grote knip strand curacao 1200x630 1

Wel of niet naar Curacao

Curacao kondigt strengere maatregelen aan vanwege corona. Moet je nog wel naar Curacao op vakantie in de laatste weken van 2020?

Nieuwe maatregelen

Op zondag 15 november heeft de overheid van Curacao nieuwe maatregelen aangekondigd. De dagen er voor was het aantal actieve corona besmettingen fors opgelopen, van nog geen 300 naar boven de 400 gevallen. Dit was reden voor extra ingrijpen.

Omdat verreweg de meeste besmettingen onder de lokale bevolking van Curacao geconstateerd wordt, hebben de meeste maatregelen vooral ook impact voor de lokale bevolking en in fors mindere mate voor de toeristen. De highlights van de maatregelen voor de toeristen:
– Geldig van 16 november t/m 6 december
– Samenscholingsverbod voor meer dan 4 personen op de openbare weg. Dit is nu uitgebreid met het strand: ook daar mag je niet met meer dan 4 personen bij elkaar zitten, tenzij je allen uit hetzelfde huishouden komt.
– Avondklok van 21:00 tot 04:30.
– Horeca sluit om 20:00. Uitzondering hierop is horeca op het terrein van een hotel/resort, dat mag openblijven volgens de tijden van de economische vergunning, echter alleen voor de eigen gasten.
– Mondkapjesplicht voor iedereen van 18 jr. en ouder in o.a. supermarkt, bakkerij, minimarkets/toko’s, winkels.

Toeristen nog welkom!

Omdat blijkt dat verreweg het grootste deel van de besmetting niet afkomstig is vanuit het buitenland (de ‘geïmporteerde besmettingen’), blijven de toeristen nog gewoon welkom zoals voorheen, uiteraard wel volgens de regels van o.a. de verplichte PCR-test.
Hierbij geldt uiteraard wel dat het land van herkomst door Curacao gekenmerkt moet zijn als ‘laag risico’ of ‘middelmatig risico’. O.a. Nederland en Duitsland worden gezien als land met middelmatig risico, wat betekent dat je welkom bent met een negatieve uitslag van een PCR-test.

Mogen, maar willen?

O.K., je mág dus naar Curacao reizen voor een heerlijke vakantie. Maar moet je het dan ook willen? We geven je 5 argumenten om een lekker vakantie naar Curacao te plannen.

Boek nu Curacao, 5 redenen

Je kunt nu echt prima naar Curacao op vakantie. We geven je 5 redenen om nu te boeken voor een heerlijke Last Minute-vakantie.

1- Veiliger dan in Nederland

Ook al is het aantal besmettingen de afgelopen dagen in verhouding fors opgelopen, het is op Curacao altijd nog veiliger qua corona dan in de meeste regio’s van Nederland. Met nog geen 250 actieve besmettingen per 100.000 inwoners (peildatum 16 november 2020) is het net zo veilig of veiliger dan de meeste regio’s in het westen, zuiden en midden van Nederland (referentie: AD.nl, kaartje Datawrapper). Alleen Groningen, Friesland en Drenthe tellen grotendeels minder (of evenveel) corona besmettingen als Curacao.

2- Gewoon genieten op Curacao

Ondanks alle maatregelen kun je nog heerlijk genieten op Curacao. Uiteraard is het nog gewoon heerlijk weer, en in principe is alles nog open. hier en daar wel met lichte beperkingen (minder mensen toegestaan i.v.m. social distancing, of mondkapjesplicht), maar laten we nou niet met z’n allen doen alsof we allemaal echt alleen maar naar Curacao gaan om tot diep in de nacht hutje-mutje op elkaar te staan in een stampende disco. Zoek je dat, tsja, blijf dan even thuis want dat kan momenteel echt nergens op de wereld.

Als je gewoon een relaxte vakantie wilt met overdag een bezoek aan het strand of een excursie, dan kan dat. Wil je aan het einde van de dag een drankje doen op het terras van een beachbar, dan kan dat. Wil je lekker uit eten bij je favoriete restaurant, dan kan dat.

3- Hoe erg zijn de maatregelen nu echt?

Je hoort af en toe de negatieve insteek dat je door “al die maatregelen” geen heerlijke, relaxte vakantie kunt vieren “op jouw manier”. Ja, er is een avondklok vanaf 21:00, maar is het dan echt en onoverkomelijk drama om een uurtje eerder te gaan eten en al wat eerder op de avond terug in je accommodatie te zijn? Laten we eerlijk zijn: de afgelopen periode dat de avondklok tot 23:00 of 00:00 was, waren de meeste toeristen ook al halverwege de avond weer ’thuis’. En wil je toch na 21:00 nog eten of een drankje doen, dan kan dat! De bars en restaurants op het eigen terrein van hotels/resorts mogen langer open blijven, gewoon volgens de tijden van hun economische vergunning. Dus zeker als je all-inclusive op vakantie gaat, dan zul je in praktijk weinig tot niets merken van de avondklok.
De mondkapjesplicht is feitelijk gelijk aan wat momenteel in Nederland het dringende advies is. Bij het winkelen/boodschappen doen zet je gewoon even een mondkapje op. Dat moet in Nederland, dat moet op Curacao: geen verschil en dus geen reden om niet te gaan, toch?

4- De PCR-test en de overige formulieren

Om het, ook voor de toeristen (!!), zo veilig mogelijk te houden, heeft Curacao enkele verplichtingen gesteld aan iedereen die (vanuit o.a. Nederland en Duitsland) naar Curacao wilt reizen. Je moet een PCR-test doen en een Passenger Locator Card (PLC) invullen. De Digital Immigration Card moet je sowieso altijd al doen (ook al voor corona was dit verplicht). En om via Schiphol te kunnen reizen (vertrekkend en inkomend) heb je een Gezondheidsverklaring nodig. Maar die heb je binnen een minuutje zelf ingevuld, geen zorgen. Ook de PLC heb je in enkele minuten online geregeld.

Blijft over de PCR-test die je moet regelen. Ja, dit kost even tijd en mogelijk geld. Maar het zorgt er wel voor dat je voor jezelf even weet of je wel of niet besmet bent, en belangrijker: je weet dat iedereen in het vliegtuig niet besmet is. Mede juist hierdoor kunnen de toeristen nog ‘vrij’ rondlopen op Curacao!
Daarbij worden de kosten van de PCR-test geheel of deels vergoed als je boekt bij TUI of Corendon boekt.

5- Jij bent aan zonvakantie toe!

In dit rare jaar met allerlei verplichtingen en beperkingen ben je aan het einde van het jaar wel even toe aan een relaxte zonvakantie. En wil je echt 100% zonzekerheid, dan kan dat momenteel eigenlijk alleen maar op Curacao! Dus waarom zou je het niet doen? Jij wilt er even tussenuit, het mag van de Nederlandse overheid (Curacao is Code Geel), Curacao is veilig genoeg en met de lichte beperkingen is er echt nog wel een heerlijke vakantie van te maken. Echt waar.
Bij NaarCuracao.com hebben we dagelijks contact met vele toeristen die naar Curacao zijn geweest. We hebben er letterlijk niet één gesproken die achteraf aangaf dat het tegenviel. Ga gewoon lekker genieten en je zult merken dat je heel snel goed om kunt gaan met avondklok, social distancing en mondkapjes. Zo’n drama is dat allemaal niet. Is een vakantie zonder die beperkingen lekkerder? Ja, uiteraard. Maar moet je daarom nu niet gaan? Alle toeristen die de afgelopen tijd gegaan zijn bewijzen het tegendeel.

Bonus – Het is nu voordelig!!

Nog een ‘bonus’ reden om nu naar Curacao te gaan: deze periode tussen herfstvakantie en kerstvakantie is altijd erg voordelig om naar Curacao te gaan. Profiteer nu van een heerlijke Last Minute! Vliegtickets naar Curacao zijn er al voor nog geen € 450.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *