zondag scuba curacao

Zondag op Curaçao: waar gaan we heen?

Zondag is bij uitstek dé dag voor drie dingen: hangen (het liefst aan het water), drinken (het liefst verfrissende cocktails) én eten (dat diëten komt maandag wel weer). Dus… waar gaan we aanstaande zondag heen?

Zondag bij Scuba Lodge: Saté je mee?

Scuba Lodge organiseert wekelijks Scuba Lounge. Scuba Lounge staat garant voor lekkere snacks, verfrissende pitchers (mét of zonder alcohol) en een prachtig uitzicht over zee. Het is de ideale plek om de zonsondergang te bekijken en je weekend af te sluiten. Op zondag 3 september lanceren zij een nieuw concept: ‘Scuba Lounge: Saté je mee?’ in samenwerking met gast chef Ronald Añes. Met zijn Indonesische achtergrond en passie voor koken weet Añes de lekkerste saté te bereiden. Chef Ronald komt zelf uit Indonesië en bereidt de saté naar een oud familierecept dat generaties lang is doorgegeven. Zijn sateh ajam is vol van smaak en wordt geserveerd op een bananenblad met lontong rijst, komkommer en ui. Take-out is overigens ook mogelijk.

PS: Geen fan van saté? De menukaart van Scuba Lodge biedt een veelvoud aan smakelijke en verrassende gerechten en alle maaltijden kunnen de hele dag door besteld worden. Erg handig als je zondagochtend nog weleens laat in de middag begint… 😉 Je kunt bij Scuba Lodge ook prima terecht voor een vegetarische of veganistische maaltijd en ze hebben een speciaal menu voor kinderen.

Zondag bij Koraal: Big Green Egg

Big Green Egg? Wat is dat nu weer? Echte BBQ-fans zullen het beslist kennen. Het is een speciale barbecue gemaakt van dik, hittebestendig keramiek in de vorm van een groot groen ei. Door het warmtecirculatiesysteem blijven de smaak, geur en kleur van vlees en vis optimaal behouden en door de rondom verwarming wordt het voedsel sneller bereid en droogt het niet uit. Koraal Rooftop Bar in Coral Estate organiseert iedere zondag Green Egg Sunday waar je tijdens het eten kunt genieten van live muziek van Farley & Friends. Vergeet niet de speciale cocktails met Appleton Rum te proberen!

Zondag bij Kokomo: Happy Hour

Kokomo is een strandtent aan de Vaersenbaai, op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Willemstad. Kokomo is vooral bekend om de maandelijkse full moon feesten die zij organiseren maar zondagen staan bij Kokomo geheel in het teken van familie. Tijdens Family Day is er een DJ die lekkere platen draait en aan het eind van de middag is er een live bandje. Kinderen kunnen zich vermaken op het strand en in de zee en voor de kleintjes is er een speeltuintje. Tussen 5 en 6 uur ’s middags is er happy hour.

Restaurants op Curaçao zijn er in overvloed; van de eenvoudige “truki pans” (food trucks) tot chique restaurants waar je een uitgebreid meergangen menu kunt eten. Wat is jouw favoriete hang-out voor de zondag?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *