidelijk aan dieper wordt totdat het paard gaat zwemmen en jij ernaast mee loopt. Een heerlijke activiteit waar jij als deelnemer én de paarden enorm van zullen genieten.

 • Volledig diervriendelijk
 • 100% opbrengst voor goede doel
 • Verzorgen, wandelen & zwemmen
 • Welzijn van de paarden staat voorop
 • Inclusief foto’s

Hoe ziet Zwemmen met paarden eruit?

Na aankomst krijg je eerst een introductie van Pippi’s Opvang en een korte historie van de paarden die hier worden opgevangen. Hiermee wordt gelijk duidelijk dat de paarden allemaal op hun eigen manier voorzichtig en rustig benaderd moeten worden, maar ook dat ze enorm kunnen genieten van de liefdevolle verzorging die jij ze de komende 2 uur gaat geven. Uiteraard wordt hierbij door Tamara bekeken dat iedereen “op maat” gekoppeld wordt aan een geschikt paard. Ben je nog niet zo ervaren dan is dat geen probleem.
Je begint met een lekkere poetsbeurt van het paard; inzepen en afsproeien. Uiteraard ook de hoeven uitkrabben en dan nog de staart en manen borstelen. Als alle paarden er tiptop bijstaan is het tijd om op pad te gaan.
Naast het paard loop je in zo’n 10 minuten naar het water van de St. Jorisbaai. Dit gaat heel gemoedelijk langs een openbare weg waar vrijwel geen verkeer langs komt. Bij het water aangekomen is het tijd voor het leukste onderdeel: het zwemmen met jouw paard! Vooraf heb je uiteraard al duidelijke instructies gekregen van Tamara hoe om te gaan met jouw paard, wat je wel of juist niet moet doen en hoe jouw paard (en daarmee jij ook) het meeste kunt genieten van deze activiteit.
Het kan elke keer net wat korter of langer duren, maar je zult ongeveer 45 minuten met jouw paard in het water bezig zijn. Dan zullen de paarden al wat moe worden en is het tijd om rustig weer terug te wandelen naar het rescue center. Hier kun je afscheid nemen waarbij je jouw paard uiteraard mag belonen (bedanken!) met wat fruit.

Paardrijden niet mogelijk

LET OP: Mede vanwege de historie van de paarden is het onder geen enkele voorwaarde toegestaan om deze paarden te berijden. Ook niet in het water, ook niet door kleine kinderen, ook niet door zeer geoefende ruiters. Voor heel de duur van de activiteit zul je naast het paard wandelen of zwemmen.

Ochtend- of middagsessie

Het zwemmen met paarden kan 2 keer per week. Elke maandag in de ochtend, van 09:00 tot ongeveer 11:30. Op vrijdag is het Zwemmen met paarden in de middag, van 16:00 tot ongeveer 18:30.
Wil je op een andere dag met paarden zwemmen, dan is dat mogelijk in overleg, bij minimaal 4 deelnemers. Wil je dit in het weekend dan geldt een toeslag van € 10 p.p.
De activiteit gaat door bij 4 deelnemers of meer (max. 12 personen). Zijn er minder dan 4 deelnemers, dan ontvang je een voorstel voor een ander moment.

Pippi’s Opvang

Het Zwemmen met paarden wordt georganiseerd door Pippi’s Opvang, een stichting die allerlei dieren opvangt die uit een slechte situatie komen. Verwaarloosde, mishandelde, gehandicapte en/of gedumpte paarden, honden, ezels, katten en zelfs kippen worden opgevangen door Pippi’s Opvang en kunnen hier herstellen en weer gaan genieten van het leven.
Pippi’s Opvang is in 2012 opgericht door Tamara Nuijten en ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de dierenopvang van Curacao. Ook veel BN-ers hebben Tamara bezocht, waaronder ook bekende ‘paardenmeisjes’ Britt Dekker en Fenna van Dam.

Tarief

Je kunt Zwemmen met paarden voor € 50 p.p. Kinderen t/m 10 jaar oud moeten begeleid worden door een betalende volwassene. Wil je alleen mee om te kijken dan moet je ook aanmelden als deelnemer. Je krijgt enkele dagen na de activiteit gratis foto’s toegestuurd van het Zwemmen met paarden.

100% voor de paarden

Goed om te weten is dat de volledige opbrengst van deze activiteit ten goede komt aan de paardenopvang. Ter indicatie: met jouw bijdrage voor deze excursie zorg je ervoor dat Pippi’s Opvang een halve dag hooi heeft voor alle aanwezige paarden.

Kleding

Het Zwemmen met paarden is buiten in een -waarschijnlijk- fel brandende zon. Je loopt over een onverharde weg en door modderig water. Vandaar dat we de volgende kleding-adviezen geven:

 • Stevige schoenen zijn een must. Waterschoenen, slippers, croqs, sandalen, etc. zijn allemaal niet geschikt. Je kunt voor € 2,50 per paar rubber laarsjes bij ons huren (mt. 29 t/m 45)
 • Je kunt het beste sneldrogende kleding aan doen. Eventueel een UV-shirt is ideaal. Bikini’s, jurkjes, etc. zijn niet geschikt.
 • Pet en/of zonnebril zijn aan te raden
 • Schoenen en kleding blijven aan tijdens het zwemmen en worden mogelijk (vrijwel zeker) modderig. Trek dus iets aan dat vies mag worden.

Deze tour wordt uitgevoerd door PIppi’s Opvang. Boek je deze tour, dan ga je de overeenkomst aan met Pippi’s Opvang, zij zijn ook de verantwoordelijke partij voor de uitvoering en kwaliteit van de tour.

Waarom via NaarCuracao.com

100% van de opbrengst voor de paarden
Makkelijk & snel online betalen
Prima klantenservice, ook buiten kantoortijden

1 reviews op “Zwemmen met paarden”

Dit vinden anderen

Zie hier hoe deze excursie door anderen beoordeeld wordt. Heb jij de excursie ook gedaan, dan hopen we dat je een review wilt achterlaten. Geef je geen 5 sterren? Dat mag uiteraard, maar geef dan aan op welk vlak we kunnen verbeteren. Weet je geen verbeterpunten, dan zijn we blij met je 5 sterren-beoordeling.

5 / 5
sterren
algehele ervaring ;
bestemming/locatie ;
In verhouding tot de prijs ;
medewerker(s) ;
 1. Holwijn
  12 juni 2023 at 12:46

  Geweldige ervaring! Echt een must do. En met het geweldige doel de beestjes te helpen ♥️

  algehele ervaring ;
  bestemming/locatie ;
  In verhouding tot de prijs ;
  medewerker(s) ;

Schrijf een review

algehele ervaring
bestemming/locatie
In verhouding tot de prijs
medewerker(s)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *