curacao welkom

Juist nu naar Curacao!

Kun je nu nog wel veilig naar Curacao?“ is toch wel de vraag die we de afgelopen weken elke dag weer kunnen beantwoorden. Er is vanwege corona veel onzekerheid om naar Curacao te gaan voor vakantie, maar is dat terecht? Weet je wat, we gaan het uitzoeken!

Curacao & corona: de afweging

Nu we door corona nog lang niet overal zomaar heen kunnen, zitten veel mensen in de afweging: Wil ik überhaupt wel op vakantie met al die maatregelen, en zo ja, waarheen dan?
En dan kom je al snel uit bij Curacao: áls je even lekker op vakantie wilt, kun je eigenlijk alleen nog naar Curacao toe dit najaar, als je een zonzekere bestemming zoekt. Vrijwel heel de wereld is door Nederland minimaal op ‘code oranje’ gezet, waarbij het reisadvies is om alleen te gaan als het echt niet anders kan. Voor vakantie kun je alleen nog terecht in een ‘code geel’-land, die je eigenlijk alleen nog binnen Europa vindt. Plus dus Curacao. En als je dan echt zeker wilt zijn dat je tijdens je vakantie heerlijk weer zult hebben, dan is Curacao echt nog de enige mogelijkheid.Ja, je kunt ook naar zuidelijk Europa (o.a. Portugal, Italië en het vasteland van Griekenland), maar écht 100% zongarantie heb je daar ook niet in de herfst- en wintermaanden.

Blijft Curacao code geel?

Maar hoe zeker is het dat Curacao op Code Geel blijft staan? Leuk dat het nu code geel is en je nog makkelijk en voordelig vliegtickets kunt boeken. Maar wie zegt dat Curacao volgende week niet ook naar Code Oranje gaat?
Uiteraard kan niemand dat met zekerheid aangeven. We weten niet wat de toekomst zal brengen qua corona op Curacao. Maar omdat de situatie op Curacao qua corona momenteel veiliger lijkt dan in Nederland, lijkt er geen reden voor Nederland om het reizen naar Curacao af te raden. Ook is er nog niets bekend van toeristen die kort na terugkeer uit Curacao besmet bleken. Kortom: het blijkt veilig voor toeristen om op Curacao vakantie te gaan vieren, dus waarom zou je dat tegenhouden?

Curacao nog open voor Nederlandse toerist?

O.K., dus vanuit Nederland mag je nog naar Curacao, maar wil Curacao de Nederlandse toerist nog wel toelaten, nu het in Nederland zo hard oploopt met de besmettingen. Het antwoord hierop is: Ja, zeker wel! Tijdens de lockdown afgelopen voorjaar heeft de economie van Curacao een enorme klap gekregen door het stilvallen van het toerisme. Zo’n klap kan het land zich eigenlijk niet nog een keer veroorloven. Het is ook al gemeld door de overheid: ze zullen er alles aan doen om te voorkomen dat de grenzen weer dicht gaan, dat zal echt pas de allerlaatste stap zijn die genomen zal worden op Curacao.

Geen reden voor sluiting grens

Maar los van de economische noodzaak om het toerisme door te laten gaan, is er simpelweg ook geen sterke reden om de grens voor toeristen uit Nederland te sluiten. De huidige maatregel van de PCR-test blijkt goed te werken, aangezien er in de dagelijkse rapportage weinig tot geen (eigenlijk helemaal geen) besmetting onder toeristen uit Nederland genoemd wordt. Er worden incidenteel wel “geïmporteerde besmettingen” gemeld, maar dat is vrijwel allemaal personeel van de cruiseschepen die bij Curacao voor anker liggen. Deze medewerkers (vrijwel allemaal uit Azië) brengen het virus mee maar worden direct bij binnenkomst al apart gezet totdat 100% zeker is dat ze niet besmet zijn.

Kunnen, maar ook willen?

Dus ja, “we” kunnen gewoon heerlijk vakantie gaan vieren op Curacao. Maar willen we dat ook wel? Stiekem heeft iedereen in meer of mindere mate toch wel een beetje die angst om nu te gaan reizen. Maar we kunnen uit eigen ervaring vertellen dat de reis op zich echt goed te doen is, en dat het nu op Curacao extra genieten is!

Reis naar Curacao

De reis valt enorm mee. Uiteraard moet je 72 uur voor vertrek een PCR-test doen en wat formulieren invullen. En dat mondkapje dat je in het vliegtuig op moet, is ook echt geen drama: na een uurtje merk je vrijwel niet meer dat je er eentje op hebt.
En met het vooruitzicht om een week (of langer) te kunnen genieten van een tropisch eiland, dan is zo’n beperking van een reis in corona-tijd toch ook wel te overzien?

Rustig op Curacao

Nog een voordeel om nu naar Curacao te gaan voor een lekkere vakantie: het is er relatief rustig. Dus je zult echt geen problemen hebben met de social distancing. Op het strand, bij de excursies, in de restaurants: voldoende plek en geen zorgen dat je dicht op vreemden moet zitten.

Voordelig Curacao

En laten we, als echte Hollanders, eindigen met misschien wel het grootste voordeel om juist nú naar Curacao op vakantie te gaan: de pakketreizen en vliegtickets naar Curacao zijn voordeliger dan ooit! Je boekt nu al een week Curacao (7 nachten) vanaf 499,-.

Ja, we kunnen!

Kortom, er is én vanuit Nederland én vanuit Curacao voorlopig geen reden om de grens te sluiten. We kunnen dus lekker op vakantie naar Curacao in deze rare corona-tijd. Het is er echt goed te doen, je bent als toerist zeer welkom en vrijwel iedereen op het eiland houdt zich goed aan de gestelde corona-maatregelen.
Pak snel je koffer in en ga! Regel je vakantie naar Curacao

Andere landen

Wil je vanuit een ander land dan Nederland naar Curacao, check dan even de landenlijst met beoordeling van de risico’s door Curacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *