Het aftellen is begonnen!

Nog 3 weken en we zitten op Curaçao. De tijd vliegt de laatste weken, en bij alles wat we doen maken we de afweging of het nog zinvol is of hoeveel we kopen.

Werk

Op het werk wordt ik er vrijwel elke dag sowieso wel door iemand aan herinnert: “hoe lang nog?“, “nou, het is bijna zover” of “nu je er nog bent, ….“. Maar los daarvan zijn langzaam maar zeker mijn dagelijkse activiteiten meer afgestemd op het overdragen van werkzaamheden en voorstellen uitwerken voor projecten tijdens mijn afwezigheid. Gelukkig is mijn vervangster al langere tijd bij ons werkzaam, dus kent ze de organisatie en kan ze nu al beetje bij beetje taken over pakken om er soepel in te rollen. Nog minder dan 10 werkdagen te gaan, dus ik pak maar geen nieuwe projecten meer op!
Miranda heeft uiteraard ook wel wat werk over te dragen, maar omdat ze de back-office voor haar bedrijf vanuit Curaçao zal blijven doen (lang leven internet!) is dat goed te overzien.

Thuis

Bij ons thuis gaat het met de dag meer en meer over één ding: Curaçao! De voorraadkast is al gesorteerd: een plank ‘houdbaar tot ruim na onze terugkomst’ en een plank ‘moet nog op voor we gaan’. De kiloknallers, 2 halen 1 betalen en andere acties waarmee we extra voorraad aanleggen laten we al een tijdje voorbij schieten. Voor het mooie heb ik eigenlijk nog wat nieuwe zomerkleding nodig, maar die koop ik wel op Curaçao, scheelt weer kofferruimte.
En zo gaat het de hele dag door: bij elke (koop)beslissing die we nemen koppelen we het even aan ons avontuur naar Curaçao.
In de kelder liggen al de eerste stapeltjes met spullen die we mee willen nemen, maar met één koffer per persoon (à 23kg) zal dat vrijwel alleen maar kleding zijn.

De kids

Max (6 jr.) is ook al lekker met Curaçao bezig. Uiteraard heeft hij nog geen idee wat er op hem af gaat komen, maar hij heeft er wel veel zin in, en vraagt regelmatig ook wel iets over hoe dit of dat op Curaçao gaat. Voor school is alles geregeld voor hem, zowel bij de school hier als bij de school op Curaçao. Klein nadeeltje: omdat de zomervakantie hier relatief laat begint, en op Curaçao het nieuwe schooljaar midden augustus al weer start, duurt de zomervakantie maar 3 weken.
Belangrijke ontwikkeling: afgelopen weekend heeft Max zwemdiploma A gehaald, dus hij kan in de tuin het zwembad in duiken zonder direct toezicht!
Stijn (3 jr.) weet en vertelt dat we naar Curaçao gaan, maar meer dan dat is hij er nog niet echt mee bezig. Hij was wel helemaal vrolijk toen hij afgelopen donderdag mocht trakteren op de Peuterspeelzaal als afscheidsfeestje.
Charlotte (2 jr.) is nog te jong om er mee bezig te zijn, dus zij merkt wel wat er op haar pad komt.

Dushi Curaçao

Voor ‘daar’ hebben we de meeste dingen geregeld om de eerste tijd door te komen, en zijn we nu al bezig met het maken van een checklist met dingen die we moeten oppakken zodra we er zijn. Huizen bekijken waar we vanaf eind augustus kunnen wonen, een auto kopen (alleen eerste week een huurauto), papierwerk inleveren zodat Miranda aan het werk kan, schooltenue voor Max ophalen, een bankrekening openen, etc.: druk, druk, druk! De hangmat zullen we de eerste week nog niet veel zien! 🙂

De vertrekdatum komt nu wel erg dichtbij, en het begint echt spannend te worden! We hebben nog steeds het gevoel dat alles onder controle is (voor zover we het onder controle willen hebben). Maar ja, pak een gemiddelde uitzending van Ik vertrek erbij, en je weet dat er altijd nog wel onvoorziene beren op ons pad kunnen komen. We shall see!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *