Daaibooi strand Curacao

Week #04

Eindelijk was het zo ver: we gingen verhuizen naar onze definitieve woning in Curacao tijdens ons avontuur: Recompensa Park in Montagne Rey! Heerlijk weer wat meer woonruimte dan in een vakantiewoning.

Recompensa Park

We hadden er zin in, verhuizen naar een echte woning. Het vakantiehuisje op Piscadera Bay Resort was prima (ondanks de eerder besproken nadelen), maar na een paar weken gaat het toch irriteren dat je in een relatief kleine woning zit. Ook al leef je het grootste deel van de dag buiten, en heb je een zwembad in de tuin liggen: langer dan een week of twee moet je er eigenlijk niet zitten.

Recompensa Park 18 Curaçao
Ons paleisje voor de komende 8 maanden

Gelukkig is onze woning in Recompensa Park een stuk groter: beneden een volwaardige woonkamer + keuken, een porch voor en achter (beide ong. 6×6 mtr.), een achtertuin met een palapa, en een bestrate oprit naast de woning waar de auto heerlijk onder een afdak in de schaduw kan staan. Boven 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Ruimte zat dus!

Woonden we op Piscadera Bay Resort aan de westkant van Willemstad, Recompensa Park ligt helemaal in het oosten, met Klein College in het midden. Dus ’s ochtends vroeg met z’n allen Max naar school gebracht en de kofferbak vol. Direct door naar Recompensa Park en na de sleutel te hebben gekregen lekker naar binnen. Gelijk een kleine domper: De woning heeft een tijdje leeg gestaan met alles potdicht, dus een flinke duffe lucht door heel de woning. Snel de deuren en ramen open, maar voor dat dat er uit is…
Na twee dagen hadden we de woning helemaal gepoetst (was niet echt superschoon opgeleverd) en waren de koffers uitgepakt. Helaas hebben we wel wat last van mieren en een enkele kakkerlak. Dat komt vooral omdat de woning een tijdje onbewoond is geweest, dus met onze aanwezigheid en flinke spuitbussen gif (Goed spul, zal in NL wel verboden zijn! :-)) zal dat hopelijk snel verdwenen zijn.

Het park

Recompensa Park 18 frontview
Ons zicht vanaf de porch aan de voorkant

Recompensa Park is een mooi parkje, vooral gericht op jonge gezinnen. Ongeveer 50 woningen (vrijwel allemaal vaste bewoners), een lekker zwembad met een gezellig barretje ernaast, en de tennisbaan ligt bij ons voor de deur dus dat is een mooi speelveldje voor de kids. Terwijl ik dit zit te tikken is Max op de tennisbaan vriendjes aan het maken met lokale kids die aan het honkballen zijn, dus dat komt wel goed. Zaterdag al heerlijk roti gegeten bij het barretje naast het zwembad, en dat smaakte prima! => We zitten hier goed!

Daaibooi

Daaibooi strand palapa
Lekker onder de palapa

Zaterdag waren we eindelijk succesvol bij een porch sale (zie ook het verhaal van vorige week), en zondag heerlijk naar het strandje bij Daaibooi geweest. Een half uurtje rijden, maar de moeite waard. Een mooie baai met wit zand, palmbomen en palapa’s om aan de brandende zon te ontsnappen. Enige minpuntje is dat de kids op het strand niet echt konden scheppen: Na een paar cm. zand raakte je al de rotsbodem. We zullen nog veel van dit soort strandjes gaan genieten de komende tijd!

Verder deze week

Voor het mooie hadden we nog een paar dagen langer in Piscadera Bay Resort moeten blijven: Afgelopen weekend van het Curacao North Sea Jazz Festival. Dit wordt gehouden in het World Trade Centre, dat achter Piscadera Bay Resort ligt. Voor een klein eilandje als Curaçao komt er toch een aardige lijst met artiesten langs, waaronder Diana Ross, Toto, Paul Anka, en de klapper dit jaar was Prince. Woensdag nog net de eerste soundchecks mee kunnen pikken, maar verder niets meer van meegekregen.
Dinsdagavond was er een info-avond bij Klein College, waar Max z’n juf (juf Anneloes) uitgebreid uitleg gaf over wat de leerstof dit jaar zal zijn, en hoe ze het aanpakt met de kids. Een goed verhaal, we hebben er alle vertrouwen in dat Max hier absoluut geen leerachterstand t.o.v. de school in NL zal oplopen.

Score deze week

Recompensa Park 18: 🙂 🙂 (met een kleine 🙁 voor de beestjes)
Verhuizen bij 33 gr.: 🙁 🙁
Info-avond Klein College: 🙂
Zwembad Recompensa Park: 🙂 🙂
Daaibooi strand: 🙂 🙂

Komende week

Deze week niet veel bijzonders op het programma. Nog wat dingetjes regelen voor ons nieuwe huis, dinsdag komt een zwemjuf langs om te praten over privé-zwemles voor Stijn en Charlotte, en verder zien we het wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *