vliegen naar curacao

Vakantie op Curaçao – de heenreis

We zijn heerlijk op vakantie op Curaçao! In de herfstvakantie, dus Max (12), Stijn (9) en Charlotte (8) kunnen ook mee. Lekker een weekje genieten, waarbij je van tevoren al weet dat de week om zal vliegen omdat er te veel leuks en moois te zien en te doen is.

Dag 1 – de heenreis

Meestal is de heenreis niet de leukste activiteit van de vakantie, maar het is nou even nodig om zo’n 9 uur te vliegen om vanuit Nederland vakantie te kunnen vieren op Curaçao. Mede vanwege de kinderen hadden we alles vooraf goed geregeld: van de parkeerplaats op Schiphol tot aan de taxi van de accommodatie naar vliegveld Hato aan het einde van de week Curaçao: allemaal geregeld voordat we vertrokken. Omdat het tegenwoordig allemaal online geregeld kan worden is het weinig moeite, en het geeft je net even die rust om direct van de vakantie te kunnen genieten.

P3 Lang Parkeren op Schiphol

We hadden er voor gekozen om zelf naar Schiphol te rijden en daar de auto te parkeren. Qua kosten viel dat best wel mee. We stonden bij P3 Lang Parkeren, wat voor 9 dagen op € 92,50 uitkwam. Dus voor een tientje per dag heb je de meest relaxte manier om bij Schiphol te komen zonder afhankelijk te zijn van OV of andere mensen vroeg uit bed te laten komen om je weg te brengen.
Ondanks de herfstvakantie was het flink druk op P3, maar uiteraard was er voldoende plek en was het maar iets van 2 minuten lopen naar de gratis snelbus naar de Vertrekhal.

Nog voordat we één stap in de Vertrekhal hadden gezet, hadden we dus al ingecheckt en de koffers ingeleverd, dus we konden direct doorlopen naar de paspoortcontrole. In de herfstvakantie binnen een half uurtje van aankomen bij P3 tot achter de douane: dat doe je goed Schiphol!

Na nog wat shoppen en heerlijke koffie konden we om het gemak boarden en vertrokken we prima op tijd. Curaçao here we come!

De vliegreis

De vliegreis is nooit echt een pretje, maar bij KLM heb je op zich een prima service met -meestal- aardig personeel dat probeert om je in het vliegtuig al een goed begin van de vakantie te bezorgen. Je eigen entertainment-set met volop keuze uit films, tv-series of games, een volwaardige warme maaltijd (aangevuld met drankje naar keuze, ook alcoholisch), een ijsje en een stuk pizza als snack: de verzorging vonden wij prima. Alles bij elkaar “vloog” de tijd om en stapten we 9 uur later uit in warm Curaçao.

Transfer

Om van vliegveld Hato naar onze accommodatie te komen hadden we vooraf een transfer geboekt bij Dushi Taxi van Natasja Gibbs. Bij de Nederlanders die op Curaçao wonen en regelmatig met het vliegtuig van het eiland gaan, is Natasja echt met afstand de meest geliefde transfer: altijd vrolijk, keurig op tijd, vooraf een vast tarief besproken en als ze zelf al volgeboekt is dan zorgt ze er voor dat een andere betrouwbare taxi voor je klaar staat.

Green View Apartments

De eerste paar dagen mogen we overnachten bij Green View Apartments. Een mooie accommodatie op Blue Bay: kleinschalig, maar wel de voordelen van een groot resort. Green View heeft 21 apartmenten: 18 luxe en ruime appartmenten met 1 of 2 slaapkamers, plus nog 3 penthouses. Wij slapen in één van de penthouses en dat ziet er heel goed uit! Luxe, ruim en modern ingericht. Bij binnenkomst direct een gevoel dat je welkom bent doordat de airco al aanstaat. Ook wel praktisch: geen gedoe van inchecken bij een receptie o.i.d.: vooraf kregen we de code van een sleutelbox bij de voordeur, waardoor we direct de sleutel hadden en naar binnen konden. Los van de faciliteiten is de ligging van Green View ook heel mooi: uitzicht op zee, de golfbaan, het zwembad en recht tegenover een mooi bergje natuur.

Informatie vooraf

Nancy van Green View Apartments is zeer klantvriendelijk en heeft ons vooraf al via de mail allerlei info gegeven, zelfs tot aan de code voor de wifi. Hierdoor hadden we in Nederland al een heel goed gevoel over deze accommodatie, en bij aankomst bleek dat helemaal terecht.

Blue Bay Taste

Toen we na aankomst naar het strand van Blue Bay liepen om een hapje te gaan eten, bleek dat het vandaag Blue Bay Taste is. Een gezellig food festival waar je bij verschillende stands allerlei eten kon proeven. Van Aziatisch (van Lemongrass) tot aan ribs en brisket van Smokey Goodness. Er werd zelfs echte Hollandse snert verkocht! Kortom, een leuk evenement waar je de volgende keer zeker even langs kunt gaan als je dan op Curaçao bent.

Uiteindelijk lagen we 20:00 op bed, maar in Nederlandse tijd was het dus al 02:00. Moe, maar blij weer op Curaçao te zijn, doen we onze oogjes dicht. Zin in morgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *