Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Voorbereiding

De voorbereiding voor ons avontuur is nu echt begonnen. Was het tot nu toe vooral informatie bijéén sprokkelen, langzaamaan moeten nu knopen worden doorgehakt. Ten slotte gaan we al over drieënhalve maand!

Checklist

Het klinkt afgezaagd, maar we zijn begonnen met een checklist. Om zoveel mogelijk alle ditjes en datjes bij te houden waar we maar aan denken, staat het lijstje in Google Drive. Daarmee kunnen we allebei, altijd en overal de lijst aanpassen.

In eerste instantie dachten we niet een enorme lijst te zullen krijgen, maar langzamerhand loopt het toch wel op. Allerlei lidmaatschappen stopzetten, offertes opvragen, instanties informeren, etc.: er komt ongemerkt toch veel bij kijken waar je in eerste instantie niet aan denkt.

Vliegtickets

Niet geheel onbelangrijk: de vliegtickets zijn gekocht! Het was nog even puzzelen, omdat ArkeFly geen retourtje kan aanbieden als er meer dan een maand tussen heen- en terugvlucht zit, en bij KLM is de terugvlucht nog niet te boeken omdat april 2014 nog niet in de systemen zit. Uiteindelijk bleek de goedkoopste optie om te vliegen met KLM, maar dan wel (telefonisch) geboekt via ArkeFly. Daarmee kunnen we kosteloos de retourvlucht één keer aanpassen. Ondanks de extra boekingsfee van €35 via ArkeFly was het daarmee  nog goedkoper dan via KLM een ticket boeken waarbij je nog de terugvlucht kan wijzigen. En het belangrijkste: zondag 4 augustus vertrekken we!

School

De inschrijving van Max bij het Klein College is nu ook formeel geregeld na de betaling van het inschrijfgeld. Nu kunnen we hiervoor de volgende stap nemen: een onderwijskundig rapport op laten maken door zijn huidige school.

Transport

Omdat we een gemeubileerd huurhuis zullen nemen op Curaçao, hoeven we niet heel veel spullen mee te nemen. Toch waren we van plan om ongeveer 3 M³ via groupage te laten verschepen, zodat we allerlei grotere zaken toch mee konden nemen. Denk aan autostoeltjes, kinderfietsjes, wat buitenspeelgoed, etc. Hiervoor enkele offertes opgevraagd, maar gezien de kosten hiervan (rond de €700,- enkele reis) hebben we besloten dit toch maar niet te doen. Voor zo’n €1.400 kunnen we ook heel veel spullen lokaal aanschaffen, en weer verkopen!

Abonnementen

Ondertussen zijn we ook begonnen met het stop zetten van allerlei abonnementen, lidmaatschappen en varianten daarop. Sportverenigingen,  de kinderopvang, de glazenwasser, etc. Op zich ook wel verfrissend om deze exercitie af en toe eens te doen, het ruimt lekker op!

Genoeg te regelen

De komende weken zullen we ons gaan richten op administratieve zaken. Denk aan de paspoorten aanvragen voor de kinderen, voldoende Glivec pillen i.v.m. mijn leukemie regelen, verzekeringen voor daar aanvragen en enkele verzekeringen in NL tijdelijk stopzetten, en uitzoeken of het zinvol is om op Curacao een rekening te openen bij een lokale bank of daar gewoon met onze Nederlandse pinpas en creditcard te betalen.

Kortom: Nog genoeg te doen, maar we zijn lekker bezig. So far so good!

Comments:

 • Marcel
  14 juli 2014 at 16:52

  Hoi hoi,

  Prachtige site, top gedaan. Vraagje, wij zijn op zoek naar een bbq restaurant in Willemstad waar je je eigen bbq krijgt en een schaal vlees. Schijnt dat ze zelf een strandje hebben aangelegd maar dat het niet aan het water zit. Jij enig idee?

  Groetjes, vanaf st Willibrordus,

  Marcel

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.