paardrijden op curacao

Paardenmeisjes op Curaçao

Ik ben zelf geen paardenmeisje, nooit geweest ook. Ik had vroeger geen Penny agenda en er hing geen één paarden poster aan de muur van mijn (verder toch very girly) slaapkamer. Tot voor kort was de laatste keer dat ik op een paard had gezeten niet veel meer dan een vage herinnering aan Ponypark Slagharen. Tot voor kort…

Wanneer je op Curaçao woont en bezoek ontvangt, lig je net iets vaker op het strand dan normaal. Thuis koken komt even op een laag pitje te staan en je gaat wat vaker uit eten. En why not, je beklimt nog maar eens de Christoffelberg. En je bent te porren voor activiteiten die je anders misschien niet zo snel zou doen. Zoals paardrijden, bijvoorbeeld.

Als je het leuk vindt om paard te rijden of met paarden bezig te zijn, dan kan een buitenrit bij Rancho Alegre of een zwemwandeling met Pippi’s Opvang niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Curaçao. Beide zijn overigens geschikt voor het hele gezin!

Paardrijden bij Rancho Alegre

Rancho Alegre, Landhuis Groot St. Michiel, (+5999) 514-7100. Facebook.

Rancho Alegre verzorgd leuke buitenritten voor zowel beginners als gevorderden. De ranche wordt draaiende gehouden door Sophie die in haar eentje de zorg draagt voor meerdere paarden, geiten, ezels, kippen, kalkoenen, en vele andere dieren. Het is een gezellige beestenboel hier en de liefde voor de dieren straalt ervan af. Sophie match je met een paard die aansluit op je niveau, dus no worries, je hoeft echt geen Anky van Grunsven te zijn. We begonnen rustig in stap, beetje ‘sturen’, en tegen het einde van de buitenrit zijn wij zelfs nog even in draf gegaan. Sophie checkte overigens wel eerst met ons of wij dit zagen zitten. Tijdens de buitenrit krijg je een deel van Curaçao te zien waar je anders niet zou komen. Trek een lange broek aan, doe goede schoenen aan en vergeet vooral de zonnebrandcrème niet.

Rancho Alegre heeft geen vaste openingstijden. Je kan vooraf bellen naar 514-7100 om een afspraak te maken.
Kosten: Nafl 75,- per persoon per buitenrit. 
Als je het leuk vindt om paard te rijden of met paarden bezig te zijn, dan kan een buitenrit bij Rancho Alegre of een zwemwandeling met Pippi’s Opvang niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Curaçao.

Zwemmen met Paarden bij Pippi’s Opvang

Pippi’s Opvang, Juan Luis 87, pippisopvang@gmail.com. Facebook.

Pippi’s Opvang bevindt zich in de straat van de struisvogelfarm (Sint Joris). Net als bij Rancho Alegre, wonen ook hier niet alleen paarden maar ook honden, katten, schildpadden en ezels. De dieren zijn gered van een slecht verleden en kunnen hier op hun gemak oud worden of aansterken zodat ze uiteindelijk geadopteerd kunnen worden. Zij worden verzorgd door Tamara en een team van vrijwilligers. Naast de opvang is er hier een pension (Dierenoppas Curaçao) en een speelplaats voor kinderen (Pippi’s Ponyhof). Je kunt kiezen tussen een korte zwemwandeling naar het water waar je lekker gaat ronddobberen of een zwemavontuur waarbij je terug wandelt over de bergen. De wandelingen zijn geschikt voor het hele gezin, het paardrijden is alleen voor kinderen mogelijk. Iedere vrijdag kan je deelnemen aan deze diervriendelijke activiteit (vergeet niet vooraf te reserveren!), andere dagen zijn mogelijk op aanvraag.

Deze zomer organiseert Pippi’s een zomerplan voor kinderen. Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 2 uur en half 5 kunnen kinderen vanaf 5 jaar komen spelen en helpen met de verzorging van de dieren. Pippi’s is overigens ook nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (volwassenen) die het team doordeweeks zouden willen komen versterken als dierverzorger.

Kosten: Nafl 65,- per persoon per zwemwandeling. De opbrengst van de wandeling komt geheel ten goede aan Pippi’s Opvang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *