Zwemmen bij Mambo Beach Curacao

Week #05 en #06

Afgelopen twee weken hadden we eigenlijk niets speciaals op de agenda. Het ‘gewone leven’ lijkt toch echt wel zijn plek te hebben gevonden bij ons.

Zwemles in Curacao

Eén van de dingen waar we achteraan gegaan zijn, is zwemles voor de kids. We wilden vooral kijken wat de mogelijkheden zijn om Stijn (en misschien ook Charlotte al?) privé-les te geven in het zwembad hier op Recompensa Park. Na twee jaar lang elke zondag met Max naar het zwembad te zijn gegaan voor zijn A-diploma hopen we dit met Stijn en Charlotte sneller voor elkaar te hebben.

Zwemles Max in zee
Het blonde koppie van Max haal je er zo uit in z’n zwemles!

Het systeem van de zwemdiploma’s is in Curaçao hetzelfde als in Nederland. Er is echter wel een groot verschil: de locatie. Waar je in Nederland naar een broeierig zwembad moet, wordt in Curaçao de zwemles ‘gewoon’ in zee gegeven. Praktisch (kan op bij wijze van spreken elk strandje), goedkoop (de zwemschool hoeft geen zwemlocatie af te huren) en ideaal voor de ouders dat ze tijdens het wachten zelf heerlijk op het strand kunnen liggen en af en toe even afkoelen in zee! 🙂

Maar goed, wij hadden de voorkeur voor privé-les in het zwembad op ons park. Via Facebook (We halen heel veel info vanaf de FB-pagina DurftevragenCuracao) hadden we de naam van Jennefer Petersen doorgekregen. En inderdaad, Jennefer geeft ook privé-les op locatie. Haar inschatting is dat Stijn met ongeveer drie maanden z’n A-diploma zal halen. Charlotte is daar nog te klein voor, maar zal wel al zelfstandig kunnen zwemmen. De eerste les begon wat onwennig voor allebei, maar uiteindelijk ging Stijn er helemaal in op en kon hij aan het einde van de les al heel netjes vanaf de kant het water induiken: met z’n handen een puntmuts maken, dan je neus naar je knieën, en hopla! 🙂 Na de tweede les afgelopen week kan hij al helemaal zonder drijvertjes of andere hulpmiddelen zwemmen (een meter of twee), dus de vaart zit er in!

B-diploma

Max had net voor we naar Curaçao gingen eindelijk zijn A-diploma gehaald, en hij is wel enthousiast om direct door te gaan voor B. Vanwege school is voor hem privé-les wat moeilijker, dus dat “verplicht” ons om elke zondagmorgen naar Mambo Beach te gaan voor de groeples: wuivende palmen, kraakheldere zee, wit strandje en voldoende ligbedden met catering op 20 mtr. lopen. *ZUCHT* wat een opgave voor ons…. 😉
Max moest eerst even “voorzwemmen”, en dat ging prima; hij lijkt één van de beteren van zijn groepje. Ideaal wel zo’n zwemles in zee: De lessen in voor zijn A-diploma waren in een klein zwembadje (ong. 8 mtr.) met als nadelen dat de kids alleen al moe werden van het telkens op de kant klimmen, en regelmatig tijdens de rugslag met hun koppie tegen de kant botsten. Hier kunnen ze “oneindig” doorzwemmen totdat de zwemjuf ‘STOP!’ roept, en als ze uitleg krijgen gaan ze gewoon even staan in de branding. Minpuntje is wel weer het zoute water, dus Max lest met een brilletje op.
Ook zijn eerste en tweede les gingen helemaal lekker, en ook voor Max zou het haalbaar moeten zijn om binnen drie maanden zijn diploma te halen.

Dagelijkse ongemakken

Dat we ondertussen wel redelijk gewend zijn aan het wonen op Curaçao blijkt wel aan de dagelijkse ongemakken waar we al aardig relaxed mee omgaan alsof we nooit anders hebben gekend:
Koud water: Het douchen met koud water is voor ons alle vijf geen probleem meer. Nou is het koude water hier niet zo koud als in NL (door de warmere grond waar de waterleidingen doorheen lopen), maar het is eigenlijk wel lekker fris om na een dag zweten even heerlijk koel af te spoelen.
De temperatuur: Het blijft warmer dan warm, zelfs zo dat je de locals er over hoort klagen. Maar waar we in onze eerste weken letterlijk bij elke stap al begonnen te zweten, kunnen we het nu wel redelijk droog houden als we ons niet overmatig inspannen.
De diertjes: De muggen, de hagedissen, de leguanen, de mierenlegers of de kakkerlakken: ze horen er gewoon bij als je in Curaçao woont. We worden er niet meer zo snel warm of koud van als we iets zien kruipen. We negeren het (leguanen of hagedisjes) of we roeien ze uit (muggen, kakkerlakken, mieren), en gaan weer over tot de orde van de dag.

Mambo Beach

Zwemmen bij Mambo Beach Curacao
Lekker zwemmen bij Mambo Beach

Had ik in een eerdere blogpost aangegeven dat Mambo Beach niet ideaal was voor jonge gezinnen, blijkt dat we net op een verkeerd stukje van Mambo Beach zaten. Als je het stuk tussen Lion’s Dive en Wet & Wild neemt, is het juist ideaal voor jonge gezinnen! Min of meer toevallig ontdekt omdat Max hier z’n zwemles had, maar we zijn helemaal om: Mambo Beach is top! Om te beginnen kun je dit deel van Mambo Beach op zonder een toegangsfee te betalen. Maar verder is het strandje hier perfect met kleine kids: rustig aflopende branding zonder steentjes, golfbrekers op zo’n 50 mtr. uit de kust, en volop ligbedjes (NAF 5,- per bedje, maar die €2,- is nog wel te overzien) onder palmbomen of palapa’s. En verschillende tentjes voor een hapje en een drankje net achter het strand. Top!

Verder deze week

Miranda heeft eindelijk haar baas ontmoet. Hij was op vakantie toen Miranda begon, en met de sollicitatie via Skype was er ook nog geen echt persoonlijk contact geweest. Tot nu toe blijkt hij een erg aardige man te zijn waar Miranda het prima mee kan vinden, dus dat zit wel goed. Daarbij is via Dos Mundos alles deze week afgerond m.b.t. de werkvergunning voor Miranda, dus die papierwinkel is ook afgehandeld.
We hebben huisdieren gekregen op de voorporch: een setje suikerdiefjes heeft een nestje gemaakt in één van de lampen. Ziet er schattig uit, maar we kunen nu niet inschatten of het ook echt bewoond is en of er eitjes in liggen.
Vrijdagavond was er bij Max op school een kinderdisco, gecombineerd met een borrel voor de ouders. Was gezellig, en Max, Stijn en Charlotte hebben zich lekker uitgeleefd op de dansvloer.
We hebben de eerste ‘Battle of the Giants’ gehad op het tennisveld: Miranda won de eerste set met 6-1, en de 2e zijn we bij een 2-1 stand in het voordeel van Mark gestopt. Zes weken niet sporten sloopt blijkbaar je conditie!
En de kinderen hebben de midgetgolfbaan op het park ‘ontdekt’, dus we lopen nu regelmatig “een rondje” met ze.
In het weekend hebben we de noordkust bezocht, Playa Kanoa: de wilde golven van de Atlantische Oceaan beuken op de rotsen. Mooi om te zien, maar geen mooie zwemlocatie. Wel goed voor de de (ervaren!) surfer.

Zwemles kids: 🙂 🙂
Faciliteiten Recompensa Park: 🙂 🙂 🙂
Recompensa Park 18: 🙂 🙂
Mambo Beach: 🙂 🙂
De beestjes: 😐 🙁
Dos Mundos: 🙂
Kinderdisco Klein College: 🙂
Ons leventje op Curaçao: 🙂 🙂

Komende week

Miranda wordt soms wat nerveus: Onze drukke gedeelde agenda in NL blijft hier redelijk leeg. Naast de zwemlessen voor de kids hebben we (buiten werk en school uiteraard) niets gepland, dus we zien wel wat er op ons af gaat komen! En als het goed is komt vrijdag onze schoonmaakster voor de eerste keer langs, dus dan hoeven we niet meer zelf te vegen en te dweilen. Nog meer tijd om te genieten!

1 reviews op “Week #05 en #06”

  1. Hai ik wil onze kinderen ook laten beginnen met zwemles in zee zodra we verhuist zijn.
    Dit op mambo klinkt top, hoe kom ik in contact met de instructeur? en wat zijn ongeveer de kosten per les?
    Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *