barbeque

week #9, #10 en #11

Een paar weken geen update, maar we hebben dan ook drie bewogen weken achter de rug. Gelukkig ook wel een mooie week, maar ook twee pittige weken.

Eénoudergezin

Week #9 was een pittige week: Zoals al in de vorige blogpost was geschreven was de vader van Miranda in het ziekenhuis opgenomen, en was de situatie dermate slecht dat Miranda naar NL was gevlogen. Het was een zware week voor Miranda, maar ze kon lekker veel bij haar vader zijn en hij was (ondanks o.a. de morfine) goed in staat om te praten. Na een week vloog ze met ‘mixed feelings’ weer terug naar Curacao. Aan de ene kant blij om weer de kids in Curaçao te zien en te knuffelen, maar toch ook met een groot vraagteken of ze ooit haar vader nog levend zou terugzien.

Consequentie van Miranda’s afwezigheid was uiteraard dat Mark in z’n eentje voor Max, Stijn en Charlotte moest zorgen. Gelukkig kan Max (6) al redelijk voor zichzelf zorgen, maar Stijn (3) en Charlotte (2) hebben van vroeg tot laat nog alle aandacht en hulp nodig. Maar het ging prima. Het scheelde al dat Max ’s morgens vroeg naar school mee kon rijden met z’n vriendjes Tijn en Finn, zodat Mark niet al voor 07:00 Stijn en Charlotte uit bed moest trekken om Max weg te kunnen brengen.
Alles bij elkaar was het dus voor iedereen een pittige week, en was iedereen weer blij dat we op zaterdag weer een compleet gezin waren.

Opa & oma naar Curacao

Na de pittige week volgde de een hele leuke week: de ouders van Mark kwamen aan in Curaçao, om ruim twee weken van de kleinkinderen te genieten. Alledrie de kids zijn dol op ‘opa en oma Pan’, dus werden opa en oma met veel gejuich verwelkomd toen ze vliegveld Hato uit kwamen lopen.

De eerste week dat opa en oma er waren, was erg leuk. Naar de dierentuin, naar het strand, en bijna elke dag met opa en oma het zwembad in. Zoals opa zelf al zei op de dag dat ze weer terug naar NL gingen: In twee weken tijd had opa meer in zee en zwembad gelegen dan de afgelopen 30 jaar bij elkaar. 🙂
Er werd volop genoten, zowel door opa en oma, maar zeker ook door Max, Stijn en Charlotte. Lekker gek doen met opa, knutselen met oma, en veel knuffelen met allebei.

Opa verliest maar geniet
Opa verliest maar geniet
Acrobatiek van oma en Stijn
Acrobatiek van oma en Stijn
Wet & Wild Curacao
Met opa en oma naar de vrijdagmiddagborrel bij Wet & Wild

Terug naar Nederland

Op de achtergrond bleef er nog wel slecht nieuws uit NL komen over de vader van Miranda. Nog steeds had hij veel pijn, en omdat de chemokuur was gestart kwam er nog meer ellende bij. Het einde van die week verloor hij het bewustzijn en zijn ze gestopt met de chemokuur.
In het weekend werd het duidelijk dat hij er niet meer bovenop zou komen, en dat het einde naderde. Uiteindelijk is pa Stolk op dinsdagochtend overleden. Drie weken ziekenhuis waarin hij snel achteruit ging, maar gelukkig is meer leed hem bespaard gebleven.

Via de reisverzekering was het gelukkig snel geregeld dat Miranda, Mark en Max die dinsdag nog met KLM terug naar NL konden vliegen. Omdat een begrafenis en al het geregel daar omheen niets is voor de kids, konden we Stijn en Charlotte gelukkig in Curaçao laten bij opa en oma.

Het was toch wel een beetje schrikken toen we woensdagochtend rond 07:00 Schiphol uitliepen: slechts 5 gr., en we hadden geen jassen mee. Eenmaal thuis was alles snel weer vertrouwd, bij wijze van spreken alsof we niet weggeweest waren. Het werd naar omstandigheden een goede week, waarin we mooi en passend afscheid konden nemen.

Ondertussen in Curaçao…

opa, Stijn en Charlotte bommetje in het zwembad

In Curaçao hadden opa en oma het heerlijk met Stijn en Charlotte. Een bezoekje aan Sea Aquarium, weer naar Parke Tropikal, en uiteraard moest de verjaardag van opa gevierd worden in McDonald’s. En natuurlijk elke dag weer even bommetjes doen met opa in het zwembad! 🙂

Afgelopen dinsdag kwamen Miranda, Mark en Max weer terug, en woensdag gingen opa en oma weer naar NL. De afgelopen drie weken waren heftig vanwege het ziektebed en het overlijden van de vader van Miranda, met gelukkig ook het plezier tussendoor door de komst van de ouders van Mark.

Amstel Curacao Race

Donderdag waren we even een dagje met z’n vijfjes, en vrijdag kwam gezellig al weer het volgende bezoek: Tjaard, Dorine en Hielke komen twee weken vakantie vieren! Tussendoor zal Tjaard nog de Amstel Curaçao Race fietsen, waarin hij mee zal rijden tussen (voormalig) wereldtoppers als Bernard Hinault, Johnny Hoogerland, Pedro Delgado, Pieter Weening, Ellen van Dijk en overige kanjers.
Vanmorgen op het strand zagen we de Nederlandse wieler-iconen Jan Janssen en Joop Zoetemelk al samen een rondje lopen, dus het wordt een mooi wielren-feestje in Curaçao deze week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *