Pirate Bay Piscadera Beach Resort Curacao

Week #03

Weer een week voorbij in Curaçao. En als we deze week een naam moeten geven, is dat wel “de week van Stijn”!

De week van Stijn

Van ons vijfjes is Stijn toch wel degene die het snelst is omgeschakeld naar ‘genieten in Curaçao’. Voor wie hem kent is dat waarschijnlijk ook niet verwonderlijk; het mannetje is sowieso altijd al een voorstander van genieten, hangt graag de clown uit, en denkt meestal alleen aan het leuke dingen in het leven.

Pirate Bay Piscadera Beach Resort Curacao
Stijn met een artistieke jump in het zwembad.

In de afgelopen week, de week waarin Stijn drieënhalf werd, twee mijlpaaltjes bereikt. De belangrijkste: Stijn is eindelijk zindelijk! We waren er al een tijd mee bezig in NL, maar het kwam er maar niet van. We hadden het idee dat hij op zich wel zindelijk was, maar het ook wel handig vond om gewoon nog in z’n luier te kunnen plassen en poepen. Misschien komt het door de relaxte sfeer van Curaçao, maar hier begon Stijn er tot onze verbazing opeens zelf over dat hij geen luier meer wilde, en heeft hij sindsdien keurig alles op de w.c. gedaan!
De andere vooruitgang is dat Stijn heerlijk los gaat in het zwembad. Liep hij in het begin nog voorzichtig het trappetje af het zwembad in (met drijfpakje én vleugeltjes), ondertussen is hij niet meer te houden en springt hij al zonder vleugeltjes zo’n 100x per dag vanaf de kant het water in (Bommetjeeee!)

Max

Dat het met Stijn zo lekker gaat wil niet zeggen dat het met de anderen minder goed gaat. Max heeft z’n draai gevonden op school, en vindt het superleuk als we op zondagavond vertellen dat het weekend weer voorbij is en hij de volgende ochtend weer naar school mag. Vorige week was hij de hele week ‘hulpje van de juf’, en dat vindt Max wel mooi, zo’n ere-titel met een beetje verantwoording. Nu hij woordjes leert lezen (tot nu toe ‘ik’, ‘roos’, ‘vis’, ‘sok’, etc.) is hij daar thuis ook flink mee bezig, en herkent hij al flink wat letters. Nadeel is wel dat Miranda en ik een nieuwe “geheimtaal” moeten afspreken: Toen we vorige week tijdens het eten tegen elkaar zeiden “zullen we het T-O-E-T-J-E vanavond maar overslaan?” Reageerde Max na 20 seconden “ik wil wél een toetje!”. Dan voortaan maar Engels praten. Maar aangezien Max later dit schooljaar ook met Engels begint, zullen we dan ook wel weer snel op iets anders moeten overstappen… 😉

Charlotte

Ook Charlotte is lekker aan het genieten. Ze houdt wat meer vast aan bepaalde (dagelijkse) routines, maar voelt zich daardoor wel lekker op haar gemak. De “ik ben 2 dus ik zeg Nee!”-fase slaat wel flink toe bij haar (aangevuld met ‘ikke doen!!’), maar dat is al een tijdje zo dus daar zijn we wel een beetje aan gewend. Ze slaapt goed, eet goed, geniet van het zwembad en het strand, en het blijkt dat ze dol is op watermeloen.

Porch Sales

Alom bekend in Curaçao zijn de porch sales. Bij een verhuizing (regelmatig Nederlanders die weer terug naar NL gaan) heb je op een bepaalde dag een soort van open huis om e.e.a. te verkopen, vergelijkbaar met de ‘garage sales’ die je misschien wel kent vanuit de Amerikaanse films en tv-series. Om dat we nog wel de nodige spulletjes zelf willen kopen (o.a. speelgoed) leek zo’n porch sale ons wel ideaal, maar tot nu toe schiet het niet op: we vinden ze niet… Op Facebook is een speciale pagina voor Porch Sales in Curaçao, maar bij de drie adressen die we tot nu toe afgegaan zijn ging het mis: De eerste was een vervallen en verlaten woning waar -lazen we achteraf- helemaal geen porch sale was. Nr.2 konden we niet vinden met behulp van de offline navigatie op de telefoon en de 2 landkaarten in de auto, en toen we hoopvol de straat bij nr.3 inreden bleek dat we daar een week te vroeg waren… :-S
Dus voorlopig nog niet veel speelgoed voor de kids, maar we blijven het proberen!

Verder deze week

Tot onze verbazing kwam de verjaardagspost van Bianca toch nog aan; bedankt zus! Het is even onderweg geweest, maar zelfs de postbode op Curaçao kon je handschrift lezen! 😉
Dinsdag hadden we een 10-minuten gesprekje bij Klein College, ter kennismaking met Juf Anneloes. Ze gaf aan dat het wel goed ging komen met Max. Hij leek nog wat schuchter, maar als hij de beurt krijgt, dan weet hij altijd het goede antwoord en zit hij gelijk op z’n praatstoel. Leuke juf, en Miranda heeft Mark gelijk maar aangemeld als webmaster voor de klasse-website.
Helaas nog steeds/weer wat geneuzel met onze woning: de tv doet het nog steeds niet, en de airco bij de kids op de kamer stopte er vrijdag mee. Gelukkig was dat laatste dezelfde dag nog opgelost, maar een goed werkende tv zullen we in dit huisje niet meer meemaken. Geen groot probleem voor ons (genoeg boeken hier), maar voor de kids zou het wel prettig zijn.

Suikerdiefje Curaçao
Een lokaal suikerdiefje doet zijn naam eer aan!

Miranda had op haar werk haar laatste dagen samen met haar voorgangster, dus de laatste kans om nog van alles te vragen en uitgelegd te krijgen.
Voor het eerst ook het strand bij Mambo Beach verkent: mooie strandjes en een heerlijk afgebakend stukje zee (steen- en kiezelvrij!), maar toch minder geschikt voor gezinnen met kleine kids. Wel erg lekker als je als (jonger) stelletje naar Curaçao gaat. Maar het Happy Hour bij Wet & Wild (vrijdagmiddag, the place to be) maakte het toch een lekker uitstapje!

Score deze week

warmte: 🙂
muggen: 🙁
de tijdelijke woning: 🙁
privé-zwembad: 🙂 🙂 🙂
werk Miranda: 🙂 🙂
porch sales: 🙁 🙁
Mambo Beach: 🙂 / 🙁
Stijn ein-de-lijk zindelijk: 🙂 🙂 🙂

Komende week

Deze week zal vooral in het teken staan van onze verhuizing naar ons definitieve huurhuis op Recompensa Park. Donderdag de 29e gaan we over. Gelukkig hebben we niet veel te verhuizen, dus met 2x rijden hopen we alles over te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *