Dolfijn FM Huis van Oranje

EK Voetbal kijken op Curacao (2024)

Vanaf vrijdag 14 juni t/m zondag 14 juli 2024 wordt het EK Voetbal in Duitsland gehouden. Nederland is er ook bij, maar kun je op Curacao de wedstrijden (van Nederland) eigenlijk wel goed en vooral ook gezellig volgen? Ja, uiteraard!

UEFA Euro 2024

Het Nederlands Elftal is erbij als vanaf 14 juni 2024 het EK Voetbal weer gespeeld wordt. Er zal vanuit de hele wereld interesse zijn om het EK voetbal 2024 in Duitsland te volgen, hier geven we wat mogelijkheden om het toernooi op Curacao te volgen.

Tijdverschil Duitsland – Curacao

Belangrijk om te weten is uiteraard het tijdverschil tussen Duitsland en Curacao. Het tijdverschil tussen Duitsland en Curacao is 6 uur. In Duitsland is het 6 uur later dan op Curacao. Dat betekent dus dat als het in Duitsland 18:00 is en de avond begint, dat het dan op Curaçao 12:00 is en de middag net begonnen. Dus, wil je op Curacao weten hoe laat het in Duitsland is, kijk op de klok en tel er 6 uur bij op.

Speelschema EK voetbal 2024

Zie hier het complete speelschema voor UEFA Euro 2024 in Duitsland. De vermelde tijden zijn de lokale tijd in Duitsland.

UEFA Euro 2024
– klik op de afbeelding voor vergrote weergave –

Speelschema Nederland, Curacaose tijd

Voor de meeste mensen die dit lezen zal van belang zijn wanneer het Nederlands Elftal speelt en hoe laat. De tijden hierbij vermeld zijn Curacaose tijd!

GROEPSWEDSTRIJDEN
Zondag 16 juni, 09:00: Polen – Nederland
Vrijdag 21 juni, 15:00: Nederland – Frankrijk
Dinsdag 25 juni, 12:00: Nederland – Oostenrijk

NEDERLAND WORDT 1e IN DE GROEP
Beste 16: Dinsdag 2 juli, 15:00
Kwartfinale: Zaterdag 6 juli, 15:00
Halve finale: Woensdag 10 juli, 15:00
Finale: Zondag 14 juli, 15:00

NEDERLAND WORDT 2e IN DE GROEP
Beste 16: Maandag 1 juli, 12:00
Kwartfinale: Vrijdag 5 juli, 15:00
Halve finale: Dinsdag 9 juli, 15:00
Finale: Zondag 14 juli, 15:00

NEDERLAND WORDT 3e IN DE GROEP
Van de 6 poules gaan ook nog de beste 4 nrs.3 door naar de volgende ronde. Mocht Nederland hier bij horen, dan zijn er verschillende scenario’s denkbaar en 3 Achtste finale-wedstrijden waar Nederland dan voor in aanmerking kan komen. Het enige wat we hierover kunnen melden is dat dan waarschijnlijk Nederland op zondag 30 juni de Achtste finale moet spelen (om 12:00 of 15:00), of op dinsdag 2 juli om 12:00.

Waar ga je kijken?

Waarschijnlijk wil je ook wel weten waar het een beetje gezellig is om de wedstrijden te kijken. “Uiteraard” is de kleur oranje goed vertegenwoordigd op Curacao tijdens het EK, maar door de ligging van het eiland net boven Zuid-Amerika zul je ook merken dat veel lokalen een voorkeur hebben voor bv. Brazilië of Argentinië. Maar er zijn zeker ook wel enkele plekken waar groots het Nederlands Elftal bekeken en toegejuicht kan worden.

Leuk voor als je geen voetbal wilt kijken:

Huis van Oranje (Mambo Beach)

Dit is de grootste locatie waar je massaal de wedstrijden van het Nederlands Elftal op het FIFA Worldcup 2022 kunt kijken. En wat voor locatie: midden op Mambo beach! Tussen de palmbomen staat hier het grootste scherm van Curacao (30 m²) opgesteld waar de wedstrijd via NOS Sport (dus Nederlands commentaar) wordt uitgezonden. Met je voetjes in het witte zand en een Brasa biertje in je hand kun je heerlijk kijken en juichen voor Nederland. Je kunt gratis parkeren op het terrein van Mambo Beach Boulevard en als je dan door de Boulevard naar het strand loopt, loop je er recht op af. Het wordt georganiseerd door Madero Ocean Club en rond de wedstrijd zal ook Dolfijn FM aanwezig zijn. Zitplekken zijn gratis, maar het wordt druk dus kom op tijd!

Zanzibar (Jan Thiel Beach)

Ook op Jan Thiel beach kun je goed de wedstrijd volgen. Bij Zanzibar Beach & Restaurant hangen op meerdere plekken tv’s waarop de wedstrijden (ook via NOS Sport) worden uitgezonden. Qua timing van de groepswedstrijden van Nederland is dit een ideale locatie: Je kunt gelijk even een lekkere lunch pakken terwijl je voetbal kijkt.

Cabana Arena (Mambo Beach)

Er is nog een mooie grote locatie bij Mambo waar je met velen kunt kijken: de Cabana Arena bij Cabana Beach! Er staan 8 XXL schermen opgesteld, er is een DJ voor de sfeer en je zit in een stadion opstelling waardoor iedereen het goed kan zien. Brasa Bier deelt allerlei merchandise uit en heb je kleine kids die nog geen interesse hebben in voetbal kijken? Geen probleem, er is een springkussen, een suikerspinmachine en ze kunnen zelf voetballen.

Wet & Wild Happy Hour

Na afloop van de wedstrijden van Oranje zal bij de Cabana Arena gelijk een Happy Hour starten, bij Wet & Wild. Hier zal de Maarten Schakel (de bekendste radio DJ van Curacao) je nog lekker in oranje sfeer houden.

Eigen accommodatie

Ook bij veel hotels zal het voetbal uitgezonden worden. De één zal alle wedstrijden van het EK uitzenden, een ander alleen de wedstrijden van Nederland. Zo zal o.a. ook bij Corendon Mangrove Beach Resort het voetbal goed te volgen zijn. Ook kun je in verschillende ‘Hollandse” cafés terecht, o.a. bij Café Old Dutch in Pietermaai of Bijna Thuis aan de Caracasbaaiweg (bij beide een bucket Polar voor slechts NAF 30!).

In je eentje kijken? =>VPN!

Wil je de wedstrijden ook gewoon lekker alleen kunnen kijken zonder dat je de deur van je accommodatie uit hoeft, dan is dat zeker ook mogelijk. Je kunt op je telefoon, tablet of laptop de wedstrijden bekijken bij vele aanbieders wereldwijd. Wil je de wedstrijd via NOS Sport volgen, dan kun je dat niet zomaar bekijken via de website. De uitzendrechten zijn per land verdeeld, en daarom mag NOS Sport vanuit Nederland de wedstrijd officieel niet aanbieden buiten Nederland. Maar dat kun je -legaal- omzeilen!

VPN-verbinding

Met een VPN-verbinding (Virtual Private Network) kun je de website “foppen” dat je gewoon in Nederland zit. Zo’n VPN-verbinding regel je simpel. Voor een tientje (per maand) sluit je een abonnement af en kun je hier direct gebruik van maken. Maar je kunt nu ook gebruik maken van de actie: één jaar voor slechts € 1,49 per maand! Dus voor maar iets meer dan het tarief voor één maand kun je nu 12 maanden VPN gebruiken.

Juich mee

Kortom: er zijn volop mogelijkheden om Het Nederlands Elftal te volgen op het EK Voetbal in Duitsland. Neem dus gerust ook je oranje shirtje, sjaal, pet, etc. mee en schreeuw Nederland naar het Europees Kampioenschap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *