piscadera bay resort 67 pool by night1

Week #1

De eerste week van onze tijd op Curaçao zit er op. Een week van wennen en dingen regelen.

De eerste dagen

Het duurde wel eventjes voor we allemaal een beetje gewend waren aan het ‘op Curaçao zijn’. Onze “pech” is dat we aankomen in de warmste tijd van het jaar, dus naast de jetlag was ook het omschakelen naar het klimaat pittig. De kids vergeten nog wel eens dat je snel gaat zweten hier, dus soms rennen ze flink rond, om daarna kletsnat zwetend om een glas drinken te komen vragen.

De vakantievilla

De minpuntjes van ons tijdelijke verblijf zijn nu bekend, en de meeste zijn geaccepteerd of opgelost. Dan blijven over de details waar je in vrijwel elke woning op Curaçao mee te maken hebt:

 • Geen warm water uit de kraan (o.k. voor het douchen, maar wel irritant voor bv. de afwas)
 • Vaak een slecht tv-signaal (vervelend voor de kids die graag ’s ochtends een tekenfilmpje kijken)
 • Begin van de avond is het binnen broeierig warm waardoor je bij elke beweging gelijk gaat zweten.
 • muggen in curacao
  Nee, geen builenpest op Curaçao…

  De muggen! Heel irritant. Kleiner formaatje dan de muggen in NL, maar veel gemener. We lopen allemaal met de nodige bulten op benen en armen. Schijn je na enkele maanden immuun voor te worden, maar tot die tijd wordt het afzien. We willen niet te veel smeren met allerlei chemische rommel, maar we horen ondertussen de nodige natuurlijke middeltjes om de muggen weg te houden of om te smeren als je geprikt bent, dus hopelijk is de ergste irritatie binnenkort achter de rug.

De voordelen!

Uiteraard heeft onze vakantievilla (Piscadera Bay Resort 67) ook echt wel een paar lekkere voordelen:

 • Met stip op 1 staat het zwembad in de tuin, maar daar zal ik jullie verder niet meer jaloers over maken.
 • Een ander voordeel is natuurlijk het strandje ‘Pirate Bay’ op 5 minuten lopen. Een kleine baai met een strandje van nog geen 100 mtr. breed. Niet druk, voldoende ligbedjes en een prima strandtentje.
 • Ook erg lekker is dat we eigenlijk de hele dag buiten op de porch kunnen doorbrengen. Van ontbijt t/m avondeten leven we op dit overdekte terras, en als we over het hekje stappen liggen we in ons zwembad.

Fred

Piscadera Bay Resort 67 - Fred
Fred

Bij het wonen op Curaçao heb je er ook gratis huisdieren bij: de hagedisjes (van klein tot groot) lopen overal door de tuin en op je muur, en het lijkt alsof elk huis minimaal één leguaan heeft. De kids vinden de hagedisjes grappig, en ze hebben er al eentje geadopteerd: Fred. Fred is een hagedisje van een kleine 7 cm (zonder staart) die de hele dag rond onze loungebanken hangt.

Recompensa Park

Nadat we deze week vier huurwoningen bekeken hadden waar we na deze eerste maand zouden kunnen gaan wonen, waren we het er vrij snel over eens welke het moest worden. Een mooie woning op Recompensa Park. Vier slaapkamers, tuintje om in te spelen, porch voor en achter, en helemaal compleet ingericht. En op het park een tennisbaan (enige kunstgrasbaan van het eiland!), een zwembad met apart kleuterbadje, en veel leeftijdsgenootjes voor de kids. Vanaf 29 augustus ons paleisje!

Verder deze week

Verder hebben we deze week van alles geregeld. Een auto gekocht (een Kia Sportage), een bankrekening geregeld, het eiland verkend (m.n. de route naar school van Max en het werk van Miranda) en de papieren voor het werk van Miranda in orde laten maken. Zondagavond de week afgesloten met een etentje bij Trio Penotti (net voorbij Landhuis Ascension, aanrader!).

Score deze week

jetlag: 🙁
tijdelijke huurwoning: 🙁 / 🙂
nieuwe huurwoning: 🙂 🙂 🙂
huurauto: 🙂
gekochte auto: 🙂 🙂
warmte: 🙁
muggen: 🙁 🙁 🙁
dingetjes geregeld: 🙂 🙂
Dushi Curaçao: 🙂 🙂 🙂

Komende week

Wat staat de komende week o.a. op de agenda: Max naar school, Miranda naar werk, nieuwe auto ophalen en verder opgaan in het leven op Curaçao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *