green view apartments curacao uitzicht is schitterend

Vakantie op Curaçao – de accommodatie

We zijn heerlijk op vakantie op Curaçao! In de herfstvakantie, dus Max (12), Stijn (9) en Charlotte (8) kunnen ook mee. Lekker een weekje genieten, waarbij je van tevoren al weet dat de week om zal vliegen omdat er te veel leuks en moois te zien en te doen is.

Dag 2 – Green View Apartments

Na een redelijke nacht worden we deze vakantie voor de eerste keer wakker op Curaçao. Ondanks het tijdsverschil met Nederland zijn we gelukkig niet heel vroeg wakker. En als we dan het terras van ons apartement oplopen, begrijp je direct waarom dit Green View Apartments heet. Wat een mooi uitzicht op de groene heuvel tegenover de apartementen. Daarbij kijk je ook nog op de golfbaan uit, je ziet het zwembad en je kunt even checken dat de zee er weer rustig bij ligt. Misschien zou ‘Golden View’ nog een betere naam zijn?

Huurauto

Als je al eens op Curaçao geweest bent, weet je dat het eigenlijk wel een must is om een huurauto te hebben als je wat meer van het eiland wilt zien dan alleen de directe omgeving van je accommodatie. Wij hadden onze auto gehuurd bij Huurauto-Curaçao. Behalve dat dit een betrouwbare car rental is die goede auto’s levert voor een fair tarief en met prima klantenservice, vonden wij het vooral ook handig dat zij de auto voor de deur van je accommodatie komen afleveren en ophalen. Dus geen gedoe om bij de car rental te komen omdat je de auto zelf moet ophalen: je spreekt een tijd af en dan staat de auto voor je klaar.

Lekker toeristisch

Omdat de kinderen al 5 jaar niet meer op Curaçao zijn geweest (en er dus eigenlijk niets meer van herinneren), gingen we er direct met de huurauto op uit en lekker toeristisch een rondje lopen door Punda en Pietermaai. De Handelskade, de pontjesbrug, en uiteraard ook even een foto maken bij de beroemde letters ‘DUSHI’ en ‘CURACAO’. Jammer dat we door het slechte weer een beetje weggejaagd werden, maar we komen later deze week nog wel een keertje terug.

Boodschappen doen

Terug naar ons appartement reden we nog even langs de supermarkt op Curaçao. Altijd weer grappig om te zien dat vrijwel alle Nederlandse producten en merken hier ook te koop zijn, maar gelukkig zijn er ook voldoende lokale producten met een leuker prijsniveau. Want b.v. een kleine € 8,- voor een pot Calvé pindakaas is wat minder leuk, toch? Maar als je even verder kijkt dan alleen die Nederlandse producten, dan kun je goed je boodschappen doen. Gewoon accepteren dat de boodschappen op Curaçao sowieso (iets) duurder zijn dan we in Nederland gewend zijn.

Lemongrass

Thuis bij Green View aangekomen was de middag al weer aardig opgeschoten en doken we nog even het zwembad in en deden we nog een klein tukje vanwege de jetlag. Voor het avondeten besloten we op Blue Bay te blijven en Lemongrass te proberen. Een (voor ons) nieuw restaurant, gelegen midden op Blue Bay in de Blue Bay Golf Clubhouse. Lemongrass is dagelijks al vanaf 07:00 open voor ontbijt, en woensdag t/m zondag kun je hier terecht voor een diner in de Asian Bistro. Zeker geen standaard Chinees, maar heerlijke Indonesische gerechten. De bekende gerechten als sateh, nasi goreng en gado gado staan op de kaart, maar zeker ook voor enkele onbekende maar minstens net zo lekkere (en pittige!) gerechten kun je hier terecht. Zeker een aanrader!

Aan het einde van het eten sloeg de jetlag toe bij de kinderen en werden ze wel heel moe, dus de dag zat er weer op. Blij dat we ons weer zo snel thuis voelen op dit mooie eiland gingen we naar bed. De kinderen waren al enthousiast over morgen: dan gaan we zwemmen in zee met hondjes van Rescue Paws!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *