Hoe ‘Scuba’ is Scuba Lodge?

Scuba Lodge is één van de meest populaire accommodaties op Curaçao. De kleurrijke authentieke panden, gelegen midden in Pietermaai, zorgen voor een uitstraling waarbij je direct voelt dat je in Curaçao bent. Maar door de naam ‘Scuba’ heb je al snel het idee dat het misschien toch vooral een hotel voor duikers is, waar je verder niets te zoeken hebt als je zelf niet duikt. Hoe zit dat? Wij zochten het voor je uit door zelf enkele nachten bij Scuba Lodge te verblijven.

Geen doorsnee hotel

Scuba Lodge, voluit Scuba Lodge Boutique Hotel & Ocean Suites, is anders dan de meeste grotere hotels op Curaçao. Het ligt tegen het centrum van Willemstad aan en doordat het is opgebouwd uit verschillende panden in verschillende kleuren, is het niet direct herkenbaar als hotel. Wij kwamen halverwege de avond aan en werden verwelkomd door Jimmy, de portier die echt elke avond breed glimlachend elke gast zicht direct welkom laat voelen. Doordat het al donker was konden we niet direct heel het complex goed bekijken, maar via het restaurant liepen we door de groene tuin naar ons appartement waarbij we gelijk al doorhadden dat Scuba Lodge ondanks de grootte toch een sfeervolle accommodatie is.

Ruim appartement

Door de authentieke Curaçaose pandjes hadden we geen idee wat voor appartementen en hotelkamers Scuba Lodge zou aanbieden. We kennen genoeg accommodaties in de Caribbean die hun authentieke lokale uitstraling ook laten blijken via krakkemikkige kamers waar je voor een relaxte vakantie niet helemaal op je plek bent. Vol verwachting stapten we ons appartement in en werden we positief verrast! Een modern en luxe appartement, voorzien van alle gemakken van deze tijd. Het persoonlijke welkom op het krijtbord voelde prettig en gemeend, alles was netjes en schoon en de grote koelkast, de vaatwasser, de flatscreen en de goed werkende wi-fi waren tiptop in orde.

De bar

We wilden na een lange vlucht nog even bij bar zitten en proosten met ons eerste Curaçaose drankje van deze reis. De bar zag er keurig uit, tafeltjes direct aan zee of op het terras en volop keuze aan drankjes. De medewerkster was behulpzaam om ook nog even de frituur aan te zetten (de keuken was al gesloten) zodat we ook nog even een lekker hapje bij de borrel hadden. Een prima aankomst bij Scuba Lodge!

O ja… scuba? Nog weinig meegekregen dat dit nou echt een specifiek duikhotel zou zijn. Is dat dan toch iets uit het verleden? Morgen maar eens verder op onderzoek. De volgende ochtend na het ontbijt liepen we een rondje over het terrein en dus toch! Voor aan de straat staat een grote container omgebouwd tot duikshop van waaruit Scuba Lodge hun eigen duikschool runt: Dive Center Pietermaai. Naast de container een relaxte zithoek waar de theorielessen gegeven worden. Je kunt hier terecht voor alle niveaus, van een snorkeltour tot een speciale cursussen als Nitrox-duiken of Lion Fish Hunting.

Divemasters

We zijn met een paar tochtjes mee geweest, en de vier duik-instructeurs bij Scuba lodge blijken stuk voor stuk toppers met jarenlange ervaring. Ze beleven zelf ook nog plezier elke keer dat ze weer de zee in mogen. Of het nou is voor een nachtduik of een snorkeltocht, de divemasters van Dive Center Pietermaai begeleiden je elke keer weer met veel enthousiasme. Zelfs als ze bij een tocht slechts één deelnemer hebben, dan nog stappen Bob, Daan, Adriaan en Jordy vrolijk de zee in.
Was het dan toch een duikhotel?

Goede sfeer

Na een dagje duiken wil je terug in het hotel even relaxed nagenieten. Dat kan op het ruime balkon van je appartement, of lekker bij de bar van Scuba Lodge. Tip: ga lekker aan het water zitten. Met de voeten in het zand, kijkend naar de ondergaande zon, met een heerlijke cocktail of lokaal biertje. Hoeveel meer vakantie kun je het hebben?

En als je dan zo om je heenkijkt, valt op dat het grootste deel van de hotelgasten helemaal geen duikers zijn. Die komen vooral voor het hotel met de prima kamers, midden in trendy Pietermaai en vooral voor de vriendelijke medewerkers. Of je nou komt om te duiken of je wilt een vakantie waarbij je Curaçao op het droge wilt ontdekken: Scuba Lodge is een heerlijke accommodatie waar je altijd een prima vakantie zult hebben.

Zelf ook Scuba Lodge ervaren?

Tip: Scuba Lodge boek je voordelig via TUI, incl. vliegtickets (KLM ook mogelijk)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *