Recompensa Park regenseizoen

week #12 en #13

We hadden weer bezoek: Tjaard, Dorine en Hielke kwamen twee weken bij ons logeren! En helaas is ook het regenseizoen nou echt begonnen…

Amstel Curacao Race

Tjaard, Dorine en Hielke waren hier voor een heerlijke vakantie, maar toch ook wel met een serieus tintje: er moest gefietst worden! Tjaard is sinds een paar jaar een fanatiek wielrenner, en hun bezoek aan ons was juist nu gepland omdat op 2 november de Amstel Curacao Race gereden werd. Een leuke race voor de profs, als afsluiter van het wielren-seizoen met een hele week feest er omheen. Tegelijkertijd een unieke mogelijkheid voor amateurs om met de profs te koersen! Helaas waren enkele toppers afgevallen, maar de Nederlandse wielren-toppers waren goed vertegenwoordigd. In de week naar de race toe was Tjaard redelijk serieus met de trainingsritjes, en hij was hoopvol om met de profs mee te rijden.

Amstel Curacao Race Tjaard Hoeksema
Tjaard leidt de profs over de heuvel!

Een extra tegenstander

De Amstel Curacao Race wordt door velen als veredelde kermiskoers, gezien, maar is toch wel wat zwaarder dan dat: Met Grote Berg en de Julianabrug zitten er pittige klimmetjes in het parcours, en iedereen heeft nog een extra tegenstander: de hitte. Tijdens de race liep de temperatuur op richting de 40 gr. (!!), maar wat dan wel weer stoer is voor later in de kroeg: Internationale wieler-iconen die in de auto meerijden delen continu water uit. Tjaard kan dus mooi zeggen dat hij drinkflessen heeft gekregen van Bernard Hinault en Jan Janssen! 🙂
Lang verhaal kort: Johnny Hoogerland heeft gewonnen (goh, wat een verrassing…), en Tjaard heeft het prima gedaan! Van begin af aan heeft hij meegezeten in de kopgroep, en is als 16e gefinished. In de eindsprint nog net even Ellen van Dijk (= wereldkampioen bij de dames) voorbij gereden, en ook nog één of twee profs voor gebleven. Na de race was hij helemaal kapot, maar ook trots. En terecht!

Regenseizoen in Curacao

Ondertussen is het regenseizoen in Curaçao toch echt aangebroken, enorme stortbuien! Meestal ongeveer een kwartiertje keihard regenen, maar deze keer toch ook wel tropische buien die langer duren. In de nacht van 2 op 3 nov. werden de nodige mensen wat angstig: exact twee jaar na tropische storm Tomas waren er weer enorme buien die in sommige wijken de straten blank zetten. Hier en daar stond je tot aan je knieën in het water!

Regenseizoen 2013 (3 november), Salina Curacao
De wijk bij de school van Max stond onder water.

Gelukkig ligt Recompensa Park wat hoger gelegen, dus wij hadden geen water-ellende in of om ons huis. Wat wel apart blijft is dat het tijdens die buien gewoon warm blijft, en dat het na zo’n bui ook binnen een paar minuten weer stralend mooi weer kan zijn met vrijwel strak blauwe lucht en een zonnetje die gelijk weer enorm fel brandt.

Mick

Enkele weken terug hebben jullie al kennis kunnen maken met de nieuwe aanwinst van ons gezin: hondje Mike. Omdat de naam Mike (die hij kreeg bij de opvang) ook al een paar keer voor komt in onze vriendenkring, hebben we de naam iets aangepast en is het nu Mick. Omdat we op Recompensa Park officieel geen honden mogen houden, woont Mick bij een ‘adoptieouder’, en halen we hem 2x in de week op.

Mick was in het begin nogal schuchter, maar ondertussen is hij al aardig los gekomen. Als hij Max, Miranda of Mark ziet wordt hij enthousiast; bij het zien van Stijn of Charlotte reageert hij minder. Maar dat laatste zal vooral komen omdat Stijn en Charlotte zeggen dat ze Mick wel heel lief vinden, maar als hij maar een beetje bij ze in de buurt komt gaan ze al gillen van angst. Hier is nog wel wat werk aan de winkel om te voorkomen dat we over een half jaar in NL de hele dag twee gillende kids in huis hebben en een gestresste hond…

Blijf zitten Mick.... :-)
Blijf zitten Mick…. 🙂

Elke dinsdag gaan we met Mick naar puppy-training, en dat gaat steeds beter. Ondertussen groeit Mick (nu 7 maanden oud) lekker door, dus dat kan met Max nog een mooie strijd worden bij het uitlaten. Wie loopt er met wie? 😉
Mick hoort er ondertussen helemaal bij. Omdat hij niet continu bij ons is, duurt het wat langer om aan elkaar te wennen. Toch heeft Mick al een plekje in ons hart en ons gezin gekregen, dus hij komt zeker mee naar NL!

Verder deze weken

Halloween

Het was Halloween, en dat wordt hier toch wat groter gevierd dan in NL. Max mocht verkleed naar school, dus maar een eng masker voor hem gekocht. Op school werd hij nog lekker ‘scary’ geschminckt, en ’s avonds thuis is hij met wat vriendjes nog een rondje “trick or treat” langs de woningen op het park gaan maken.

Kinderboerderij

Naast de dierentuin Parke Tropikal (met kinderboerderij er bij), is er nog een kinderboerderij in Curacao: Itsy Bitsy. Leuk voor een keertje als je echt even niets meer te doen hebt, maar niet echt een aanrader. Al was het alleen al vanwege de NAF 21,50 entreegeld voor ons gezin. De medewerkster was wel behulpzaam en kwam met allerlei ‘klein vee’ naar ons toe, maar de dorre en kale grond waar de grotere dieren op stonden kwam niet echt aantrekkelijk over.

Lotje plast op het potje!

Nog even wat SBS6 Hart van Nederland-nieuwtjes:
Charlotte is nu toch echt begonnen met plasjes op het potje te doen. Was Stijn twee maanden terug eindelijk klaar met de luiers overdag, nu lijkt ook Charlotte er aan toe.
We hebben ‘ruzie’ met de lokale bevolking: een suikerdiefje blijft hardnekkig proberen om in de lamp boven de eettafel een nestje te bouwen. Het nestje boven de salontafel vonden we prima, maar de kans dat er telkens takjes, veertjes en vogelpoep in het eten valt vinden we toch minder leuk. Al een dag of 5 is de strijd aan de gang: 3 tot 4 keer per dag halen wij alle takjes uit de lamp, waarna het vogeltje gewoon weer overnieuw begint zodra wij uit zicht zijn. Vanmiddag de lamp maar dicht geplakt met doorzichtig tape, hopelijk vecht hij zich daar niet doorheen.

Komende week

Nu Tjaard en Dorine weer terug naar NL zijn hebben we weer een ‘normale’ week. Einde van de week komen Wimlex en Maxima naar Curaçao voor hun kennismakingsbezoek, dus daar zal het eiland wel druk mee zijn de komende dagen.

Bon siman!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *