christmasfair 01

Kerst op Curaçao: De Top 5 Leukste Kerstmarkten van 2017

Kerst vieren op een tropisch eiland; yay or nay? Het is misschien even wennen om met je voeten in het zand en het zonnetje op je bol naar Mariah Carey’s All I Want For Christmas te luisteren, maar net als in Nederland werd ook hier in oktober al de eerste kerstmuziek gedraaid. Willemstad is inmiddels volop versierd en de uitnodigingen voor kerstdiners en kerstmarkten vliegen je om de oren. Ze doen er op Curaçao in ieder geval van alles aan om ons in de kerstsfeer te brengen!

De hele maand december worden er kerstmarkten georganiseerd waar je leuke cadeaus en souveniers op de kop kunt tikken en lekker kunt eten. Van Pietermaai tot Jan Thiel en van Banda Abao tot Scharloo, dit is de top 5 van de leukste kerstmarkten op Curaçao dit jaar:

Kerstmarkt Landhuis Ascension

Vrijdag 1 december 2017, van 18:00 – 10:00pm
Landhuis Ascencion viert de eerste dag van de laatste maand van het jaar door middel van hun jaarlijkse kerstmarkt. Landhuis Ascencion is gelegen in Banda Abao, het westelijke gedeelte van het eiland, en het landhuis op zich is al de moeite waard om te bezoeken. Dit is inmiddels al de vierde keer dat Landhuis Ascencion samen met Marinebasis Parera de kerstmarkt organiseert. Het is even een stukje rijden als je vanuit Willemstad moet komen, maar het is zeker de moeite waard. Toegang is gratis.
Klik hier voor meer informatie.

Christmas Fair Pietermaai

Zaterdag 9 december 2017, van 16:00 – 00:00 uur.
Pietermaai, misschien wel de gezelligste wijk van Curaçao, organiseert ook dit jaar weer een kerstmarkt. De Nieuwestraat wordt omgetoverd tot een tropisch Winter Wonderland waar je helemaal in de kerstsfeer komt. Bereid je voor op een straat gevuld met talloze marktkraampjes waar je kleding, accessoires, decoraties, kerstspullen en meer op de kop kunt tikken. De live muziek zorgt voor extra sfeer. De kerstmarkt is tot laat in de avond geopend.
Klik hier voor meer informatie.

Curaçao Vegan Food Fest Christmas Edition

Zondag 10 december, vanaf 16:00 uur – 21:00 uur.
Het Curaçao Vegan Food Fest is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en gezelligste veganistische evenement van het eiland. Voor het eind van het jaar wordt het festival nog één keer georganiseerd en wel door middel van een speciale Kerstmis editie. Lokale chefs verkopen heerlijke cruelty-free gerechten en verrassende smaakcombinaties — er wordt zelfs vegan sushi geserveerd! Er is live muziek en speciale activiteiten voor kinderen. Ook CARF, de oudste hondenopvang van het eiland, is van de partij om spullen te verkopen en geld in te zamelen. De toegang is ANG 10 voor volwassenen en ANG 5 voor kinderen.
Klik hier voor meer informatie.

Hello Skalo Christmas Village

Donderdag 21 t/m zaterdag 23 december, 2017
De historische wijk Scharloo wordt met de dag leuker. Tussen 20 en 23 december organiseren zij ‘Hello Skalo Christmas Village’, waar je kunt slagen voor cadeautjes onder de kerstboom of voor versiering in de kerstboom. Ook staan er kraampjes waar je kunt genieten van lokale, en traditionele kerst lekkernijen. Een deel van de opbrengst van de markt wordt gebruikt om vijfhonderd kinderen te voorzien van een kerstdiner en cadeautje.
Klik hier voor meer informatie.

Christmas Fair Jan Thiel

Vrijdag 22 december 2017, van 18:00-23:00 uur
Een kerstmarkt op het strand, dat maak je niet iedere dag mee. En alleen al daarom kan je de Christmas Fair in Jan Thiel niet missen. Hier kan je de vrijdag voor kerst nog snel wat laatste cadeautjes scoren, terwijl je met een cocktail in de hand en je voeten in het zand langs de kraampjes slentert.
Klik hier voor meer informatie.

kerstmarkten kerstmarkt christmas fair

(Foto’s: Pietermaai District Curaçao)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *