bagels eet je op curacao bij beyglz

Bagels bij Beyglz

Soms hoor je via-via dat er een nieuwe plekje is op Curaçao waar je écht eens naartoe moet. Wanneer je dit vervolgens van een tweede, derde en zelfs een vierde persoon hoort, weet je dat je direct alles moet laten vallen waar je mee bezig bent en ASAP naar de desbetreffende plek moet rijden waar blijkbaar het hele eiland al is geweest behalve jij. Beyglz is zo’n plekje.

Beyglz

Beyglz is een klein en knus restaurant waar ze, zoals de naam al doet vermoeden, bagels serveren. De sfeer is er heerlijk ontspannen, het eten is goed, en je waant je even niet in Curaçao. De bagels hebben creatieve namen zoals ‘The Prince of Egypt’ (met o.a. gegrilde paprika, aubergine, feta, baby spinazie, hummus en geroosterde sesamzaadjes) en ‘The French Connection’ (met o.a. geitenkaas, bacon, walnoten).

Je kunt hier gerust met je kinderen naar toe want er is een speciaal menu voor ‘tiny eaters’. Zodra zij zijn uitgegeten kunnen ze zich met stoepkrijt uitleven op de grote krijtwand terwijl jezelf nog maar eens een lekker bakkie neemt. Naast bagels kan je hier namelijk ook terecht voor soep, smoothies, home-made cake en zoetigheden, of een kopje koffie of thee.

Street art

Beyglz ligt achter het Maritiem Museum in de prachtige wijk Scharloo, waar je een schat aan historische herenhuizen en moderne street art vindt. Het is zeker de moeite waard om vóór of na je bagel-craving nog even een rondje te lopen om de street art en gerestaureerde panden te bekijken. Je kan een bezoek aan Beyglz ook combineren met een Dushi Walk door Scharloo.

Augustus: Benefit Bagel

Eten bij Beyglz is niet alleen lekker en vers, je kan er ook nog eens het goede doel mee steunen. Iedere maand serveren ze hier namelijk een andere ‘Benefit Bagel’. Aan het eind van de maand wordt 50% van de opbrengst van deze bagel aan een lokale stichting geschonken. In augustus is dat de Curaçao Animal Rights Foundation (CARF), de oudste no-kill rescue organisatie op het eiland die sinds 2008 al meer dan duizend straathonden heeft opgevangen, verzorgd en herplaatst. De ‘Benefit Bagel’ van augustus is een home-made black bean burger met kaas, sla, avocado, tomaat, rode ui, en een heerlijk pikante sriracha mayonaise. De ‘Benefit Bagel’ wordt mede mogelijk gemaakt door Curaçao Cares.

De openingstijden van Beyglz: maandag t/m vrijdag van 7:30am – 3:00pm en op zaterdag van 9:00am – 4:00pm.

Beyglz
Bitterstraat 17
Willemstad, Curaçao
+5999 788-0040
Facebook.com/beyglzcuracao

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *