Shuttle parkeren Schiphol airport

Shuttle parkeren bij Schiphol Airport

Als je op reis gaat naar Curacao vlieg je hoogstwaarschijnlijk vanaf Schiphol Airport. De grootste luchthaven van Nederland vliegt op veel bestemmingen, zowel in Europa als daarbuiten. Door het grote aantal reizigers dat jaarlijks gebruik maakt van deze luchthaven is er ook veel aanbod als het gaat om parkeren rondom de luchthaven. In dit artikel gaan we je wat meer vertellen over het parkeren bij Schiphol en dan met name inclusief shuttleservice.

Verschillende vormen

Allereerst is het goed om te weten dat het parkeren Amsterdam Schiphol op diverse manieren kan. In dit artikel bespreken we het parkeren met shuttleservice, waarbij je zelf de auto parkeert en vervolgens met de shuttlebus naar de luchthaven gebracht wordt. Bij terugkomst van je vakantie komt de shuttlebus je weer ophalen en brengt je terug naar de parkeerplaats.

Openbaar vervoer

Een andere mogelijkheid van parkeren die hier verwant aan is, is het parkeren + openbaar vervoer. Na het parkeren pak je de lijnbus van Connexxion naar Schiphol toe. Het busticket zit inbegrepen in de prijs en gebruik je door een QR-code te scannen bij het betreden van de bus. Bij terugkomst pak je de juiste bus weer terug naar het parkeerterrein.

Valet parkeren

Een wat luxere vorm van parkeren is middels een valetservice. Hierbij stap je direct uit bij de terminal vanuit het comfort van je eigen auto. Voordeel hiervan is de kortere afhandelingstijd en het gemak van reizen in je eigen auto. Wel dient hiervoor de autosleutel afgegeven te worden, omdat de chauffeur de auto moet parkeren. Dit gebeurt altijd door ervaren chauffeurs die voorzichtig omgaan met het voertuig.

valet parking schiphol

Parkeren op loopafstand

Dit kan bij Schiphol eigenlijk alleen maar bij P1. Door de hoge prijs is deze locatie eigenlijk alleen geschikt voor kort parkeren, bijvoorbeeld wanneer je iemand wilt ophalen of wegbrengen. Bij een online reservering vooraf is het bij P1 Schiphol wel mogelijk om ook voor langere tijd te parkeren. Het is daarna slechts 3 tot 5 minuten lopen naar de terminal toe. Hier is de betaling dan ook wel naar, die ver boven de gemiddelde prijs voor parkeren ligt.

Vergelijken van parkeeraanbieders

Bij het kopen van je vliegtickets naar Curacao online is het in sommige gevallen ook mogelijk om direct al een parkeerplaats te reserveren. Vaak kan dit via de reisorganisatie, maar beter is om dit zelf te doen. Zo heb je namelijk een groter aanbod om uit te kiezen en kun je selecteren op wat jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan de prijs, maar ook aan de parkeervorm en extra diensten. Als je een elektrische auto rijdt wil je deze waarschijnlijk tijdens je vakantie opladen, zodat de accu weer vol is bij terugkomst.
Tijdens het vergelijken kom je wellicht ook het verschil tussen officiële parkeerplaatsen van de luchthaven zelf en de alternatieve parkeerplaatsen tegen. Soms wordt er onterecht gedacht dat je bij een alternatieve parkeerplaats slechter af bent dan bij een officiële. Het grote verschil zit hem in de prijs en de service. De officiële parkings, zoals P1 en P3, zijn geautomatiseerd, onbemand en hierdoor matig beveiligd. Bij vragen of wanneer de slagboom niet opent is er geen personeel aanwezig om je verder te helpen.

Shuttle parkeren bij P3 Schiphol

In geval van parkeren bij P3 Schiphol parkeer je ook inclusief shuttleservice. Vooraf reserveer je een plek op het buiten terrein of, tegen vaak een flinke meerprijs, in de overdekte parkeergarage. De shuttlebus vertrekt vanaf de parkeergarage, dus als je auto op het buiten terrein staat dien je eerst nog een stuk te lopen met je bagage. De bus rijdt iedere 10 minuten, waarbij de rit ongeveer 5 minuten duurt. Is het druk in het hoogseizoen? Dan kan het best even duren voordat er ruimte is in de bus.
Rijd je een elektrische auto? Opladen is alleen mogelijk in de parkeergarage, waar je dus een flinke prijs voor betaald. Er zijn 12 oplaadpunten welke niet vooraf te reserveren zijn. Reis je tijdens een vakantie of in het hoogseizoen? Dan is de kans groter dat alle plekken bezet zijn, waardoor je auto niet opgeladen kan worden.

Alternatieve shuttle parking

Rondom Schiphol zijn verschillende parkeerplaatsen gevestigd die de reizigers voorzien van een transfer naar de luchthaven toe per shuttlebus. Gemiddeld duurt deze rit 5 tot 10 minuten, maar waarbij de prijs een stuk voordeliger is dan die van P3 Schiphol. In bijna alle gevallen is de parkeerplaats voorzien van camerabewaking en is er een medewerker aanwezig om alles in de gaten te houden. De parkeerplaatsen en bijbehorende shuttleservice zijn 24/7 beschikbaar, waardoor ook nachtelijke vluchten geen probleem zijn.

Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door een medewerker van de parkeerplaats en wordt de plek voor het parkeren aangewezen. De medewerker helpt met de bagage uit je auto te halen en deze in de shuttlebus te leggen. Zodra alles gereed is brengt de shuttlebus je naar de terminal toe van Schiphol. Bij terugkomst is een belletje naar de parkeeraanbieder voldoende, waarna de shuttlebus je weer komt halen en terugbrengt naar de parkeerplaats toe.